Meme Reddi Sadece Geme Emiyor Sütüm Kesilir mi
112 görüntüleme

Aybüke C. H.
30 Eylül 2025 21:05
oğlum 4.5 aylık 2 aydır meme reddi var sadece uyurken gece emiyor sütüm azalmış gibi hissediyorum kesilecek diye çok korkuyorum bu yüzden hep çok fazla yiyorum bi haftada 6 kilo aldım ne yapacam bilmiyorum bunu yaşayan var mı sütüm kesilir mi acaba
E
Ezk
30 Eylül 2025 21:16
Bende şuan sizinle aynı durumdayım bebeğim 5. Ayına girecek 2 aydır meme reddi var zaten başından beri silikon uc ile emziriyorum. Şimdi de sadece geceleri emiyor gündüz emmiyor sütüm azalacak gibi oldu. bende gündüz sağıyorum böylece uyarıyorum ve sütüm kesilmiyor emmedikçe sağmayı deneyin ve stres yapmayın

Şeyma A.
30 Eylül 2025 21:43
@Aybüke Can Habanoğlu Emmediği zamanlarda ortalama 2-3 saatte bir sağım yapabilirsiniz. Sütünüzü arttırmak için 2 saatte bir sağım ve her emzirmeden sonra sağım yapabilirsiniz. Meme reddinin sebeplerini bulursanız çözümü de bulabilirsiniz. Mesela biberon emzik var mı? Veya diş çıkarıyor olabilir mi? Gibi gibi. Ve yediğimiz şeyler sütünüzü arttırmaz o yüzden kendinize yüklenmeyin sadece bol su ve iyi uyku sütü arttırıyor birde düzebli sağım.
S
Sena S.
30 Eylül 2025 21:45
Bende aynı durumdayım 3 aylık gece uyumadan mama veriyordum akşamları sütüm az diye. Bu sıra memeye gelince ağlamaya başlıyor sağıp biberonla verince iyice kesildi memeden sütüm de azaldı dediğiniz gibi sürekli yiyorum süt artsın diye panik yapmamaya karar verdim akışına bırakalım stres olunca ters tepiyor gerçekten

Şeyma A.
30 Eylül 2025 21:58
@Sena Seyhan merhabalar. Biberon kullandığınız için meme reddi yapmış olma ihtimali yüksek malesef ki. Ama 2 saatte bir düzenli sağım yaparsanız gece de dahil sütünüzü arttırabilirsiniz. Yediğimiz şeyler anlık süt arttırımına yardımcı olabilir belki psikolojik olarak ama kalıcı süt arttırımı yapmaz o yüzden düzenli sağım bol su ve iyi uyku.