Mama

101 görüntüleme
S

Saniye K.

24 Ağustos 2025 18:24
Bebeğim 8 aylık hala 1 numara mama kullanıyorum bu bir sorun mu acaba ? 2 numaraya geçmem şart mı ? Ayına göre kilosu fazla zaten. Emiyor da.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

24 Ağustos 2025 18:26
6 Aydan sonra 2 numara mamalara geçiş yapmak şart 1 numara yenidoğanın ihtiyaçlarına uygun demir vs barındırıyorken 2 numara 6 Aydan sonrası için organize ediliyor. Gözle görülen bir kilo kaybı olmaz ama demir depoları vitaminler düşer bir an önce 2 numaraya geçiş yapın
S

Saniye K.

24 Ağustos 2025 18:27
Doğum kilosu 3320 8 aylık 9 kilo bebeğim şuan. Benide emiyor 2 numara mama daha katkılı değil mi daha fazla kilo almaz mı bu beni korkuttuğu için geçmek istemiyorum açıksası 😢 yanlış mı yapıyorum yani 😢
E

Elif S.

24 Ağustos 2025 18:32
bebeğin ihtiyaçlarına göre şekilleniyor açıkcası, persentili iyi bir bebekten bahsediyoruz, demir damlasını düzenli alıyor , katı gıdasında sorun yoksa 1 numaradan devam edilmesinde de sakınca görülmüyor bildiğim kadarıyla.
şart mı diye sorduğunuz için yanıtlıyorum; şart değil.
demir replasmanının yanında katı gıda olarak kuzu kıyması eklebilirsiniz çorba ve sebze pürelerine.
E

Elif S.

24 Ağustos 2025 18:34
bu arada bebişinize maşallah, 🧿
bol bol yetecek kadar anne sütünüz var gibi, mama miktarını azaltabilirsiniz🙏
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

24 Ağustos 2025 18:35
Hayır daha fazla kilo almaz. Bebeğinizin hareketlendiği dönemdesiniz zaten içerisinde şeker vs katmıyorlar ki :) şöyle örnek vereyim size içeriksel olarak eklenen laktoz veya nişasta yok değişen tek şey vitamin ve mineraller. 2 numarada 1 numaraya göre 3 kat fazla demir var mesela bu en küçük örnek. Bir an önce 2 numaraya geçin lütfen kilosal düşünmeyin
S

Saniye K.

24 Ağustos 2025 18:38
Çok teşekkür ederim gerçekten elif hanım 🙏🏻 Evet doktorumuz da sütümün yettiğini söylüyor ama maalesef o kadar alıştı ki mama yemediği zaman krize falan giriyor asla uyumuyor çokta vermiyorum aslında günde 3 defa 120 cc falan veriyorum ama yine de sanırım emdiği için hızlı kilo alıyor 🤦🏻‍♀️ Demir damlasını kullanıyoruz kuzu kıymaya da başlayacağım inşallah. 2 numaraya korkuma geçemediğim için fikir almak istedim çok teşekkür ederim mesajlarınız için 🙏🏻🌸
S

Saniye K.

24 Ağustos 2025 18:40
Teşekkür ederim ayça hanım ben daha şekerli diye düşünmüştüm daha fazla kilo alırsa diye korktum açıkçası vitamin olarak düşünmedim hiç eşimle az önce bu konu da tartışınca danışmak istedim o bir an önce geçmemiz gerektiğini söylüyor ben ise korkuma ısrar ediyordum
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

24 Ağustos 2025 18:40
2 numara sizi korkutmasın. Kendi bebeğim de dev persentil diyeceğimiz grupta hızla uzuyor ve kilo alıyor fakat bu biraz genetik biraz da doğum kilosu fazla olduğu için ama gelişimsel olarak sıkıntılı bir durum değil 2 numara daha çok kilo da aldırmaz bunları dert etmeyin bu çalışmalar yapılarak üretiliyor zaten mamalar :)
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

24 Ağustos 2025 18:41
Dilerseniz kullandığınız markayı yazarak internette bir aratın içerisinde değişen tek şey demir ve vitaminler mesela Hipp kullanıyorsanız 1 ve 2 numara içerik farkları yazın kilo aldıracak ekstra bir şey olmadığını kendi gözünüzle de görmüş olursunuz ♥️
S

Saniye K.

24 Ağustos 2025 18:46
Çok teşekkür ederim gerçekten biraz içim rahatladı şuan 🙏🏻🌸 Sanırım birazda etrafımızda ki insanlar sürekli kilolu olduğunu söylediği için ve obez olacak diyip durduğu için sanırım artık psikolojim bozuldu ve korktum
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

24 Ağustos 2025 18:52
Etrafınızdaki insanlara söyleyin sizin be ya bebeğinizin hayatına burunlarını sokmasınlar bu kimsey ilgilendirmez tam anlamı ile hareketlendikten sonra zaten kilo verecek dert etmeyin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir