Meme Ucu Hassasiyeti

186 görüntüleme
N

Nilay İ. O.

14 Temmuz 2025 13:18
Lansinoh garmastan fito denedim emzirme pozisyonumu değiştirdim. Sürekli meme ucum çatlıyor süt incisi oluyor. İllallah ettim artık 4 aylık oldu bebeğim önerisi olan var mı? Doktora gittim bugün her şey kullanmışsın yapacak bir şey yok beyaz lahana dene dedi.
Merve K.

Merve K.

14 Temmuz 2025 13:21
Lahana iyileşme sürecinde destek oluyor evet. Normalde de belki kullanabilirsiniz çatlama olmaması için her seferinde sürüp öyle emzirebilirsiniz önlem amaçlı. Gümüş kapak kullanımı da yapabilirsiniz.
A

Ayşe A. ..

14 Temmuz 2025 13:24
Bende de çok oldu dediğiniz gibi aynı kremleri kullandım. Farklı bi doktor zeytinyağı sürüp pamukla kapatmamı ya da balmumunu ceviz kabuğuna doldurup kapatmamı önermişti. Bu iki yöntem iyi gelmişti, şuan yara veya hassasiyet kalmadı. Bunların dışında gümüş kapak da çok öneriliyor
M

Melike G. P.

14 Temmuz 2025 13:40
Susam yağı da çok öneriliyor ama ben sadece gümüş kapakta çözüm buldum. Ben hiç bir nemlendirici/yağ işe yaramamıştı.
B

Banu B.

14 Temmuz 2025 13:47
Çok geçmiş olsun aynı şeyleri yaşadım ve denemediğim şey kalmadı gümüş kapak kalkan tüm o saydığınız kremler… ve sonunda bi doktor tavsiyesi ile her şeyi bıraktım öyle normale döndü ve iyileşti tamamen 2 ayı geçkin yaraydı benim de dediğim gibi her şeyi bırakın göğüs uçlarınız başta acıyacak pamuklu sütyen kullanın ona değe değe normale dönecek hiçbi şey de sürmeyin (cok dayanamazsam biraz lansinoh sürüp gazlı bezle kapatıyordum nefes almasi için) yani bu yöntemle bir haftada toparlanıyor bir de sırayla emzirin tek meme tek meme şeklinde arada karbonatlı suyla silin sadece bu kadar
C

Cennet T.

14 Temmuz 2025 19:29
Süt incisi çok kötü ben zeytinyağı sürüp streçle göğüs ucunu iç çamaşırına değmeyecek şekilde kapatıyorum o şekilde acısı geçiyordu başka hiçbir şey iyi gelmedi ama o tıkalı kanalın açılması lazım onu da bebek emecek başka çaresi yok maalesef
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

15 Temmuz 2025 13:06
Merhaba meme ucu yarası öncelikle bebeği yanlış pozisyonda emzirmekten kaynaklanır ve yanlış sağım cihazının başlığından dolayı kaynaklanır öncelikle bunlara dikkat etmenizi öneririm. Tedavi için ise sarı kantoron yağı’nı her emzirme sonrasında göğüsünüze sürün ve 5-10 dakika açık bırakın hava almasını sağlayın ve kapatın sonrasında suyla durulayıp peçete ile kurulayın bebeğinizi emzirebilirsiniz düzenli kullanımda iyileşme olacaktır merak etmeyin
B

Buse

16 Temmuz 2025 02:37
Meme uçları için Gümüş kapaklar var, anne sütünü kapağa biraz akıtıp kapağı takabilirsiniz. Anne sütü orayı nemli tutuyor, çatlağı iyileştiriyor. Belki faydasını görürsünüz
G

Gizem S.

16 Temmuz 2025 03:34
Benimde göğüs ucum çok çatlamıştı her emzirmeden sonra kantoron yağı sürüyordum emzirirken siliyodum o şekilde iyileşti 2 saate bir emzirdim için 10 gün sürdü iyleşmesi ama sizin bebeğiniz 4 aylık olmuş daha uzun süre tuta bilirsiniz yağı göğüsünüzde memeyi kavramasına da dikkat etmelisiniz bide bephantol jel kremi var çatlak ve yara onarımı için oda etkili denemenizi tavsiye ederim
Kübra G. .

Kübra G. ..

16 Temmuz 2025 08:15
gümüş kapaktan çok memnun kalmıştım. meme ucu çatlağım vardı emzirirken yerimde duramıyordum birkaç saat içinde rahatlattı. içine kantoron yağı ve lansinoh krem de sürmüştüm başlarda. bir süre emzirme dışında da hep taktım
C

Cansu İ. B.

16 Temmuz 2025 18:08
Philips aventin göğüs ucu kapakları var akan sütü de içine topluyor ve bu sayrde süt hem nemli kalmasını sağlıyor hem de iyileşmeyi hızlandırıyor onu tavsiye edebilirim ben ilk günler o şekilde geçirdim
S

Sibel Ö.

16 Temmuz 2025 18:28
Kesinlikle “Lansinoh göğüs ucu kremi” o kadar işe yaradıki bende kullanmanızı tavsiye ederim . Emzirken ağlıyordum canımı çok yakıyordu bu krem sayesinde geçti bide emzirmeyi hiç bırakmadım .
B

Begüm N.

7 Ağustos 2025 17:38
Merhaba meme ucumda çatlak oluştu başından beri lansinoh ve gümüş kapak kullanıyordum ama günüş kapak havasız bıraktıgı için daha kötüyd gittiğini fark ettim doktorum fito yazdı fakat günde kaç defa sürmeliyim bilmiyorum ve her emzirme öncesi silmek gerekiyor başka ne yapabilirim
A

Aylin G. Ç. ..

7 Ağustos 2025 19:00
2.ayin sonuna kadar benim de hep acidi sizladi, sonra sanki birden kendiliginden gecti, ne zamanki pes ettim bi seyler yapmayi biraktik hava aldirdim acikta biraktim o zaman gecti, bi sekilde uclarin nasirlasip surece alismasi lazim sanirim, surekli nemli tutmak iyilesme surecini uzatiyor bence, gumus kapaklarla cok fazla havasiz birakmayin ozellikle bu sicaklarda bakteri mikrop vs uremesine sebep olabilir, karbonatli suyla arada silin, benim iyilesme surecimi o da hizlandirdi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir