Memeyle Kavga
167 görüntüleme
B
Büşra K. A.
3 Eylül 2025 10:41
29 günlük bebeğim emerken sürekli bir kıpırdanma ve memeyi çekiştirme , alıp bırakma, sündürme vs halinde. Neden olur bu?
H
Hülya A. ..
3 Eylül 2025 11:49
Ya süt çok az geliyordur ya da gazdan olur. Belli ki rahat değil memede ve huzursuz olduğu bişey var.
B
Büşra K. A.
3 Eylül 2025 11:53
Çok kısa sürelerde tekrar tekrar emmek istiyor ben de sütüm az diye düşünüyorum ama gün içinde bezleri dolu oluyor kafam karışıyor… Gündüz hiç uyumuyor bir yandan. Asla uyutamıyorum ne denediysem. O kadar bunaldım ki anneliğin tadını çıkaramıyorum…
H
Hülya A. ..
3 Eylül 2025 12:00
Korkutmak istemem ama kolik bebek annesiyim. Doğdugundan beri sizin gibi memeyle kavga emmek istememe emerken aynı hareketler vardı. Sürekli mızmız huzursuzdu. Asla uyumazdi uyursa da sürekli ritmik sallanma isterdi. Tam 1 aylık olduğunda aniden kolik atakları başladı. Siz böyle söyleyince o günler geldi aklıma umarım öyle değildir. İnşallah bı an önce düzene girer.
B
Büşra K. A.
3 Eylül 2025 12:04
Umarım Hülya Hanım teşekkür ederim 🙏🏻

Ülkü A. B.
3 Eylül 2025 12:32
Bende de aynısını yaptı o sırada ısrar etmeden memeden ayırıp gaz masajı yapıp bir süre sonra emzirmeye poposuna pat pat yaparak devam ettim. Muhtemelen gazı var. Doktoruna danışıp gaz damlası gerekirse kullanabilirsiniz. Sütün az geldigini düşünüyorsanız doktor tavsiyesiyle mama ek yapabilirsiniz. Ben öyle yaptım çocuk doyunca uyumaya başladı resmen
B
Büşra K. A.
3 Eylül 2025 12:35
Ülkü hanım ben de şüphelendiğim için mama verdim birkaç kez gerçekten mama içince rahatlıyor, bir keresinde sabah 6 ya kadar neredeyse 10 dakikada bir emmek istedi açmış gibi aranarak ağladı sürekli, mama verdik 3 saat uyudu çocuk… Bu noktada da kafamı karıştıran yorumlar var işte mama alınca doyduğu için değil mamanın hazmı zor olduğundan çocuk uyur diye. Ayıplıyorlar bir de sanki zehir veriyormuşum gibi. Kendimi gerçekten kötü hissediyorum. Lohusa depresyonu kapımda bu gidişle…
B
Büşra K. A.
3 Eylül 2025 12:43
Bu arada slinge bağladım ilk kez biraz önce, hoşuna gitti gibi. Hadi bakalım umarım işe yarar 😂🙏🏻

Ülkü A. B.
3 Eylül 2025 12:57
Asla öyle düşünmeyin, ben de etraf baskısından dolayı mama mı asla diyordum. Doktorum doymadığını düşünürsen mama verebilirsin mamadan korkma dedi. Onun sonrasında hep verdim çocuk aç kalmasın yeter ki. Bence siz çocuğunuza göre hareket edin. Ben çok geç bunu yaptım. Lohusalığın dibini yaşadım. Ama sonrasında çocuğun rahatlayınca ben de rahatladım. Size de öyle olacaktır.
M
Mine G.
3 Eylül 2025 12:57
Biz de emmeye başladıktan 3-4 dk içinde o tarz hareketler başlıyor. O hareketler başlayınca memeden ayırıp gazını alıp devam ediyorum. Hareketler geçiyo yada yeniden olursa yine gaz gelmiş oluyor. Sizin de gaz sorununuz oluşuyordur belki