Lütfen Öneride Bulunun Yardımcı Olun
86 görüntüleme
M
Merve
24 Ağustos 2025 09:06
Kızım 5 aylık gündüz uykuları zaten kısaydı fakat şimdi direniyor uyumuyor gece hep erken uyanıyor 3 4 saat gece kalkıp uyumadığı zamanlar oluyor ne yapacağım nedir bu durum çok şükür sağlığı iyi şuan ama uykusuz olunca huysuz oluyor uykusu var dalamıyor
M
Merve S. ..
24 Ağustos 2025 09:49
Uyku rutinleriniz olsun, gece rutini biraz daha uzun olabilir. Uykudan önce sakin aktiviteler yapılmalı. Çok ağlıyor ve sakinleşmiyorsa ya da uykuya dalmakta güçlük çekiyorsa bebeğinizi kucağınıza alıp sakin adımlarla ve yön değiştirmeden yürümek çok işe yarıyor. Yön değiştirmemekten kastım odanın içinde daire çizmeniz. Max 10 dakika içinde bebeğim sakinleşip uyuyor. Ama bu pratik bir uygulama olmadığı için çok mecbur kalırsam yapıyorum. Gündüz rutini olarak biz odalara tek tek el sallayıp uykuya gidiyoruz iyi uykular diyoruz mesela. Basit ama inanın işe yarıyor. Sabırla sürekli aynı şeyleri yaparsanız işe yarar. Benim bebeğim de 8 ay uyku gerilemesi yaşıyor şu an, sizin bebeiğinizin de belki bir ağrısı bir derdi vardır bunu belirleyip çözmeye çalışın bu arada rutinler oluşturun, rutininiz yoksa eğer. Umarım kısa sürede düzene girer. Kolaylıklar diliyorum.