Mama İçin Un

97 görüntüleme
E

Esra T.

20 Ağustos 2025 13:18
Bebeğim 7. Ayında hangi un çeşitlerini kullanıyorsunuz püreler için pirinç, tam buğday ya da irmik? Tarif öneriniz var mı?
Fadile B.

Fadile B.

20 Ağustos 2025 13:32
İyi günler doktorumuzun verdiği listeyi size yazayım yulaf unu mısır unu arpa pirinç irmik
Fadile B.

Fadile B.

20 Ağustos 2025 13:33
İyi günler herhalde ek gıdaya yeni başlıyorsunuz Öncelikle bebek bebeğiniz için bebek irmiği kullanın derim kabızlığı engelliyor Bir tık olsa da ondan sonra pürelerdeki irmik miktarı bir çay bardağı su 1 tatlı kaşığı irmik bir çay kaşığı zeytinyağı içerisine elma koyabilirsiniz şeftali koyabilirsiniz ya da tam tersi sebzeli püreler yapabilirsiniz içine tavuk suyu et suyu koyabilirsiniz ama et suyu koyarken şuna dikkat edin bir yaştan önce sadece kuzu eti
Fadile B.

Fadile B.

20 Ağustos 2025 13:35
Bebeğinize etli irmikli yoğurt terbiyeli çorba yapabilirsiniz yani kendimize yaptığımız yemekleri bebeklerinkini uyarlayabiliriz ben öyle yapıyorum yayla çorbası yaparken çocuğuma da irmikli yayla çorbası yapıyorum bakliyatlar 8 ayda başlıyor Bunu unutmayın sürecin hızlı gitmesine gerek yok kontrollü bir şekilde gitmesine gerek var Bebeğinizin şu an neye ihtiyacı var kalsiyuma fosforta bolca Doymuş ya doymamış ya o yüzden Siz de bu bu dengeyi sağlayarak Bebeğinize kahvaltıda avakado yoğurt ceviz muzlu yulaflı lafı hazırlayabilirsiniz öğlen ise bebek sütlacı yapabilirsiniz Pirinç unuyla akşam ise tarhana çorbası yapabilirsiniz sebzeli yemekler yapabilirsiniz et suyu etli artık size kalmış
E

Esra T.

20 Ağustos 2025 14:32
Çok teşekkür ederim çok faydalı oldu:)
İ

İpek

22 Ağustos 2025 19:50
İrmik, pirinc unu yulaf unu vb gibi unlarin besin degeri dusuk oldugu icin bebeklere uygun degil diyenler var

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir