Memede Normalin Dışında Doluluk ve Ağrı
75 görüntüleme
E
Elif S.
17 Ekim 2025 18:51
Normalde bu kadar dolu olmazlar ama süt artırıcı içeçekten ve yiyeceklerden dün biraz fazla yemiştim acaba ondan mı oldu yoksa enfeksiyon olabilir mi ? İki göğsümde de normalden fazla doluluk var sağ tarafta da ağrı var.Sağdığımda ağrı hafifliyor. Emzirmemde bir sakınca var mı ? Ateşim 37.5
M
Merve F.
17 Ekim 2025 19:10
Merhaba Elif. Benim de aynisi olmuştu bikac ay önce. Kolumu kaldiramiyordum agrisi oraya vurmuştu. Sonra mastite çevirdi ve çok ağrılı 3 gunden sonra duzeldim. Bence hemen iki memeyi de sagip iyice boşalt ve bi sure sut arttirici yiyeceklere bi sure ara ver. Ben artik kullanmiyorum hatta. Bi de ne zaman isterse bebegimi hep emziriyorum. Hatta bazen uyuyakaliyor uyandirip devam etririyorum. Sagmayi da biraktim çünkü benim doktorum sagdikca sütün çoğalır vücut 2 bebege gore süt uretmeye başlar ve gereginden fazla sütün de mastit yapar dedi. Şimdi sagmiyorum ve sut arttirici içmiyorum hersey yoluna girdi. Çok gecmis olsun. Umarim en yakin zamanda daha iyi hissedersin 🙌
Ş
Şenay T.
17 Ekim 2025 19:31
Meme terbiyesi diyorlar bir bakın isterseniz. Sütünüz bebeğinize yetiyorsa sağımı azaltın. Ki dolup taşmışsınız takviye alınca demek ki gayet yeterli içiniz de rahat olsun. Siz sağdıkça süt artacak. Bebek tüketemeyince memede fazlalık olacak. Sıcak su,sıcak havlu, masaj, soğuk sıkım Hindistan cevizi yağı (bebeğe zararı yok) memeyi rahatlatır.
E
Elif S.
21 Ekim 2025 21:03
Çok teşekkür ederim yanıtlarınız için. Önerilerinizi uygulayacağım