Memede Boğulma

78 görüntüleme
B

Buket K. D.

14 Ocak 2026 08:57
1.5 aylık bebeğim var, bazen emmeye başlar başlamaz, bazen 7-8.dakikada çok sütten boğulur gibi oluyor. Süt gereksiz artmasın diye çok sağım yapmıyorum, yatarak emziriyorum tazyik azalsın diye ama fayda etmiyor ağlıyor çocuk bırakıyor memeyi. Meme reddine dönecek ya da doymayacak diye endişelendim, ne yapmak lazım?
C

Ceren E. Ç. ..

14 Ocak 2026 09:01
Eğer sütünüz tazyikli ise , emzirmeden önce biraz sağım yapıp ondan sonra emzirebilirsiniz. Bende işe yaramıştı🙏🏻sağlıkla büyüsün yavrunuz🙏🏻
A

Aleyna K.

Benimde öyleydi bebeğinizi emzirmeden önce elinizle biraz boşaltın tazikli sütü akıtın ondan sonra emzirin hala fazla geliyor bebeğim başa çıkamıyor diyosanız C şeklinde değil de memeyi 2 parmağınızla önden bastırıp emzirin süt kanalını kapatmak için ve emzirirken siz eğilmeyin geri yaslanın bebeğinizi size yaklaştırın
B

Buket K. D.

Çok teşekkür ederim Ceren hanım onu da denedim ama çok fark etmedi sağmama da müsade etmiyor bas bas bağırıyor :D
A

Aybüke A.

14 Ocak 2026 09:24
Makas yöntemiyle memenizi iki parmağınızla sıkıştırarak vermeyi deneyin muhtemelen işe yarayacaktır. Kanallar bıkıştığı için tazyik azalır 🙃
B

Buket K. D.

14 Ocak 2026 09:57
@Aybüke Aygün çok teşekkür ederim deneyeceğim 💛
E

Ela A. G. ..

14 Ocak 2026 17:23
Buket hanımbu konudan çok çektim çoksütümvar . Yanlış ve gereksiz sagimdan oldu bebek içerken boğuluyordu..makas hareketinden de tikaniklik olmaya başladıağrıacı derken emzirmeden hemen sonra 15 dk havluyla buz küpü koydum sonuç sütüm artık fışkırmiyor.. sut üretimin iazalttim şükür.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir