Menenjit Aşısı Sonrası...
99 görüntüleme
İ
İlayda
9 Ekim 2025 16:52
Merhaba bebeğim 4 aylık hem bexero hem de nimenrix aşısı oldu saat 11:30 da. Fakat şuan inanılmaz huzursuz durmadan ağlıyor. Calpol versem ne olur ateş çıkmadan? Bide calpol kaç saat ara ile tekrar edilir?
C
Canan K.
9 Ekim 2025 17:02
Aşı yerlerine buz uygulaması yapın demediler mi? Biz o gün kıyafetin üstünden buz aküsünü de beze sararak uygulama yaptık. 2. Doz olacağız biz bu ay. 3.5.13. Aylar olarak belirledi doktorumuz menenjit aşısını.ağrı kesici özelliği de olduğu için verebilirsiniz 4 saatte bir olabilir ya da 6 saatte. Benim oğlum calpolü bile içmediği için. Yoğun bi şurup yavaş yavaş verin olur mu?
İ
İlayda
9 Ekim 2025 17:07
Hayır hiçbir şey demediler. Ateş yapabilir 2.5cc calpol verebilirsiniz dediler. Sizde de huzursuzluk oldu mu
A
Ayse G.
9 Ekim 2025 17:17
Benim bebeğimde aşı bölgesinde inanılmaz kızarıklık oldu ama hangisi yaptı anlamadık. İlk defa inledi çocuğum ağrıdan ateşten. Toplamda 3 doz carpol vermiştim ben. Carpol epey iyi gelmişti.aşının ikinci dozu nispeten daha rahattı
İ
İlayda
9 Ekim 2025 17:19
Kaç saat ara ile verdiniz calpolu

Vesile E.
9 Ekim 2025 17:20
Calpol çok keskin bir şurup olduğu için genzini yakıyor içmeye biliyor bebekler. Ben şırıngaya 2 ml su alıp şurupla karıştırarak veriyorum. Şırıngayla tazyikli olduğu için çay kaşıgıyla yavaş yavaş konuşarak içiriyorum

Vesile E.
9 Ekim 2025 17:21
4 ila 6 saat arası verebilirsin öyle söylemisti çocuk Doktor'u

Ayça K. A.
Hemşire
9 Ekim 2025 21:45
Aşı yerinde şişlik varsa bir buz aküsüne buz sarıp üzerinden uygulayabilirsiniz. Calpol 4 saatte 1 verilir fakat ateşi yoksa tek 1 sefer Calpol verin yüksek ağrı kesici özelliği yok çünkü boşu boşuna yormayalım bebeğinizi çok geçmiş olsun yarın ya da çok ağrısı olursa bu akşam ılık bir duş aldırabilirsiniz aşı yerini ovmadan