Meme Reddi - Sütüm Az Geliyor
102 görüntüleme
B
Beyza K.
2 Ekim 2025 11:22
merhaba bebegim 8 gunluk. sezaryen dogum yaptim 2 gun hastanede kaldim ilk basta sutum gelmedi haliyle memeyi tutmadi daha sonra hastaneden cikmadan emzirme danismani tavsiyesi uzerine silikon meme ucu takip kateter ile mama vermeye basladik bu sekilde mememi tuttu. eve geldigimizde sagim yapmaya basladim hem mama hem sut ile destekledim 3 gun boyunca biberon ile sutumu verdim sonra biberona alismasin diye sut kasigi ile vermeye basladim su an hala sut kasigi ile devam ediyorum 3 gundur mama kullanmiyoruz sutumu sagip kasik ile veriyorum ara sira memeyi tutturmaya calisiyorum ama nafile bir cekip hemen birakiyor kendini geri atiyor. surekli emme refleksi yapiyor ama memeyi kesinlikle tutmuyor sutum cok az geldigi icin mi bilmiyorum silikon meme ucunu cok guzel tutuyordu halbuki
D
Didem C.
2 Ekim 2025 11:29
Merhabalar, bizde de aynı süreçler olmuştu . Bebeğim 15 gün kadar silikon uç ile memeyi emmişti ama silikon uç olmadan memeyi tutmamıştı. Silikon uç ile emzirirken emzirmenin ortasında silikon ucu hızlıca çıkarıp devam etmesi için memeyi hemen ağzına götürün , tutmazsa tekrar silikon uç takın sonra tekrar tekrar deneyin . Biz bu şekilde deneye deneye memeyi tutturmuştuk , siz de bu şekilde deneyin umarım işe yarar.
B
Beyza K.
2 Ekim 2025 11:32
yanitiniz icin tesekkur ederim peki sutunuz nasil geliyordu yani ucu taktiginizda sutunuzu memeden mi cekiyordu yoksa siz mi mudahele ediyordunuz benim sutum cok az geliyor silikon ucu taktigimda desteklemem gerekecek
D
Didem C.
2 Ekim 2025 11:43
Rica ederim, benim sütüm yeterliydi silikon uç ile çekerken süt geliyordu ancak silikon uç ile çekerken zorlandığı için memeden sütü yeterli alamıyordu , o nedenle mamayı kaşık biberon ile verip mama ile destekliyorduk . Sağım ile sütünüzü artırmayı deneyin , bir yandan da silikon + eds gibi bir sistemle emzirmeye devam edin bence , süt az olduğunda memede durmuyorlar , belli bir akışta geldiği zaman aktif emme yapıyorlar. Aktif emmeye başlayabilirse sütün de artışına faydası olacak
B
Beyza K.
2 Ekim 2025 11:46
cok tesekkurler sagim yapmaya devam ediyorum tavsiyelerinizi deneyecegim 💕

Rasime Ç. ..
2 Ekim 2025 11:55
Bende sizin gibi sezaryen doğum yaptım süt gelmiyordu 2 sonra eve geçince direk sağmaya başladım o şekilde verdim 15 gün geçti ara ara meme vermeye çalışıyordum asla meme yemiyordu emiyordu ama sonra çığlık çığlığa bagıryordu sonra doktora götürdük çünkü makinayla sağdıkça sütüm artıyordu doktor dedi bazı bebeklerde eme refleksi tam olmuyor başlarda yani tam çekemiyor o yüzden sinirlenip bırakıyor memeyi 2 ayına kadar sağdım inanın şuan sizi o kadar iyi anlıyorum ki sagıp yetiştirmeye çalışmak o kadar zor ki şuan daha sonra ağlasada aç bıraktım 2 saate bir süt veriyorsam 3 saat vermedim aç kalınca ve büyüdükçe emme refleksi dahada düzeldi şükür Allah’a suan 3 aylığız ve memeden emiyor memeden emmeye başlayınca insan anlıyor neler çektiğini sabırlı olun zamanla aşıcaksınız bu durumu bende bitimiycek sanıyordum şükür düzeldi ❤️
D
Didem C.
2 Ekim 2025 13:51
Rica ederim 🌸
B
Beyza K.
2 Ekim 2025 13:54
rasime hanim cok tesekkur ederim yanitiniz icin bir nebze olsun umut isigi oldunuz sizin adiniza cok sevindim allah bize de nasip eder insallah emmeyi ❤️

Rasime Ç. ..
2 Ekim 2025 13:55
Amin anneliğin yüzde 90 doğrumu yapıyorum diye geçiyor ama bizde insanız deneyimleyerek öğrenicez 🌺