Kundak ile Uykuyu Bırakma
110 görüntüleme
Y
Yasemin D.
1 Eylül 2025 11:11
Merhabalar 4aylık bebeğim var elleri kolları çok hareketli yarım kundak yapıp, ayakta sallayıp uyutuyordum hep. Ancak artık kundakla uyumak istemiyor. Ancak kendaksız da uyumuyor. Nasıl bıraktırabilirim?
D
Didem S.
1 Eylül 2025 11:19
Ben devam ettim şuan altı buçuk aylık çok zorunda kalmadıkça yapmamaya çalışıyorum bazen ikinci uykusuna yatmakta zorlanıyor oda çok hareketli. Kameradan ful izliyorum bir süre sonra gidip kundağı açıyorum döne döne yatıyor 😅
İ
İpek B. Z.
1 Eylül 2025 11:29
Muhtemelen 4. ay atağından dolayi uyku düzeni bozulmuştur. Özellikle gündüz uykuları cok kisa ve huzursuzdu bizde de o dönemde. Kundagi biraktik cünkü eliyle açabilecek güce ulaşmıştı. Sallamaya devam ettik, bazen de kucakta yaylanir gibi ayakta bi müddet gezdirip salladik, çılgın gibi bir aglama tutturup bir saniye içinde uykuya geciyordu sanki aglayan o degilmis gibi. Bir iki hafta öyle devam edip sonra düzeldi. 5 dk kadat kucakta tempolu yürüyün, bir yandan poposuna pış pış yapin, sonra yataga koyup pispislamayi ya da sallamayi bir deneyin. Su an oğlum 9 aylik olmak üzere, son 2 aydir kask kullanıyor ve sallamak yasak kaskla, kucakta dedigim gibi 5dk evin icinde koridorda turlayip ondan sonra yataga koyup pis pis yapıyoruz, ilginc bir şekilde işe yarıyor. Belki sizdeki buyume atağı dolayısıyla uyumayabilir ama denemekten zarar gelmez ;) 4. Ay zorlu bir süreç ama emin olun geçecek ve asıl eglenceli zaman ondan sonra başlıyor, kahkahalar, sesler, cok keyifli olacak. Uykusu da düzene girecek tekrar. Iciniz ferah olsun.
H
Hande S.
1 Eylül 2025 17:26
Ben de kundaksız uyutamıyorum owli marka uyku tulumu aldım. Omuzlarında çıt çıt var isterseniz kollar ıceride ya da dışarıda kullanılabiliyor. Tek kolu çıkartarak alıştırmayı düşünüyorum ben. Fermuarlı olduğu için diğer kundaklara nazaran daha güvenli.
Y
Yasemin D.
2 Eylül 2025 06:50
Herkese çok teşekkür ederim deneyeceğim söylediklerinizi 🙏🏽