Menenjit Aşısı Nerden Yaptırılıyor.
201 görüntüleme
A
Ayşe Ş. ..
23 Ekim 2025 08:02
Merhaba menenjit aşısı yaptırmak istiyorum. 182 aradım randevu oluşturuyoruz. Hastaneyi arayın dedi. Devlet Hastanesini aradım biz yapmiyoriz dedi. İlla özelde mi yaptırmam lazım. İnternette randevu alıp hastanede yaptira bilirsiniz diyor. Yaptıran kişiler yaptırdınız,nasıl bir süreç izlediniz.
M
Muazzez Ş.
23 Ekim 2025 08:17
Özel aşı kendiniz ilacı aldıktan sonra sağlık ocağında yaptırabilirsiniz.Aile hekiminize gidin size yardımcı olurlar
Z
Zehra K.
23 Ekim 2025 08:21
merhabalar, öncelikle aşı için çocuk hastalıkları bölümündeki bir doktordan randevu almanız gerekiyor daha sonra bebeğinizin ayına göre hangi aşıların yapılması gerektiği ile ilgili sırasıyla yazıyor size veriyor eğer gittiğiniz hastanede aşı ünitesi yoksa aşıyı alıp gitmişsiniz bile yapmıyorlar ben Ankara’da yaşıyorum Sincan eğitim eğitim ve araştırma Hastanesi’nde doktorla aşı sıralamasını yaptıktan sonra doktor bu hastanede aşı ünitesi olmadığında yaptıramayacağımızı söyledi bizi Şehir hastanesine yönlendirdi bunun üzerine internetten Ankara üzerinden hangi hastanelerin yaptığına dair bir araştırma yaptım bana yakın olan etimesgut Sait Ertürk devlet hastanesinin aciline gidip giriş yaptırıp doktorla görüşüp enjeksiyon odasındaki hemşireler iğneyi vurdular önce doktorlarla görüşüp daha sonra iğneyi eczaneden almanızda fayda var çünkü iğne bozulabiliyor kısa süre içerisinde vurulması gerekiyor umarım size de bir faydası olur 🌸🤲
A
Ayşe Ş. ..
23 Ekim 2025 08:23
Tamamdır teşekkürler. Burda da yapmıyor her hastane sanırım.
Z
Zehra K.
23 Ekim 2025 09:12
Rica ederim muhtemelen öyledir sağlık ocakları da bizim burada yapmıyor biz de sağlık ocağı yönlendirmişti hastaneye herhangi bir alerji riskine karşı sanırım bu önlem alıyorlar🌸
S
Sümeyra N. A.
23 Ekim 2025 09:43
Aşınızı eczaneden alıp sağlık odağındaki ebenize gidiyorsunuz onlar yapiyorlar
A
Ayşe Ş. ..
23 Ekim 2025 13:51
Ne güzel ebeler var bizim ebe rota aşısınıda yapmadı. Kaç defa dedim alıp geleyim yapın diye olmaz biz yapmıyoruz dedi. En sonda doktorunuz reçete etsin onu getirin dedi. Kontrola gidene kadar da süresi geçmiş. 4 ay olmadan yapimasi gerekiyor imiş.
H
Hümeyra T.
23 Ekim 2025 14:01
Aslında aşı takvimi ve bilgilendirmeler için sağlık ocağındaki ebeninizin sizinle iletişime geçmesi gerekiyordu. Böyle bir hizmet almıyorsanız ilgili sağlık ocağıyla görüşün her aşamada yardımcı olsunlar, sizinde zihniniz rahatlar
H
Hümeyra T.
23 Ekim 2025 14:03
Sağlık ocağındaki ebenizden memnun değilseniz kesinlikle Cimer üzerindn şikayetçi olup bir şekilde ebenizi değiştirin bence. Çünkü bu hizmeti vermek zorundalar, meslekleri bu sonuçta. Özellikle Aile Yılı ilan edilen bu dönemde şikayetinizi dikkate alacaklarını düşünüyorum
A
Ayşe Ş. ..
23 Ekim 2025 14:11
@ Hümeyra Hanım ettim cimere yazdım ebe istifa etti gitti. Şimdide iletişime geçecek kimseyi bulamadım 4 defa aradım sağlık ocağını. Yarın gidip yüz yüze görüşeceğim.
H
Hümeyra T.
23 Ekim 2025 14:13
Mutlaka gidin çünkü işini doğru düzgün yapan bir ebe işlerinizi çok kolaylaştırır, benim ebem benimle mesaj ve arama üzerinden iletişimde gerekli oldukça.Hiçbir şey olmazsa sağlık ocağını değiştiremez misiniz.
A
Ayşe Ş. ..
25 Ekim 2025 10:08
Yakınlarda bir sağlık ocağın daha varmış. Araştırıyoruz. Sanırım değiştireceğiz.
H
Hatice İ. ..
31 Ekim 2025 18:40
Saglik ocakları aşıyı yapmak zorunda , devlette yapmıyorlar hastanede ama ben iki dozu da ebeme yaptırdım bütün aşıları sağlık ocağında direk ilgilenen ebenize yaptırabilirsiniz
A
Ayşe Ş. ..
31 Ekim 2025 19:14
Merhaba Hatice Hanım,rota aşısıda yaptırmak istedik ebemiz hayır biz yapmıyoruz dedi direk. Rota süreli olduğu için kaçırdık. Cimere şikayet ettim. Bana gelen cevapta reçete edilen her aşıyı yapmak zorundalar diyor. Bende doktoruma söyledim ay ay menenjit planlamasını yazdı, gittik geçen gün başka bir ebeye reçete ile aşı ile yaptı aşımızı ama önceden aradım sağlık ocağını tamam dedi gittim reçete görmek istedi verdim. Yaptı. Sanırım sorumluluk almak istemiyorlar.

Ayça K. A.
Hemşire
31 Ekim 2025 21:42
Sağlık ocaklarında olası bir reaksiyona karşı müdahale edebilmek adına yeteri kadar malzeme yok. Dolayısı ile sağlık ocağı çalışanlarına hekimler sorumluluk almayın yapmayın diyebiliyor. Devlet hastanesinde doktorunuza reçete ettirin ilacı aşı birimi ile görüşün reçeteli ilacı yapmak zorundalar. Ama hak verirsiniz ki direkt alıp gittiğiniz ilacı neye göre aldınız bilmediklerinden kimse sorumluluk almak istemiyor.reçete ettirmeniz çok önemli