Kusma Yenidoğan
95 görüntüleme
K
Kübra ..
4 Eylül 2025 13:34
15 günlük bebeğim. Her emzirme sonrası kusuyoe. Bazen kesik kesik kenardan sızdırıyor bazen direkt sütü ağız dolusu kusuyor. Korkuyorum dr randevumuza da daha var. Normal mi bu sürekli kusmalar :(
M
Mine G.
4 Eylül 2025 14:13
Reflü vardır belki. Bizde de 15 günlükken başladı hemde ağızdan ve burundan fışkırır tarzdaydı. Yaklaşık 2,5 ay sürdü. Beslerken saatli besledim o istese de 20 dk dan fazla emzirmedim. Ayrıca her beslenme sonrası mutlaka gaz çıkarıp omzumda en az 20 dk bekleyip öyle yatırdım. Bu şekilde dikkat edince kilosu da güzel ilerledi. İlaca gerek duymadı doktorumuz. Şimdi neredeyse geçti çok şükür

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
12 Eylül 2025 06:46
Merhabalar Bebek’te kusma varsa illaki bir neden vardır ve bunun önüne geçmeniz gerekir sütünüz çok hızlı gidiyor olabilir tazikli bir şekilde gittiği için Bebek’te bunu tolere edemediği için kusuyordur ve gaz çıkartmaya çok önem vermeniz gerekiyor
K
Kübra ..
12 Eylül 2025 09:11
Evet sütüm tazyikli geliyor bunun farkındayım. Çünkü sürekli boğazıma kaçırıyor ve öksürme krizlerine giriyoruz. Çok aktığı için ağzında birikiyor tam yutamıyor . Ben bazen göğüsümü çekip yutmasını bekliyorum. Ama çok kısa süreli emiyor. Emdiğini de kusuyor. Kafam karıştı iyice Esenay hanım.