Mastit

161 görüntüleme
E

Elif G. A. Ö.

5 Ekim 2025 07:42
Sağ memem emzirirken çok ağrıyor ve ucunda ikinci bir meme ucu gibi bir şey çıktı. Doktora gittim, mastit başlangıcı dedi ama antibiyotik krem verdi, şimdi açarsak kanar dedi. Sizce kremi bir hafta kadar kullanıp geçmezse tekrar mı gitmeliyim yoksa kanaması bu acıdan iyidir en azından hızlı iyileşir diyip yeniden mi gitmeliyim?
G

Gonca Ç.

5 Ekim 2025 10:05
Merhaba , aynı durum mu bilmiyorum ama benim de sol meme ucunda beyaz süt incisi deniyor genelde onlardan vardı ve göğsümde tıkanıklık oluyordu çok ağrı yapıyordu ne kadar emzirmemde geçmedi en sonunda ucundaki beyaz sivilceyi patlattık ve sür bir anda boşaldı çok rahatladım , eğer aynı şeyse ve birkaç güne geçmezse tekrar doktorunuzla görüşmenizde fayda var , çok geçmiş olsun
E

Elif G. A. Ö.

5 Ekim 2025 10:32
Baya uzun bir süredir var ben doktora yeni gittim maalesef. Şimdi açarsam kanar dedi ve açmadı ama sanırım yeniden gideceğim
G

Gonca Ç.

5 Ekim 2025 12:09
Sanırım sizinkine göre küçüktü benim ki açıldığında evet biraz kanadı sonrasında ucu yara gibi oldu ne kadar acırsa acısın emzirmeye devam ettim ve sürekli göğüs ucu kremi kullandım sonrasında hafifledi ama o tıkalı kanal ağrısını çekmekten daha iyiydi bencede tekrar bi doktorunuzla görüşün
G

Gonca Ç.

5 Ekim 2025 12:11
Göğsümüzü bebek tam boşaltamadığı için arkada kalan yağlı süt tıkanıklığa sebep oluyormuş ben artık emzirdikten sonra da kalan sütü sağıyorum buna da dikkat edin lütfen
E

Elif G. A. Ö.

5 Ekim 2025 12:11
Ben de hep göğüs ucu kremi kullanıyorum ama geçmedi herhalde yeniden gideceğim
E

Elif G. A. Ö.

15 Ekim 2025 13:45
Herkese merhaba, ben meme cerrahına gittim ve mastit değil de tıkalı yağ bezesi olduğunu anladık. Alınması için cerrahi operasyon gerekiyor ancak onu da emzirdiğim için şu anda yapamıyoruz. Ağrı yönetimi yapmaya çalışarak devam edeceğiz. Sizlere de fikir olsun, uzun süre geçmeyen ve acılı bir durum varsa hemen mastit tanısı ve genel cerrah yerine imkanınız varsa meme cerrahına gidin
M

Merve Ö. ..

16 Ekim 2025 18:39
Aynı durumu yaşamadim ama belki yardımcı olur ben bı doktordan duymuştum sarı kantaron yağı iyi geliyor meme yarasina diye benim de iki gogsumun ucu yara olmuştu Kantaron yağı sürdüm naylon la da sardım ucu yumuşadı emzirir Ken ıslak peceteyle sildim çünkü suyun altında yıkarken bile dokunamiyordum bır iki hafta kullandım çok iyi geldi bana
Y

Yildiz E.

17 Ekim 2025 01:36
Benim de gogsumde sut tikanikligi olmustu atesim 39lari gormustu ve evde masajlar,dus,sicak kompreshicbir sekilde acamadik.hastaneimn emzirme polikliniğine gittim hemsireler bebegimi emzirirken yaptiklari masajla 1 saatte actilar tikanikligi. Imkaniniz varsa boyle bir yol izleyebilirsiniz
Y

Yildiz E.

17 Ekim 2025 01:40
Bahsettiginiz sut incisi ise bana enjektor ignesiyle ucunu hafifce acmam ve karbonatli suda yarim saat bekletmemi soyledi hemsireler. Enfeksiyon kapmamasi icin hastanede acmadilar

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir