Mama Hakkında
91 görüntüleme
M
Merve.
1 Kasım 2025 01:45
Bebeğime (3 aylık) hipp organik combiotik kullanıyorum ama içinde palm yağı olduğu için değiştirmeyi düşünüyorum. Daha önce sma optipro kullandım ve mamanın ilk kutusunda kabız oldu bıraktım. Hipp gibi kolay sindirimi olan ama içeriği temiz önerisi olan veya kullanan var mı?
İ
İ.E.
1 Kasım 2025 04:34
Sma comfort, aptamil prosyneo sindirimi kolay mamalar. Golden goat da temiz iceriklerden ama tadini sevmedigi icin bebegim pek kullanamadim, cok yorum yapamiyorum. Bazi mamalarda palm yagini anne sutundeki palmitik asidi taklit edebilmek icin kullaniyor ureticiler. Palm yagi ancak cok yuksek isida rafine edildiginde tehlikeli kimyasallar ortaya cikaran bir yag, normalde e ve a vitamini acisindan zengindir mesela. Ama mamalarda kullanilan bilesenlerin efsa, bm codexi, turk guda kodeksi gibi kurumlarca denetlendigini bilin isterim. Bazi anneler bilmeden kullandim diye kendini kotu hissediyor o yuzden kendinizi kotu hissetmeyin diye soylemek istedim.
M
Merve.
1 Kasım 2025 04:43
Çok teşekkür ederim çok aydınlatıcı oldu yorumunuz benim için aslında araştırarak almıştım ama kafam karıştı acaba değişsem mi diye düşünmeye başladım. Hipp aslında çok iyi geldi bebeğime biz içtikten sonra gazını çıkarabildiğimiz sürece hiç gaz sancısı dahi yapmadı bu nedenle de daha önce değişmeyi düşünmemiştim. Ama değişirsem de bende bu söylediğiniz markaları araştırmıştım muhtemelen bunlardan birine geçerim.
G
Gökçe
2 Kasım 2025 04:35
Sma comfort memnunuz