Lütfen Bilgi Paylaşımı 40 Derece Ateş Göğüslerde Şişlik
100 görüntüleme
A
Aycan
3 Eylül 2025 16:43
Annelerim merhaba 39 gün önce doğum yaptım son üç gündir her gün yüksek ateşle acile gidiyorum ateşim 39.6 gı gördü şiddetli baş boyun omuz ağrısı göğüslerimde sertlik dolgunlık hatta birisinde böyle kızarıklık olmuş damarlar sanki gerilmiş emziriyorum ama sağım da yapıyorum crp 40 küsür çıktı doktor klamoks yazdı bir önerisi olan böyle bi durum yaşayan var mı bilgisi olan varsa paylaşır mı sütten geçer diye ilaca henüz başlamadım içip içmemek konusunda kararsızım emzirdiğim için
A
Ayşe M.
4 Eylül 2025 16:58
Sanırım mastit olmuşsunuz? Emin olmamakla birikte anlattıklarınız mastiti düşündürdü. Ateş hariç benzer bir durum yaşadım çözemeseydim ateş eşlik edecekti duruma. Aile hekimliğinde doktorumuz dayanabildiğin kadar sıcak suyun altında duşa girmemi ve göğsüme masaj yapmamı o sırada da biraz göğsümü elle sağmamı söylemişti. Ardından da bebeğimi emzirmiştim. Gece durumu farkettiğimden sabaha kadar sağım yapmıştım. Çok acıdığından çok zordu sağması o bedenle de uzun sürmüştü. Ancak ateşiniz çıkmış bence doktorunuz emzirmenizi gözeterek yazmıştır ilacı. Korkmayın derim. Ben ona benzer de bir durum yaşadım ve antibiyotik içiyorum diye sütümü sağıp döktüm. Sütüm kesiliyordu neredeyse. Bebeğimin açlığına ve emziremiyorum düşüncesine dayanamayıp(mama içiyordu halbuki) emzirdim. İyi ki öyle yapmışım
A
Aycan
4 Eylül 2025 17:20
Dün ve önceki 4/5 gün boyunca göğsümde şişlik hemen dolma hissi yaşıyordum sağıyordum emziriyordum bugğn de sanki sütüm bıçak gibi azaldı bu normal mi sizde de olmuş muydu bilmiyorum bebeğim 40 günlük oluyor yarın acaba memeye mi düşkün bir dönemde yoksa sütüm azaldı doymuyor mu bezler yeterince çıkıyor ama devamlı meme istiyor doymamış gibi ve ağlıyor göğsümde dünki ve önceki günler ki gibi dolmuyor
A
Ayşe M.
4 Eylül 2025 18:30
Tam bilemiyorum ama doktor beyin meme olgunlaşması diye bir ifadesi vardı. Bir süre sonra meme dolu olacak ama eskisi gibi gergin dolu solu gibi hissetmeyeceksiniz diye..Bebeğin emme ritmine göre süt üretilekmiş… Antibiyotik kullanıp süt vermediğim ve azalan dönemden sonra bebeğim saatlerce emerdi. Koltukta uyuyakalırdım eşime bizi takip et uyursam bebek düşmesin derdim. Sütüm yetmiyor sanıyordum. Bir gün öyle bir emdi ki bütün gün emdi ve sonra sütüm bol gelmeye başladı. Doyuyordur merak etmeyin. Aslında emmeyi öğreniyor bana göre.. Ben cok tecrübeli değilim tabi bir yandan benim de bebeğim 7.5 aylık. Ancak dediğiniz tedirginlikleri yaşadım ve biraz olsun gönlünüz ferah olsun isterim.
A
Aycan
4 Eylül 2025 18:45
Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim bende 40 günlük anneyim ve ilk bebeğim hiç bişey bilmiyorum yani 3/4 gün sağdım sağdım ve hatta bazı sağımları gözü kapalı yaptım nerdeyse ve dün beneğimle uzun süre ayrı kaldık hastanede olduğum için geldikten sonra devamlı mız mız bi halde ve hep meme istiyor her istediğinde veriyorum bende aralıksız dk larca emziriyorum yinede uykuya geçemiyor herhalde dedim sütüm azaldı doymadığı için uyumuyor diye düşünür oldum umarım benim mememde olgunlaşma sürecini yaşıyordur 🥹🥹
A
Aycan
4 Eylül 2025 18:54
Ve sanki adet olacak gibi karnım ağrıyor normalde sanırım süt salgısı adet görmeyi geciktiriyor diye biliyorum ama emin de değilim