Mastit

99 görüntüleme
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

2 Kasım 2025 08:32
Sürekli mastit tekrarlaması oluyo ve hep aynı memede oluyo sebebini bilmiyorum ama nasıl tamamen geçirebilirim benim yaşadığımı yaşayanınız var mı acaba çok ağrılı vezir bir süreç
B

Burcu B. Ö.

2 Kasım 2025 10:28
Ben mastit geçirdim bir aylıktı bebeğim küvjzde kaldığı zaman hep sağım yaptığım için hiperlaktasyon yaşamıştım bebek de tam boşaltamayınca mastit oldum enfeksiyonum 129 olmuştu ateşli yattım dört gün 40 dereceydi antibiyotik kullandım dört aylık oldu bebeğim anca daha yeni kendine geldi göğsüm şimdi özellikle gece boşaltmazsam göğsümü hemen şişiyor ve terlemeye başlıyorum dut kurusu kaynatıp içebilirsin her gün iki bardak benim antibiyotikten ziyade o geçirmişti enfeksiyonumu ve mastiti
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

2 Kasım 2025 10:59
Ayyy valla çok geçmiş olsun şu an benim de öyle oluyo dolunca boşaltamadığım zaman hemen sertleşme oluşuyo
Ş

Şeyma Ü.

2 Kasım 2025 11:01
Ben de iki kere mastit oldum antibiyotik kullandım doktora gittim ancak inmemişti banyoda masaj yaparken suyun altında annem göğüs ucumdaki süt yollarından birinin tıkalı olduğunu fark etti onu temiz bi iğne ile deldik çok acıdı dayanılmazdı ama onu delince göğsüm rahatladı sanki o minik tıkalı yer tüm mememi kapatmıştı. Böyle süt kalıntısı birikmiş gibiydi ucunda bir ay sonrafiğrr göğsümde aynı oldu bu sefer kendim baktım ve yine tıkalı deliği gördüm onu da kendim açtım sonra yine o şişlik gitmişti. Tabii benimki böyleydi herkesin böyle olmayabilir ama ben böyle rahatlamıştım. Lahana mı koymadım, sıcak uygulama masaj sağma hepsini yapmıştım ama bi türlü geçmemişti benim mastit sonrasında o kanalları açınca cidden geçmişti o şişlik
Atike U. M. .

Atike U. M. ..

2 Kasım 2025 11:09
Merhaba Ezgi Hanım, doktorunuza danışın tabi ama evde lahana yaprağını hemen deneyin,ebe kadriye hanımın tarifi var ig'de sayfasında anlatıyor. Ve en önemlisi doğru emzirme pozisyonunu öğrenin bebek tam kavrayıp memeyi tam boşaltmalı, uykusu varken değil daha ayıkken emzirin memeler tam boşalsın ama rastgele her öğün sağım yapmayın süreç zorlaşır, emzirdikten sonra kaynar suda 1 dk daldırıp çıkardığınız sonra buzlukta beklettiğiniz soğumuş lahanayı emzirdiğiniz memeye kapatın. Tarifi de vermiş oldum
P

Perihan i.

2 Kasım 2025 11:21
Merhaba ben de üstü üste Mastit oldum. Beni rahatlatan ters emzirmeydi. İki güne düzeldi. Birde sıcak su torbası koyup masaj yaptım sürekli. Çok geçmiş olsun berbat bir durum.
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

2 Kasım 2025 11:37
Bende lahanaya benzer şeyler yapıyorum sıcak su kaynatıyorum temiz bir bezi batırıp çıkartıyorum biraz soğutup memeye koyuyorum zaten uyanıkken emziriyorum gündüz uykularında uyurken bile memeyi çıkartmıyor ara ara kısa da olsa emiyo ilk 30 dakika aktif emiyo aslında tam boşalıyo ama bir keresinde diğer tarafı emdi mastit olan taraf beklemişti bebek uyuduğu için kendim sağım yaptım ama şişlik olmuştu ilk mastit orda başladı sonrasında hep aynı yerde oluyo
Atike U. M. .

Atike U. M. ..

2 Kasım 2025 17:15
Lahananın iltihabı hafifletici-yeniyse de giderici etkisi büyük. Hemen rahatlatıyor inanın defalarca yaşadım meme ucu tıkanıklıklarıma da iyi gelirdi. Mutlaka bi meme diğerinden daha fazla ve daha çabuk süt üretiyor, o memeye de rahatsızlık oldukça sağım+sıcak su uygulaması yapmak hep daha fazlasına sebep oluyor. Çok zor çok geçmiş olsun
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

2 Kasım 2025 17:17
Ay evet ya çok ağrılı bi durumlar haftadır uğraşıyorum sertlik geçiyo ağrısı başlıyo sonra ya ertesi hafta ya da aynı haftanın başı ve sonunda yine oluyo amacım döngüyü kırabilmek bir de lahana denerim inşallah iyi gelir

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir