Memeden Kesme ve Mastit

154 görüntüleme
F

Fatma �.

6 Ekim 2025 19:52
21 aylık bebeğimi bugün memeden kestim mastit olmamak için ne yapmalıyım daha önce geçirdiğim için çok korkuyorum ne tavsiye verirsiniz
B

Buket K.

6 Ekim 2025 20:10
24ile 30cu ay arası kademeli bıraktırmak gerekir diye biliyorum.Bu durum sizide zora sokmaz.Pedogoji okulu adem güneşin videosunu izleyebilirsniz YouTube dan
Fatma T. .

Fatma T. ..

Uzm. Hemşire

6 Ekim 2025 21:20
Duşta ılıksu altında düzenli masaj memede çok dolgunluk durumunda elle bir miktar sağıp gerginliği azaltmak ve de bazı süt azaltan gıdalar denenebilir
F

Fatma �.

6 Ekim 2025 21:48
Teşekkürler
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

6 Ekim 2025 21:56
Ananas suyu benim sütümü direkt kesmişti. Ödem attırıcı etkisi nedeniyle deneyebilirsiniz belki
F

Fatma �.

7 Ekim 2025 04:15
Teşekkürler
E

E ..

13 Ekim 2025 17:27
Fatma hanim nasil kestiniz...neler yaptiniz sürec nasil ilerledi biz de nasipse cuma günü 2 yasina girecez ve kesecez
E

E ..

13 Ekim 2025 17:28
Ayca hanim sizin sürec nasildi siz nasil kestiniz sütten...biz de cuma günü kesecsz tavsiyeleriniz neler
F

Fatma �.

13 Ekim 2025 21:36
Merhaba sabır taşı kullandım ıslatıp göğsüme sürdüm ilk gün gündüz iyiydi göğsümü gördükten sonra hiç istemedi gece de ayağımda sallayarak uyuttum ama yerine yatırırken uyandı ve çıldırdı emmek için bağırdı çığırdı kendini geri attı hatta peçete getirdi göğsümü sileyim diye sonra sakinleşsin diye arabaya bindirdik gezerken uyudu kaldı eve getirip hemen yatırdım sabah kadar uyudu ertesi gün de bi kaç kere peçete getirdi emmek için ve aşır huysuzdu çünkü sinirlenince memede sakinleşen bir bebekti ve bırakınca bocaladı biraz o gün zor geçti gündüz ve gece yine sallayarak uyuttum o gece hiç uyanmadı zorlanmadık ama ertesi gün gece sesten uyandı ve yine baya çıldırdı sakinleştirip yatırdım ama daha sonra geceleri hiç sıkıntı çıkarmadı su istediğinde su veriyorum bazen sallayarak bazen pışpışlayarak uyutuyorum geri ama sinirli hali ilk günkü kadar olmasa da hala var bana daha çok bağlandı asla odadan çıkmama izin vermiyor ve biraz huysuzluk var inşallah bu günler de geçecektir umarım yardımcı olmuşumdur 🤗
E

E ..

16 Ekim 2025 18:11
Cevabınız icin tesekkürler...ama ben bisey sürmek yada yapıstirmak istemiyorum...bunlarin dısında nasil bi yok izlemeliyim acaba??ayça hanım siz nasıl yaptınız
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

16 Ekim 2025 18:15
Fatma hanım günde bir fincan adaçayı içmenizi öneririm sertlik olan yer olursa 5 dakika ılık su ile kompres ve 5 dakika hafif masaj yapın sonrasında elle sağım yapın çok fazla baskı yapmayın yavaş yavaş azalma olacak endişe etmeyin.
F

Fatma �.

17 Ekim 2025 21:06
Teşekkür ederim hiç mastit olmadan atlattım az az elimle sağarak🥰

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir