Lor Peyniri
100 görüntüleme
N
Nagihan A.
23 Ağustos 2025 20:00
Süt kestirilerek elde edilen lor peyniri 7 aylık bebeğe verilir mi?

Fadile B.
23 Ağustos 2025 20:38
Bizim doktorumuz yoğurdu denedikten sonra ve alerji geliştirmediği takdirde peynirlilere başlayabileceğimizi söylemişti ben evde lor peyniri yapmaktan korktuğum için makarna lütfen de almıştım deneye bilirsiniz
N
Nagihan A.
23 Ağustos 2025 20:53
Ben evde yapmayı denedim oldu gibi ama youtube da bikaç tarifin altında süt kestirilerek yapıldığı için 1 yaştan önce süt kestirilerek yapılanlar verilmez diye yorumlar okudum o kafamı karıştırdı çok teşekkür ederim☺️ olmadı bende sizin yaptığınız gibi yapayım

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
23 Ağustos 2025 20:56
Bunun verip vermeme kısmını bebeğiniz nezninde çocuk doktorunuz daha doğru değerlendirir. Alerji/ gıda ile tanışma süreci açısından vs
Sütün kestirilerek yapıldığı kesik peynir ile lor farklı şeyler ☺️ yararlanımı daha düşük evde yaptığımızın ama elbette içeriğini bilmediğiniz veya organik/hijyenik içeriğinden emin olmadığınızdansa bunu tercih edebilirsiniz diyor gıda mühendisleri. Dilerseniz bu konu hakkında bi kaç araştırma inceleyin, lora ulaşımınız varsa onu alın değilse çok güzel bi sütü yine kestirerek değerlendirmek de elbette faydalı. Burda fermente olmadığını unutmayın 🙏🏼
Sütün kestirilerek yapıldığı kesik peynir ile lor farklı şeyler ☺️ yararlanımı daha düşük evde yaptığımızın ama elbette içeriğini bilmediğiniz veya organik/hijyenik içeriğinden emin olmadığınızdansa bunu tercih edebilirsiniz diyor gıda mühendisleri. Dilerseniz bu konu hakkında bi kaç araştırma inceleyin, lora ulaşımınız varsa onu alın değilse çok güzel bi sütü yine kestirerek değerlendirmek de elbette faydalı. Burda fermente olmadığını unutmayın 🙏🏼
N
Nagihan A.
23 Ağustos 2025 21:06
Ben en iyisi doktorumla görüşüp o şekilde vereyim çok teşekkür ederim açıklamanız için ☺️