Kusma!!!
310 görüntüleme
S
Sevcan K.
25 Eylül 2025 17:24
Merhaba Bebeğim 5 aylık bu zamana kadar hep anne sütü ile beslendi yalnız son kontrolde az kilo aldığı için doktor ya ek gıda ile destekle dedi ya da devam sütü ile ben devam sütünü tercih ettim sma optipro kullanıyorum 1 haftadır sadece 1 kere yatarken veriyorum meme reddi yaşamayalım diye yatmadan 20 dakika önce besledim 120 ml kadar ve biraz gazını çıkartıp uyumaya geçtik uyudu yaklasık 15 dakika sonra aglayarak uyandı kucağıma aldım ve kocaman bir gaz cıkardı ve mamanın yarısını kustu endişelendim çünkü daha öncesinde böyle bir şey yaşamadık kusma reflü vsvs hiç olmadı doktorumuza ilettim konuyu sizlerden de destek bekliyorum daha önce yaşayan var mı ? İvedi geri dönüş yaparsanız çok sevinirim hala endişeliyim :/
N
Nurten
25 Eylül 2025 18:05
Canım mama gaz yapar biberonla veriyorsan gaz yutar. Bir de her mama her bebeğe iyi gelmiyor. Ben Aptamil presneyo kullanıyorum 4. Ayına kadar iyi gelmişti kilosu iyiydi ama sonra birden kakası cıvıklaştı iyice ve sma comforta geçtim düzeldi. Yani denemen gerekebilir.

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
25 Eylül 2025 19:16
BFazla gelmiş gazında etkisiyle kusmayı kolaylaştırmış olabilir. Keza aylarca memeden beslenen bir bebek için biberon hızlı bir beslenme yolu, dolayısıyla hızla içip kendini zorlamış olabilir. Bebeğinizin formül mamaya alışma sürecinde az az vererek ilerleyin, çünkü anne sütüne göre bir tık daha zor sindiriliyor biberondan emmek memeden emmekten farklı. Buda sorunlara neden olabiliyor. Örnek veriyorum 60 cc verin gazını çıkartın tepkisine bakın doyma sinyali varmı aç mı diye 10-15 dk sonra biraz daha verin ihtiyacına göre.
S
Saziye G.
25 Eylül 2025 19:16
Aynı mamayı kullanıyoruz arada bizde de oluyor ama genelde olmuyor. Fakat benim bebeğimdoğduğundan beri fazla kusan bebekti onla da alakalı olabilir.Yalnız sma comfort olan fazla kilo yapmaz gazlı bebeklere tasarlanmış bilginiz olsun değiştirirseniz.
A
Ayten G.
26 Eylül 2025 14:05
Benim kızım da genel olarak anne sütü alıyor. Çalışmaya başlayacağım için biberon vermeyi denedim fakat sütü biberondan almıyor bu nedenle doktoruma danışıp günde 1 defa az miktarda mama verme kararı aldım. Mamayı ilk verdiğimde 3 defa üst üste kustu. Doktorumuz bünyesi mama sindirmeye alışık olmadığını ve kusmasının normal olduğunu söyledi. Tekrar deneyin yine kusarsa mamayı değiştirmek mantıklı olur demişti. Bir de bebek mamaya alışık değişse daha küçük miktarlarla başlamayı düşünebilirsiniz