Meme Reddi Belirtileri

140 görüntüleme
Ş

Şevval B. ..

1 Ekim 2025 12:11
Merhaba, bebeğim her emzirmeye çalıştığımda amansız bi şekilde ağlamaya ve dakikalarca bu şekilde bağırmaya devam etmeye başladı.

Bu bir anda olabilecek bir durum mu? Yani meme reddi bir sabah uyandığımızda aniden başlayabilecek bir şey mi?

Eğer aşama aşama ise öncesinde herhangi bir belirti oluyor mu acaba?
Çağla K.

Çağla K.

1 Ekim 2025 13:51
Bebeğiniz 3-4 aylık mı? Eğer öyleyse içinizi rahat tutun, bu dönem genellikle geçici oluyor. Benim bebeğim de o zamanlarda sadece gece emmek isterdi. Gündüz ise memeyi reddediyor, sürekli ağlıyor ve huzursuz oluyordu. Meğer çevresini keşfetme sürecindeymiş; memeye geldiği an dikkati dağılıyor, etrafa bakmak istiyordu. Bazen de memeyi görünce ağlayıp çığlık atıyordu.Ama merak etmeyin, bizde bu durum 5. ay civarında kendiliğinden geçti. Şimdi kızım 14 aylık ve bazen öyle sık emmek istiyor ki ben bile şaşırıyorum. Yani bu dönem gerçekten geçiyor 🌸
Ş

Şevval B. ..

1 Ekim 2025 15:40
Evet bebeğim 3,5 aylık. Etrafa bakma isteğinden çok gerçekten meme istemiyormuş gibi hissediyorum. Biberona hayır demiyor ama ben de biberona alışırsa bu sefer tekrar memeye dönemeyiz diye çok korkuyorum. Çünkü yenidoğanken de çok zorlanmıştım 3. Haftaya kadar emmemişti asla. Zar zor alıştı tam rahat ettik derken böyle bir şey başladı yeniden.
Peki bu süreçte ne yapmalıyım? Israr etmiyorum ama arada sakin anlarda teklif etmeye devam edeyim değil mi?
Çağla K.

Çağla K.

1 Ekim 2025 16:01
Şevval Hanımcığım, ben de sizin yaşadıklarınıza çok benzer bir süreçten geçtim. Hatta o dönemde biberon da kullanmıştım (Philips Avent), buna rağmen sonrasında meme reddi yaşamadık.
Bu dönemde farklı emzirme pozisyonlarını denemek çok faydalı oluyor. Her bebeğin sevdiği bir pozisyon olabiliyor. Örneğin;
• Klasik kucak pozisyonu,
• Ters kucak (cross-cradle),
• Futbol topu (koltuk altı) pozisyonu,
• Yatarak emzirme,
• Ve hatta bazı bebekler için ayakta sallanarak emzirme daha kolay olabiliyor.
Benim kızım bir süre sadece ayakta emzirmeyi kabul ediyordu, bu benim için yorucu bir dönemdi ama sonunda geçti. Sizin için daha rahat bir yöntem bulunacaktır. İsterseniz bir plates topu üzerinde ritmik hareketlerle emzirmeyi de deneyebilirsiniz, bazı bebekler buna çok olumlu tepki veriyor.
Ayrıca, emzirme için en doğru zaman bebeğinizin açlıktan ağlamasını beklemeden, erken açlık sinyallerini (ellerini ağzına götürme, emme hareketleri yapma, huzursuzlanma gibi) verdiği anlar oluyor. Böylece bebek daha sakin emiyor ve emzirme daha kolay oluyor.

En önemlisi, bu sürecin genellikle geçici olduğunu bilmek. Sabırlı olun, bebeğiniz için en uygun pozisyonu bulduğunuzda emzirme çok daha kolay hale gelecektir. 🌸
Çağla K.

Çağla K.

1 Ekim 2025 16:08
Şunu da belirtmek isterim; ben biberonu şu şekilde kullanıyordum: Öncelikle mutlaka meme emmesini destekliyordum. Daha sonra doymadığını düşündüğümde bazen sağdığım sütü, bazen de mama takviyesi veriyordum. Çünkü memede kısa süre kaldığında tam doymuyor, uyumakta zorlanıyor ve bu da huzursuzluğunu artırıyordu. Ben de haliyle çok yoruluyordum.

Bu noktada önemli olan, önceliği memeye vermek ve biberonu bir destek olarak kullanmak. Böylece hem süt üretimi korunuyor hem de bebek karnını doyurup daha rahat uyuyor. Eğer biberon kullanılacaksa, anne göğsüne en yakın emme tekniğini destekleyen biberonlar tercih edilebilir ve mümkünse “yavaş akışlı” uçlar kullanılmalı. Bu sayede bebek memeyi reddetmeden hem memeden hem biberondan beslenebiliyor.

Unutmayın, bu süreçte hem sizin dinlenmeniz hem de bebeğinizin huzurlu olması çok kıymetli. Gerektiğinde takviye yapmak bir eksiklik değil, aksine annenin tükenmesini önleyen bir destektir. 🌸
Ş

Şevval B. ..

1 Ekim 2025 20:43
O kadar iyi geldi ki bana yazdıklarınız çok ama çok teşekkür ederim. Hem bilgilendirdiğiniz hem de destek olduğunuz için minnettarım 🌸
Çağla K.

Çağla K.

2 Ekim 2025 04:36
Rica ederim umarım en rahat şekilde atlatabilirsiniz bu dönemi 🌸💖

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir