Mastit ve Süt Azalması

200 görüntüleme
E

Elif S.

12 Eylül 2025 16:04
selamlar, bebeğim 8 aylık.
mastit geçirdim 3 gün önce, ilk 2gün ağrılıydı, ters emzirme vs denedim, aslında iyi ilerlediğimi düşünmüştüm ama tam boşaltamamışız demek ki 3. gün ateş olunca antibiyotik başladım, duşta memeyi iyice boşalttım. ab ilk dozunda zaten geriledi şikayetler. bugün 5. gün ama o memede süt azaldı.
(süt artırma ile ilgili her yolu deniyorum)
açıkcası sorum şu
1. mastit geçirince sütünde azalma olan var mı?
2. Eğer gerçekten mastit nedenliyse (biraz üzüntülü ve stresli bir haftaydı, mastit bunlar üzerine gelişti, stresten mi azaldı acaba diyorum 🤔 çünkü kanallar açıldı sanki🤔 ya da ben elle boşaltma yaparken bayağı hasarladım🤔 umarım öyle değildir)
mastit geçirip sütü azalan sonrasında eskiye dönen var mı? ya da dönmeyen 🤦🏻‍♀️

osman hocam görüp bilimsel kanıtlarla olumlu şeyler söylese tabi çok da sevinirim 🙏
S

Sema E.

12 Eylül 2025 17:13
Mastit olmadım ama ucundan döndüm ağrılı kitleler oldu çok stresli zamanlar geçirdim sütüm kesilmiş gibi oldu hatta şu şekilde atlattım emzirmeye devam ettim kitle olan gogsumu sık sık emzirdim sıcak uygulama vs yaptım kitleler hemen kaybolmadi kaybolması 10 günü buldu stresi atlayınca sütüm eski haline geldi sütüm azaldığında doktor bestlak adında bir damla önerdi onu kullandım sonra solgarin takviyesini ama siz doktora sormadan kullanmayın .size tavsiyem stresten uzak durun rahatlamaya çalışın eski haline dönecektir biraz dişinizi sıkın emzirmenizde bir sakınca yoksa emzirin sık sık ama emzirmeyin dediyse doktor yipratmadan gogsunuzu incitmeden sağım yapin
E

Elif S.

12 Eylül 2025 20:26
çok teşekkürler, umut oldunuz 🙏
zamanında süt artırmak için her yolu denemiş, her takviyeyi / anne çayını aynı anda kullanıp , sürekli yemekler yemiş uyumuş ve karaciğer değerlerini tepetaklak bozmuş biriyim 🤦🏻‍♀️ inşallah şimdi öyle bir aksilik yaşamam, malt içecekleriyle başladım, bana en iyi gelen solgar olmuştu, ondan devam edeceğim sanırım, inşallah ben de düzlüğe kavuşurum Allahım sağlıkla🙏 🤲🏻
A

Asena

30 Eylül 2025 14:09
Elif hanım merhaba siz ftr hekimiydiniz sanırım bir konuda soru sormak istiyorum. Kızıma bugün çocuk doktoru tarafından Tortikolis tanısı koyuldu. Fizik tedaviye yönlendirildi. Bu zamana kadar hiç farketmemiş olmamız normal midir? Kızım 6 ay 10 günlük .Bir haftadır çene sola dönük kafa sağa yatık bir şekilde çok az eğimli tutuyor kafasını. Bu süreç nasıl işliyor ? Sağ SCM kas kalınlığı 3.6 mm, sol SCM kas kalınlığı 5.5 mm ölçüldü. Sağ tarafta mı kısalık yoksa sol mu? Çocuk doktoru fazla ilgilenmeden fizik tedaviye gideceksiniz dedi. Bende kalakaldım birşeyde soramadım. Cevap verirseniz çok sevinirim.
Ş

Şeyda T. ..

1 Ekim 2025 10:49
Merhaba mastit icin eski yontemlerden birini denedim iseyaradi size de paylasayim beyaz lahana yapragini sicak suda isitip el yakmayacak sicakliktayken gogsunuze sarin bir kackez tekrarlayin mastiti sisligi agriyi geciriyor
E

Elif S.

1 Ekim 2025 11:07
şeyda hanım teşekkür ederim, evet o dönem lahana yaprağını da denemiştim,ters emzirmeyi de denemiştim, hangisi etkili oldu bilmiyorum amam hepsi bir arada 1-2 güne düzelme oldu, süt durumu da eskiye döndü çok şükür 🙏

Asena hanım selamlar, çok geçmiş olsun, yani eğer konjenital bir tortikollis ise; ilk haftalarda farkederdiniz ya da en kötü ihtimal bir çok kez dr başvurunuz olmuştur, doktorunuz farkeder ve yönlendirirdi gibi düşünüyorum. siz de 1 hatadır çenenin sol tarafa dönük olduğunu söylüyorsunuz, sanırım yeni olan bir şey,, ultrasonda da soldaki kasta birazcık kalınlaşma olmuş sağa göre. ama sol tarafta bir kitle veya kanama görmemişler; bu iyi bir şey 🙏 soldaki kasta sorun var-fibrozis dediğimiz şey. çok çok daha fazla gördüğümüz şey pozisyon kaynaklı olması, yani bebiş daha çok sola bakmaya meyletti ve o tarafa dönük kaldıysa; ordaki kas kısalmış olabilir.
başka bir ihtimal de , daha küçük ihtimal; yakın zamanda boğaz enfeksiyonu geçirdiyse, orda lenf nodu oluysa buna neden olmuş olabilir, siz ftr'ye başvurun, egzersiz programı düzenlerler, gerekirse hastanede fizik tedaviye alırlar, geçmiş olsun
A

Asena

5 Ekim 2025 21:22
Elif hanım fizik tedaviye gittik. Fakat sanki birşeyleri yanlış yapıyormuşum gibi geliyor. Doktor hep sol tarafından seslenin uyaranlar soldan olsun dedi. Egzersizlerde germeyi sol tarafa doğru yapın dedi. Fakat sol tarafta kısalık varsa eğer soldan yapmamız gerekmiyormu? Yani kulağı sol omuza değdirmek yerine sağa mı değdirmek gerekiyor. Kafam o kadar karmakarışık ki.
E

Elif S.

6 Ekim 2025 04:32
bebişin kulağı hangi tarafta omzuna yakın?
E

Elif S.

6 Ekim 2025 04:53
asena hanım ben şimdi üstte mesajınızı tekrar okudum da usg'ye göre yorum yapınca farklı oluyor, sol kası kısa gibi duruyor, kafası sol omzun yakın olmalıymış gibi

ama sizin kafası sap yatık yazdığınızı görüyorumçene de karşı tarafta. kafa sağa yatıksa; sağdaki kas kısalmış demektir. (usg'de bir yön hatası olmuş sanırım)
doktorun dediği gibi bebişiniz sağa bakmaya meylediyor, siz sol tarafa doğru baktırmaya çalışın, sağdaki kası germek - uzatmak için de sola doğru yapmak lazım egzersizi.

hastayı görmeden burdan yorum yapmam doğru olmadı cidden, usg yanılttı beni de , kafanızı karıştırmış oldum
muayene eden doktorunuzun dediği şekilde devam 🙏
A

Asena

6 Ekim 2025 20:51
Çok teşekkür ederim her soruma cevap verdiğiniz için hakkınızı helal edin. Öyle yapmaya devam edeyim o zaman. Cuma günü için tekrar randevu oluşturdum tekrardan bir götüreceğim aklımda soru kalmaması için. Tekrardan teşekkür ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir