Meme Reddi
138 görüntüleme
N
Nur T.
14 Ağustos 2025 07:57
Bebeğim 4.5 aylık git gide çok huysuzlanıyor sebepsiz ağlamaları var dün akşam çok ağladı onu uyutmaya götürünce çok uykusu olmasına rağmen uyuyacağı odaya doğru gidince bile ağlamaya başlıyor. Gece boyunca ağlayarak uyandı ve dünden beri hiç emmedi. Şuan çok aç ama asla ağzına bile almıyor memeyi ne yapmalıyım acil önerisi olan var mı
N
Nur T.
14 Ağustos 2025 07:58
Çalışıyorum günün 4 saatlik bir kısmında biberonla anne sütü alıyor bu arada
G
Gizem ..
14 Ağustos 2025 08:00
Merhaba benim bebeğim de memeyi reddetti ve sütüm azaldı kontrolde kilo almayınca doktorunuz mamaya başlattı ve emzirme danışmanından sağım konusunda bilgi aldım şimdi süt sağıyorum biraz mama biraz sağdığım sütten devam ediyoruz hala gündüzleri emmek istemiyor

Yasmina Y. Ö.
İç Mimar
14 Ağustos 2025 08:25
4. Ayda meme reddi bende yaşadım. Sadece gece emzirebiliyordum. Sütümde tazyikli oldugu için emmek istemiyordu. Onun haricinde mama veriyordum. Biberon alması şans bence. Şimdi 6. Aydayız kendi isteğiyle memeye geri döndü. Merak etmeyin. O yaşadıkları deneyimi tekrar yaşamak istemiyorlarmış sadece. Sağım yapıp verin sütünüzü, bir de mümkün olduğu kadar uykudan yeni uyanmaya başladığında ya da uyurken emzirmeye çalışın. Ben yeter ki anne sütü alsın, emzirmeyi bırakmıyayım diye öyle yapıyordum
N
Nur T.
14 Ağustos 2025 08:42
Uyurken de uyandığında emmiyor şuan. Bu iki aylık süreçte hiç memeden emiyor muydu. Sürekli deniyor muydunuz. Zorlamadan sık sık deniyorum doğru mu yapıyorum
Z
Zeynep C.
14 Ağustos 2025 08:46
Dördüncü ayda meme reddi yaşanıyor normal öncelikle sakin kalın ve gerilimeyin. Bebeğinizin sakin anlarında ona meme teklif edin. Özellikle uykuda emzirme yapabilirsiniz ya da hafif uyku uyanıklık arasındayken. Bunun yanında etraf sessiz olsun dikkat dağıtıcı unsur olmasın, kenardan çıngırak tütüp dikkati çıngırağa verebilirsiniz belki onunla ilgilenirken emmek ister. Asla zorlamayın ama sürekli memeyi teklif edin. Ben yürüyerek emziriyordum evin içinde ya da pilates topunda zıplayarak emziriyordum. Bebeğinizle bir araya gelince ten tene temas yapın hatta ikiniz de üstsüz şekilde emzirebilirsiniz. Bir de aç diye gerilip mamaya başlamayın sütünüz varda sütü sürekli teklif edin 5 aylıkken doktora kontrole gidin eğer kilo alımı azsa o mama başlar zaten. İnşaAllah çözüm olur. En önemlisi sakin kalmak ve geçeceğine inanamak
Ö
Öznur Ç.
14 Ağustos 2025 09:13
4. Ayda bende yaşamıştım sütümde sanırım az geldiği için mi yaptı bilmiyorum bende kilo alımı az diye bi mama bi anne sütü devam ediyorum ama üst yorumlarda dendiği gibi uykuya dalmak üzereyken verdim hep hem emsin hem sütüm artsın diye
H
Hüsna N. E.
14 Ağustos 2025 09:32
Şu an aynı problemi yaşıyorum 4 ay 20 günlük. Normalde hep memede uyurdu saatlerce memede kalırdı ama şu an 5dk emmiyor bile bazen ağlarayarak bazen de gülerek kendini geri atıyor bakıyorum süt var ama emmiyor. Yalnız olduğum için sütümü sağacak vakit bulamıyorum malesef gündüz uykusu yok denecek kadar az o arada ancak bir şeyler yapmaya çalışıyorum. O yüzden mama veriyorum ama emzirdikten sonra

Yasmina Y. Ö.
İç Mimar
14 Ağustos 2025 11:21
Uykudayken emiyordu sadece. Evet zorlamadan sık sık deneyin. Yukarıda söylendiği gibi yürüyerek emzirmek işe yarayabiliyor. bir de bebeğinizi alta alıp siz üstte emekler pozisyonda emzirmek ise yaramıştı bir arkadaşımda. Bir de ben banyo yaptırdıktan sonra bende soyunup tentene temas yaptırıyordum emzirmeden sadece sarılıp oyun oynuyordum. İlk memeye dönmesi bu temaslardan birinde oldu kendisi istedi
N
Nur T.
14 Ağustos 2025 13:16
Hüsna Nur hanım eller serbest göğüs pompası alabilirseniz gerçekten çok konforlu. Ben bilindik bir markanınkini kullanıyorum çok memnunum. Evde hareket halindeyken hiç farketmeden o sağmış oluyor
H
Hüsna N. E.
14 Ağustos 2025 13:32
Nur Hanım almayı düşündüm ama kimi çekiş gücü yeterli gelmiyor diyor kimi göğsü tam kavramıyor diyor emin olamadığım için almadım çok farklı yorumlar var aldığım zaman da verimli olmazsa diye almadım açıkçası
N
Nur T.
14 Ağustos 2025 13:58
Benim özellikle bebeğim emmediği zaman iyi miktarda çıkarıyor. Ben de alırken çok kararsızdım dediğiniz gibi çok farklı yorumlar vardı ama beni çok rahatlattı. Emin değilim ama bazı yerlerde kiralama oluyor onu bir araştırıp deneyebilirsiniz