Labial Yapışıklık Tedavisi
165 görüntüleme

Ceren N. K.
15 Eylül 2025 16:37
Merhaba 8 ay 23 günlük kızımda labial yapışıklık tespit edildi ve bugün minik bir cerrahi operasyon ile açma işlemi gerçekleşti. 30 gün kullanmak üzere hormonlu bir krem verildi. Bunu yaşayan annelerime sormak istedim, bu süreçten sonra nelere dikkat etmem lazım? Nelerle karşılaşabilirim, bu gece nasıl geçer gibi sorularım var. Kızım ara ara ağlıyor, normalde memede sakinleşir ama bugün biraz zor oldu. Deneyim paylaşımı yapabilirsek çok sevinirim, çok tedirginim. Şimdiden çok teşekkürler

Mihra i.
15 Eylül 2025 17:16
Merhaba çok geçmiş olsun.aynı problemi biz de yaşıyoruz fakat bize henüz cerrahi işlem uygulanmadı şu an sadece krem kullanıyoruz umarım krem işe yarar ben de sizin gibi çok tedirginim umarım cerrahi işleme gerek kalmaz bizim daha önce ilk fark ettiğim zaman doktor çekiştirerek açmıştı ve ilk gün kızım sürekli ağlıyordu çünkü idrarını yaptığı zaman yanıyordu muhtemelen orası biraz tahriş olduğu için sizin kızınızda muhtemelen ondan ağlıyor olabilir umarım bir daha tekrarlamaz beni çok strese sokan bir durum gerçekten. Biz de şu an kremle ilerliyoruz. Daha önce doktorum mümkünse altını ıslak mendille değil suyla yıkamamı söylemişti ben bunu yapmama rağmen yakpşıklılık tekrar etti bir numara büyük bez kullanabilirsiniz umarım çabuk toparlar 🌸

Ceren N. K.
15 Eylül 2025 17:46
Çok teşekkür ederim cevabınız için 🙏🏻 evet ben de aynı şekilde pamuk ve su ile temizliyorum hep ama ne yazık ki böyle bir şey yaşadık. Bazen hiçbir sebep olmadan da gerçekleşebiliyormuş sanırım. Bir an önce iyileşir umarım, size de çok geçmiş olsun. Bir numara büyük bezi deneyeceğim, çok teşekkür ederim 🫶🏻

Mihra i.
15 Eylül 2025 18:57
Rica ederim birde şey sormak istiyorum siz ilk etapta hiç krem kullandınız mı yoksa doktorunuz direk cerrahi işlem mi birde yaptı ne zaman fark ettiniz. Bizim 4 aylıkken fark ettim bir kere çekiştirerek açtı tekrar etti şu an 1.5 yaşında

Ceren N. K.
15 Eylül 2025 22:26
Bizim 1 hafta önce fark edildi. Kendi doktorumuz belki sadece krem ile geçebileceğini söyledi ama tabii ki çocuk cerrahinin buna karar verebileceğinden bahsetti. 1 haftada benim gözlemime göre de hızlı yapışma oldu. Cerrahi de hiç açmayı denemedi, belki yapışıklığımız sizin kızınıza göre fazla olabilir. Direkt cerrahi müdahale ile açmaya karar verdi

Ceren N. K.
16 Eylül 2025 05:47
Peki bir sorum daha olacak Mihra İrem, kremi sürdükten sonra bir 5 dk ağlıyor. Kremi masaj yaparak sürüyoruz. Sizde de böyle bir şey yaşanıyor mu acaba?

Mihra i.
16 Eylül 2025 05:51
Şu an bizde herhangi bir cerrahi işlem olmadığı için ağlamıyor yani orada herhangi bir tahriş olmadığı için. Bizim krem fucicort 30 Gr ondan kullanıyoruz bizim doktorumuz şu an için hormonlu kremi kullanmak istemedi yaşı küçük olduğu için önce bu kremi deneyelim olmazsa hormonlu kreme geçecek herhalde. Muhtemelen sizdeki hormonlu krem ise yanma gibi bir şey olabilir neticede hassas bir bölge

Ceren N. K.
16 Eylül 2025 05:57
Ah evet, doğru. Bu mesajı yazarken doktorla da iletişime geçmiştim, şimdi dönüş yaptı. Dediğiniz gibi cerrahi işlem gördüğümüz için krem yakıyormuş. Bir iki güne geçeceğini söyledi. 🩵

Mihra i.
16 Eylül 2025 06:30
Anladım tekrardan geçmiş olsun 🌸.umarım bı daha yaşamazsınız inşallah bizimde düzelir 😔 .

Ceren N. K.
16 Eylül 2025 06:33
Size de çok geçmiş olsun, bütün bebişler bir an önce iyileşsin inşallah 🙏🏻🤍
D
Dilara
17 Eylül 2025 19:14
Bizde aynı problemi yaşıyoruz Balaban kullanıyorum bilginiz var mı
N
Neslihan U.
18 Eylül 2025 11:41
2 yaşındaki kızım 6 aylıktan beri kapanma sorunu yaşıyordu. Her ay çocuk cerrahına gidiyorduk. Östrojenli kremler, fito tarzı kremlerin karışımı vs. birçok şey denedik. Her ay içerisinde 5 gün östrojenli krem kullanın diyen oldu. Bir doktor elle, bir doktor bisturi ile açtı. Vazelin öneren oldu, aynı sefa kremi deneyin diyen oldu. Ne yaparsanız yapın ergenliğe kadar geçmez diyen oldu. Çok yorulduk ve hiçbir çözümü işe yaramadı. Kızımda o bölgenin açılması travma haline gelmişti. En sonunda çocuk doktorumuz bize elle masaj yaparak açmayı öğretti. Her alt alışımda o bölgeye masaj yaptım. Azcık kapanmaya başladığını gördüğümde hafif şekilde elle ayırıyorum. Her şeyi denemiş biri olarak en önemli şeyin günlük masaj yaparak kapanmanın önüne geçmek ve eğer kapanmaya başladıysa elle ayırarak açmak olduğunu söyleyebilirim. Bir de bezi 23 aylıkken bıraktık, kapanma sıklığı azaldı.

Mihra i.
19 Eylül 2025 08:17
Merhaba Neslihanhanim geçmiş olsun öncelikle ben de şöyle bir şey duymuştum Bir doktorun videosunu izlediğimde bu konuyu gerçekten çok araştırmıştım bez bırakılana kadar bu sürekli tekrar edebiliyormuş sanırsam bez bırakma döneminden sonra tekrarlama sıklığı azalıyormuş şu anda benim kızım 18 aylık küçük falan diyordum ama her şeyi anlıyor gerçekten çocukta travma olmuş durumda krem kullanıyoruz çok dua ediyorum İnşallah kremle düzelir

Ceren N. K.
21 Eylül 2025 01:49
Dilara hocam Balaban nedir acaba