Lütfen Cevaplayin, Stresten Ne Yemek Yiyorum Ne de Uyuyorum

240 görüntüleme
S

Semra

8 Ekim 2025 18:47
Oğlum 5 gün önce bir yasina girdi. 11 aylikken parmakla göstermeye başladi. Simdi 4-5 günden beri yapmiyor. Bir de 7-10 aya kadar aşiri kanat çırpma vardi ama sonra bırakmıştı. Son günlerde yine bașladi ama eskisi gibi o kadar yoğun yapmaz. Oyun oynarken ya da bisey meşgulse yapmaz. Göz temasi ve sosyal gülümse var, ismine döner, gel deyince gelir
P

Pınar K. ..

8 Ekim 2025 18:51
Canım bende senin gibiydim çok takıyordum ama kendine zarar veriyorsun böyle düşünüp. Göz teması isme tepki varsa hepsi normal yani. Benim oğlumda22 aylık kulak kapama falan oldu bi ara doktor keşif yapıyor her videoya inanmayın dedi. Bi arada da parmak ucunda yürüyordu çünkü
S

Semra

8 Ekim 2025 18:52
Ama bir süre birakti simdi yine başladi. Ben bunu anlamiyorum
S

Semra

8 Ekim 2025 19:01
@Fatma Uygur cevaplarsaniz çok sevinirdim
P

Pınar K. ..

8 Ekim 2025 19:34
Çocuklar bazen öğrendikleri bilgileri unutup sonra tekrar edebiliyormuş bununl ilgili olabilir
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

9 Ekim 2025 05:46
Merhaba 🌼 Oğlunuzun göz teması, sosyal gülümseme ve isme tepki verme gibi güçlü sosyal iletişim becerilerine sahip olması oldukça olumludur. Ancak, iletişim aracı olan parmakla göstermenin durması ve kanat çırpma gibi tekrarlayıcı davranışın geri gelmesi, bir yaşındaki gelişimsel geçiş döneminde stres, sıkılma veya duygusal yoğunlukla baş etme mekanizması olabileceğini düşündürür. Bu tarz gerilemeler ve ritüelistik davranışlar bazen normal gelişim sürecinde de görülür, ancak yakından takip edilmelidir. Öncelikle, parmakla göstermeyi (işaret etmeyi) yeniden modelleyin; ilgilendiği nesneleri siz de işaret ederek sesli olarak adlandırın ve onun elini alıp işaret etme hareketini yapmasına yardımcı olun. Kanat çırpma davranışını görmezden gelmek yerine, bu davranışı başlattığı anlarda onun ilgisini hemen fiziksel bir oyuna (top yuvarlama, dans etme, kucakta zıplama) yönlendirin. Eğer sosyal etkileşimde azalma veya bu tekrarlayıcı davranışlarda yoğun bir artış gözlemlerseniz, erken müdahale için bir çocuk uzmanına başvurmanız faydalı olacaktır.
S

Semra

9 Ekim 2025 07:57
@Fatma Uygur Kanat çırpması günde 5-10 kere ve 2-3 saniye olur. Yani eskisi gibi durmadan olmaz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir