Menenjit Sonrası Düşmeyen 🔥

118 görüntüleme
G

Güzel �.

13 Ekim 2025 10:25
Selam arkadaşlar cumartesi bebeğim 7.ayinda 2.doz menenjit aşısı oldu. Aşı olmadan calpol verdiler gece 12 ye doğru ateşi 38 i görünce ateş düşürücü verdim. Pazar günü sabahtan itibaren 5 saat aralikla ateşi yükseliyor 38lere çıkıyor şuanda durum böyle. Bu kadar uzun sürmesi normal mi korkuyorum 😢
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

13 Ekim 2025 10:35
Şimdi uygulama hatası 1 demek istiyorum. Aşı olmadan önce ateş düşürücü verilmez. 4 er saat ara ile ateşin yükselmesi çok normal 3 gün kadar bazı bebeklerde sürebilir diyoruz.merak etmeyin.
Beslenmesinde bir problem yoksa dönüşümlü olarak Calpol 4 saat sonra parol verebilirsiniz
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

13 Ekim 2025 10:36
Bir problem olursa profilimde telefon numaram var seve seve yardımcı olmak isterim. Geçmiş olsun
G

Güzel �.

13 Ekim 2025 11:01
Ayça hanım bilgi için çok teşekkür ederim. Ne yazık ki iki gündür beslenmesi isteksiz yeterli gelmiyor bana. Normalde de aşırı beslenen bir bebek değildi. Bu aşıdan sonra tamamen değişti. Sabah ek gıda verdim biraz onu yedi de içim rahat etti. Bir de dis çıkarma durumumuz vardı geceleri huysuzdu ikisi şuan birbirine karıştı ateşi diş de yapabilir mi
M

Melce Ş. G.

13 Ekim 2025 11:41
Ayça hanım aşıdan önce calpol verilmez demişsiniz fakat doktorum özellikle bize menenjit aşısından 30 dk önce içirmemizi söylemişti.
G

Güzel �.

13 Ekim 2025 11:43
Çok teşekkür Ayça hanım bugünde calpol verdim gözlemliyorum ilginiz için ayrıca mutlu ettiniz ♥️💕
G

Güzel �.

13 Ekim 2025 11:44
Melce hanım bizim doktorumuzda iki dozda da öyle yaptırdı. İlk dozda da ateş oldu ama ertesi gün geçmişti.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

13 Ekim 2025 12:32
@Melce Şahin Gül doktorunuz neyi düşünerek verdirdi bilemiyorum ya hiç ateş yapmazsa aşı ? Benim oğlumun mesela hiç ateşi olmadı menenjitlerden sonra pratikte eve gidince şurup içir yaptırmadan şurup içir diyorlar evet ama bu daha çok aşı takibini yapamayacak ailelere söylene söylemler. Çocuğunuzun ateşi hiç çıkarmayabilir de bu durumda boş boşuna çocuğunuzun karaciğer ve böbreklerine boşuna yüklenmiş olmayacak mısınız? Ayrıca ateş düşürücüler vücudun bağışıklık yanıtını azaltır.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

13 Ekim 2025 12:53
Ateş 38’i geçiyorsa ateşi diş yapmaz eğer 38’i geçen bir ateş üstüne de yoğun halsizlik ve yeme sıkıntıları eklenirse bir hekime görünün derim aşıyla bir enfeksiyon denk gelmiş olabilir

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir