Meme Emmiyor
136 görüntüleme
G
Gizem A. S.
29 Ağustos 2025 07:38
Bebegim 8 günlük, mama takviyesi veriyoruz. Memeyi reddediyor. Memeye geldiginde sadece uyuyor. Ancak sütüm ciktigi kadar sagıp verdiğimde içiyor. Sezaryen doğum yaptığımdan da şuan cok sütüm gelmiyor. Memeye alışması için önerisi olan var mı?
H
Halime K.
29 Ağustos 2025 07:49
Sağıp neyle veriyorsunuz sütünüzü meme reddi olmaması adına kaşık biberon ya da memeye en benzeyen biberonlardan yararlanabilirsiniz ben de sezaryen oldum bol bol meme verin memede dursun sağım yapmayı bırakmayın sütünüzü arttırır ve bol su için günde 3 lt daha çok minik olduğu için yoruluyordur çekerken ben çok su içip çok sağdım çok şükür alıştı
G
Gizem A. S.
29 Ağustos 2025 07:55
Bende cokca sagım yapıyorum. Biberon dr.browns geniş agiz anne gögsü olanlardan antikolik istediğimizden onu tercih ettik. Ancak biberon ile cok süt olmadığından her ögünde anne sütü veremiyorum o da asla emmiyor. Saatleri geçecek diye maalesef mama veriyorum ve 3 saatte bir uyandırıp bu süreci yaşıyoruz. Memeyi emmiyor ancak uyuyor.
B
Bilge Y. ..
29 Ağustos 2025 08:14
Her beslenmede önce meme teklif edin , topuğuna vurarak çenesini uyararak uyandırmaya çalışın , sonrasında yeterince emmedigini düşünüyorsanız mama verin
Size tavsiyem hıc bir öğünde direkt mama vermeyin
Bebeğiniz memeyi tutuyormuş ne güzel, doğru kavradigindan emin olun
sizin kokunuzla sakinlesip uyuyordur büyüyüp güçlendikçe daha aktif emer :)
Size tavsiyem hıc bir öğünde direkt mama vermeyin
Bebeğiniz memeyi tutuyormuş ne güzel, doğru kavradigindan emin olun
sizin kokunuzla sakinlesip uyuyordur büyüyüp güçlendikçe daha aktif emer :)

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
29 Ağustos 2025 09:09
Her öğünde mutlaka önce memeyi teklif edin uyandırmaya çalışın oglumlada aynı sorunu yaşadım memeyi uyku yeri olarak görüyordu koyduğum yerde onu sürekli rahatsız ederek rahatlamak için memeye gitmesini sağladım burnuna avuç iclerine dokunun topugunu sıkın

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
29 Ağustos 2025 09:10
Sütünüz de o emmek istedikçe articaktir boş da olsa emzirmeye çalışın üstüne mama takviyesi yaparsınız
G
Gizem A. S.
29 Ağustos 2025 09:14
Hepsini yapıyorum, her öğünden önce meme teklif ediyorum uyku halinden cikartmak zor olsada tüm uyarıcıları saglıyorum ancak uyandıgında memeyi tutuyo atıyo aclık aranması ile bu sefer katılma krizlerimiz baslıyor. Sakinleştirip tekrar meme teklif ediyorum, benzer seyler yine yasanıyor 15.dk yı geçince aç kalmaması ve krizi büyütmemesi için mama vermek zorunda kalıyorum. Ama öğün bitiminde yine meme teklif edip uyursa da orada uyutuyorum. Tek olumlu tarafımız sağdığım sütüm olursa mamadan önce verince redetmeden iciyor, ek takviye kısmında mama ml ine göre onu da besleyip doyuruyorum.
A
Ayşe
29 Ağustos 2025 09:34
Ben de sezaryen dogum gaptım bır hafta sonra hastanede yatmak zorunda kaldık yekrar o surecte bır gece bıberonla beslendı meme reddı yasadım ama hıc pes etmedım sagıma devam ettım uc aylık olacak yenı yenı emmeye basladı o da yatarak buna da sukur moral motıvasyon cok cok onemlı asla stres yapmayın elbet olacak
H
Halime K.
29 Ağustos 2025 18:20
Pes etmeyin memeyi alıyorsa geri de gelecektir inşallah istediği yoğunluk mamadan geliyordur kolayına geliyordur belki de memeyi rahatlama yeri olarak görüyordur farklı pozisyonlarda emzirmeyi deneyin biliyorum birçok yöntem denemişsinizdir ama sabır gerektiriyor her emzirme sonrası sağımı atlamayın lütfen sütü çok arttırıyor o

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
31 Ağustos 2025 16:39
Gizem hanım ben normal doğum yaptım ancak sütüm hemen gelmedi. Ancak doğduğu andan itibaren oğlum da hiçbir şekilde mememi tutmadı. Eds denedim, danışmanlık aldım, sağlıkçıyım ebe ablalarımdan yardım istedim, laktasyon birimine gittim, kaşıkla besledim, şırıngayla besledim olmadı. Oğlum inat tutmadı içimde uktedir. Hep sağarak verdim o da ancak 6 ay sürdü. Dediğini gibi memeyi görünce çıldırıyordu sütte gelmeyince sabırsızlanıp katıla katıla ağlıyordu. Ben elimden geleni yaptım toplumun baskısıyla savaşırken de psikolojik bir çöküş yaşadım. Siz elinizden geleni yapın bakın ne güzel 3. Ayında tutturanlar varmış umarım sizinki de tutar. Olmazsa da üzülmeyin 🙏🏽