Mama Takviyesi

95 görüntüleme
Ümran A.

Ümran A.

29 Eylül 2025 14:22
Merhabalar , ek gıda ile beraber hangi mamayı vermemiz gerekiyor. Mesela şuan aptamil 1 kullanıyoruz 6 aydan sonra iki numaraya mı geçmeliyiz yoksa kaşık mamalar mı kullanmalıyız aydınlatabilir misiniz bu konuda canım anneler
Yağmur Y.

Yağmur Y.

29 Eylül 2025 14:30
2 ye geçiyoruz bende soru açtım bununla ilgili 😇 cevapları takip ediyorum
Ümran A.

Ümran A.

29 Eylül 2025 14:33
Teşekkür ederim
Ek gıda konusunda kafam çok karışık , nasıl neden başlamalıyım bilemiyorum. Acemiyim bir de annelik serüveninde:)
Yağmur Y.

Yağmur Y.

29 Eylül 2025 16:42
Bende bende emin ol 😁
Ayşegül A.

Ayşegül A.

30 Eylül 2025 20:37
Biz de aptamil 1 kullanıyoruz.bizim ek gıda 5.ayda başlıcakmış.6. Aydan sonra 2 numara mama mı olacakmış öğrenelim😊
S

Sifa D.

30 Eylül 2025 21:36
Merhaba,sağlıkla büyütün. Bebeğiniz mamayı tüketiyor, kilo alımı ve beslenme sıklığı normal ise kaşık mama tüketmenize gerek yok. Formül Mamada iki numara ve doktor onayınızla tadımlara yani ek gıdaya geçebilirsiniz(bebeğinizin destekli oturabildiğini tahmin ediyorum). Benim gördüğüm genelde kaşık mama, mama içmek istemeyen/içmeyen ek gıdaya geçmeye de hazır olmayan 4. ve 5. Aydaki bebeklere doktorlar genelde başlatıyor ama yanlış yönlendirmek istemem tabii.
Ek gıdada doktorlar farklı önerilerde bulunuyor, bizim doktorumuz ilk hafta sebzeleri ikinci hafta ise meyveleri tattırdıktan sonra yumurta, labne, yoğurt
vs gibi şeylere başlayabileceğimizi söylemişti. Üç gün kuralını uygulamaya gerek olmadığını, tadımı erken saatlerde yaptırıp gün içinde alerji durumunu takip etmemizi söylemişti. Tadımda sadece gerçekten sadece tadına bakmasının yeterli olduğunu yedirmeye çalışmamamız gerektiğini, bebek istediği takdirde birkaç çay kaşığı verebileceğimizi söylemişti. Örneğin kabağı ağzına koyduğu anda çıkardı, eline verdik oynadı parmaklarını ağzına götürdü yeterli.
Psikolojik olarak bu çocuk yemiyor gibi düşünüp kendimi üzmemek adına 6 ve 7. Aylarda ne kadar tükettiğini asla hesaplamadım günlük sadece mama/anne sütü tüketimini göz önüne aldım. 8. Ayda yese de yemese de çeşitliliği ve teklif etmeyi artırdım yakında 9. Aya geçeceğiz yine aynı şekilde yapmaya gayret edeceğim çünkü biz çok beslenme sorunu yaşadık, kızımda hala biberon reddi var sadece uyurken biraz içiyor ve bu konu beni depresyona sürükledi o yüzden ek gıdada daha sakin yaklaşmak için kendime söz verdim.
Sebzeleri tattırırken, haşlama/buharda pişirmeden sonra çatalla ya da cam rende ile ezerek üzerine birkaç damla zeytinyağı serperek sunabilirsiniz, meyvelerin de çoğunu aynı şekilde. Tadımlardan sonra sebzeleri yoğurtla karıştırabilir, meyvelerden muhallebi tarzı şeyler yapabilirsiniz. Bizim doktorumuz ek gıda tadımın 1. Ayında çift çekilmiş kuzu etini de bir çay kaşığı olarak sebzelere eklememi, balık tavuk ve danaya ise 8. Ayda başlayabileceğimizi söylemişti.dilerim yardımcı olabilmişimdir, sağlıkla büyütün 🙏🏻
Ümran A.

Ümran A.

1 Ekim 2025 07:04
Kolaylıklar dilerim @Ayşegül Aydın hanım 💕
Ümran A.

Ümran A.

1 Ekim 2025 07:05
Teşekkür ederim @Sifa D. Hanım
Kafamda bir şeyler şekillendi sayenizde .❤️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir