Lütfen Cevap Mama Reddi
87 görüntüleme
S
Sedef H.
4 Kasım 2025 18:38
Bebeğim 11 aylık, 3. Aylıktan beri sadece mama ile besleniyor. 6. Ayda katı gıdaya başladım. Her şeyi yiyor ve ana besin kaynağı olarak formula veriyorum. Dün biberonunu bakım aldığı yerde unuttuk. Başkasını kullanmaya çalıştık evdeki . Dün akşamdandan beridir çok az mama içti. Bugün şu saate kadar sadece 40 ml yedi. Kokusunu duyunca reddediyor. Kendi alıştığı biberonu bile kabul etmiyor artık. Bir anda tiksindi. Mama dışında her şeyi yiyor kabul ediyor. Ne yapmalıyım? Katı gıda yeterli besin sağlamaz diye yanlış mı düşünüyorum acaba ?
T
Tuğba F.
4 Kasım 2025 18:41
Sedef hanım şuan 4 yaş olan oğlum da sebepsizce 11 aylıkken bıraktı mamayı içmedi yapacak bişey yok onlar nasıl isterse biz öyle yönleniyoruz herhangi bir sorun yaşamadık biz umarım sizde yaşamazsınız
H
Hülya A. ..
4 Kasım 2025 18:42
Pipetli suluk gibi biseyle vermeyi denediniz mi ya da bardakla . Bardak zor olur ama
S
Sedef H.
4 Kasım 2025 18:46
Teşekkür ediyorum cevaplarınız için. Tiksiniyor kokusunu alınca. Ki mamasız uyumaz normalde. Asla almıyor. Kokladığı anda ağlamaya başlıyor. Pipetle denemedik. Bardakla denedim. Tadını alınca bıraktı. Ama yoğurt veriyorum yiyor. Ev yemeği veriyorum onu da yiyor. Meyve veya ona özel keklerimden yiyor.
S
Seher T.
4 Kasım 2025 18:55
Benim oğlumda 11 aylikken bırakmıştı gelişim olarak bir sıkıntı yaşamadık ama mamaya devam etmesini isterdim cok ısrarcı olmadan vermeye çalışınbence
T
Tuğba F.
4 Kasım 2025 18:55
Sedef hanımcım benim oğlum onları da yemezdi çok çok az yerdi hala da öyle maşallah onları yiyorsa dert etmeyin bence Osman hoca önermiyor pipetle mama yenmesini yani mama markası falan değiştirmiştim ben işe yaramamıştı bırakmıştı yani aynı sizin dediğiniz gibi biberondan midesi bulanıyordu yapacak bişey yok her çocuk kedine özel takmayın kafanıza