Mama İçen Bebek
65 görüntüleme
M
Merve.
18 Ekim 2025 18:58
Bebeğim(3 aylık)hem mama hemde geldiği kadar anne sütü ile besleniyor (sütüm pek yok) ama mamayla beslendiği için su da mı vermem lazım? Su verilmezse böbreklerine zararlı olduğunu duydum gerçek mi acaba bilgisi olan var mı? Ya da daha önce böyle bir şey söylenen oldu mu?
İ
İpek B. Z.
18 Ekim 2025 19:14
Mama zaten suyla yapıldığı için ekstra su vermenize gerek yok. Osman Hoca da böyle diyor. Benim oğlum da mamayla besleniyor hatta sadece mamaydi, ek gıdaya geçtikten sonra cok az vermeye başladık. Simdi 10 ay 9 gunluk. Hala cok içmiyor, zaten 100ccyi gecmeyin diyordu Osman Hoca
M
Merve.
18 Ekim 2025 19:28
Ben de su verilmezse böbreklerine zarar verir diye bugün duyunca bir sormak istedim yani normalde ben de vermiyorum dediğiniz gibi zaten suyla yapılıyor mama yine vermemeye devam ederim o zaman:) Çok teşekkür ederim:)
G
Gökçe
18 Ekim 2025 20:40
Anne sütünde ki ön süt yani emzirmenin ilk 3-4 dk sı bol sulu bir süt geliyormuş bu susuzluğunu da alıyormuş bıngıldak çökmesi varmı bi kontrol edin isterseniz yeterli sıvı alıyorsa bıngıldakta çöküklük yoktur çişi de koyu gelmiyorsa
M
Merve.
18 Ekim 2025 21:36
Bazen çok kısa süreli çöküp düzeliyor bıngıldağı çişi de arada değişiyor ama genel olarak kötü kokulu ya da çok koyu olmuyor yine de bazenleri su versem mi acaba birkaç çay kaşığı