Meme Reddini Nasıl Yenebiliriz?
238 görüntüleme
Ö
Özge
14 Ağustos 2025 19:44
Şuan 4 aylık hep sağıp verdim artık cok yoruldum.
Çok mücadele ettim emmesi için başaramadım.
Tekrar cabalasam basarili olur muyum? Deneyimlerinizi paylasirmisiniz?
(Sut+mama gittim hep)
Çok mücadele ettim emmesi için başaramadım.
Tekrar cabalasam basarili olur muyum? Deneyimlerinizi paylasirmisiniz?
(Sut+mama gittim hep)
N
Nur M. Ç. ..
14 Ağustos 2025 19:53
Meme reddini yenersiniz insaallah. Kendinize ve bebeğinize güvenin. Sürekli ten tene teması yatın bebeğinizi kucağınıza alın sizin kokunuzi alacak şekilde birlikte duşta vakit geçirin. Dus alırken şampuan kokusu kalmasın. Ve sürekli emzirmeye deneyin. Zorlamayın ağlatmayın yavaş yavaş olsun. Allah kolaylık versin guzel anne
Ö
Özge
14 Ağustos 2025 20:01
Silikon uc denedim ondada agliyor:(
N
Nagihan
14 Ağustos 2025 20:27
Kısa bir süre önce 1 gün biberonla beslendi bebeğim ve o günün akşamı meme reddi başladı.1 hafta uğraştım yeniden alabilmesi için ilk gün aç uyumaması için biberonla besledim ama bineronu yan tutarak sütün yavaş akmasını sağladım 2. Gün yine aynı şekilde yan tutarak besledim ama memeyi de vermeye çalıştım tutması için kucağıma alıp zıplayarak memeyi kavramısını sağladım ve birde önce uyutup sonra memeyi verdim bu şekilde de memeyi kavradı daha sonra biberonu boş bi şekilde verdim yeniden istediğinde süt gelmediğini fark ettikçe memeyi kavramaya başladı. Israr etmedim memeye yeniden alıştırmaya çalışırken denedim emmedi durdum biraz zaman geçince tekrar denedim almayınca yeniden kapattım zıplamak işe yaradı ve boş biberon vermek belkide çok kısa süreç olduğu için aşırı alışmadan müdahale edebildim bilmiyorum ama çok yorucu ve yıpratıcı bi iki haftaydı yeniden tam alışmasını sağlamak. Psikolojik olarakta artık beni istemiyor çocuğum diye düşünüp moralim çok bozulmuştu çok şükür çabuk geçti etkileri devam etse de azda olsa… umarım işinize yarar bi yöntem bulursunuz.

Gökçe Ç. Y.
14 Ağustos 2025 20:27
Ben ayakta emzirmeye başladım işe yaramıştı hatta bi ara bebeğim yatakta yatarken ağzına doğru getirdiğim memeyi teklif ederek emzirdim asla pes etmedim birkaç hafta içinde normale döndük halen emiyor 1 yaşında

Cansu A. Ö.
14 Ağustos 2025 20:57
Kendinizi yıpratmayin işinin ehli bir emzirme danışmanı tüm sıkıntılarınızı çözer. Bebeğimin.2.5 aylık iken emzirme eğitimi aldım mememi tutamayan bebeğim 1 günde öğrendi ve 1 yas olduk hala emiyor cok sukur. Bilsem daha erken alırdım eğitimi. Mamayi bos yere vermişim 2.5 ay
N
Nuray Ö.
15 Ağustos 2025 10:00
Benimde oğlum 4 aylık. Sabahları meme reddi yaşıyoruz ara ara alıyor. ama gece belli aralıklarda ben kaldırıyorum gözünü açmadan emiyor belliki etraftan çok etkileniyordur. Bu dönemde uyarıcalar bebeğe rahatsızlık verebilir
T
Tuğçe B.
22 Ağustos 2025 14:45
İlk bebeğimde sütümün yetmediğini söylemişti doktor ilk haftadan biberon vermiştim tabi ki reddeti çok uğraştım gitmediğim emzirme danışmanı kalmadı ama başaramadım 6 ay sağarak verdim sonra bir anda azalınca sütüm kesmek zorunda kaldım. Bıraktığım an farkettim ki ne kadar da yorulmuşum onun psikolojik yükü beni çok yıpratmış bıraktığımda farkettim. Bıraktığımda çok rahatlık hissettim ve daha mutlu oldum. Demek istediğim sizi ne mutlu edecek bunu düşünün. Anne mutlu bebek mutlu aile mutlu demektir.
B
Büsra H.
27 Ağustos 2025 10:55
Bende yaşadım sağıp veriyorum biberonla yetmediği yerde mama, yapacak bişey yok artık bende soğudum emzirmekten. Emdiği miktarı görmek daha iyi geldi bana