Memede Yumuşama
144 görüntüleme
E
Elif Ş.
22 Eylül 2025 15:33
Bebeğim 66 günlük. Kilo alımı çok iyi ancak son günlerde meme yumuşayınca ememiyor ve çok sinirlenip ağlıyor. Doymuyor gibi. 1.5-2 saatte bir emmek istiyor aslında ama göğüs bebeğimin istediği kadar dolmuyor. Saat aralığını açmaya çalıştım ama inanılmaz ağlıyor öyle uzun süre (2.5-3 saat) emzirmeyince. Ağlasa ve istese bile emzirme saatlerinin arasını uzatmalı mıyız?
F
Fatma S. ..
22 Eylül 2025 15:52
Memede yumuşama aslında normalde olan şey. Arayı açmak yerine o talep ettikçe emzirin. Arz talep meselesi bu biraz. O ne kadar emerse sütte o kadar üretilir.
E
Elif Ş.
22 Eylül 2025 16:25
Teşekkür ederim Fatma Hanım. Ancak sürekli emmek istediği için bu sefer gaz-kaka-emme döngüsünden uykuları sürekli kısalıyor.2 saati geçen uykusu yok. O nedenle kilosu da iyi olunca arayı açmak istemiştim. Bu sefer de ağlıyor..
F
Fatma S. ..
22 Eylül 2025 17:49
Mama içen oğlum 3 saat bile durmuyor o yüzden 1.5 2 saatte bir emmek istemesi normal aslında. Memeden mutlu ayrılıyorsa doyuyordur. Sadece karnını doyurmak için değil sakinleşmek içinde memeye geliyorlar.uyku konusunda haklısınız oğlum ilk zamanlar yarım saatten fazla uyumuyordu. Düzene girecektir diyr düşünüyorum🌸

Ayça K. A.
Hemşire
22 Eylül 2025 17:59
Memenin terbiyesi dediğimiz olay bu belirli bir süreyi geçince yumuşar meme ama süt üretimi devam eder ne kadar emzirirseniz o kadar artar. Meme biraz bebek emdikçe demek ki daha bana ihtiyaç var diyerek üreten bir organ ♥️

Buse G. A. ..
Emzirme Danışmanı
22 Eylül 2025 18:10
Memeyi c şeklinde bas parmak gögüs üzerinde 4 parmak asagidan destek verecek sekilde sert bir sekilde tutup emzirmeyi denedinizmi 🥰
E
Elif Ş.
23 Eylül 2025 06:02
Teşekkür ederim destekleyici cevaplarınız için 🤍🙏

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
23 Eylül 2025 06:04
Emzirme saatine Bebek karar verdiği için siz herhangi Bir uzatma yapmayın. Memelerin yumuşak olması süt olmaması anlamına gelmez aynı zamanda sert olması da süt olması anlamına gelmez. Süt miktarınızda değişiklik olabilir ve önceden hızlı gelen süt akışınız şu anda yavaşladığı için bebek yeniden hızlı akış ister. Sizin burada yapmanız gereken şey ısrar zorlama yapmadan düzenli bir şekilde bebeğinizi emzirmeniz olacaktır ne kadar çok emzirirseniz o kadar çok süt miktarınız artacaktır gerekirse sağım yaparak da ilerleyebilirsiniz
E
Elif Ş.
23 Eylül 2025 06:07
Teşekkür ederim 🙏