Küme Beslenme
179 görüntüleme
B
Bahar Ş.
9 Ekim 2025 12:24
Bebeğim 3 buçuk aylık sadece anne sütü ile besleniyor . asla ve asla 10 dk hatta 5 dk bile emmiyor 2 fırt çekip 15 dk da bir sürekli emmek istiyor ne iş yapabiliyorum ne yemek yapabiliyorum gece bile bu şekilde emiyor be o uyuyor ne ben uyuyorum mahvolmuş durumdayım piskolojim hiç iyi değil. Bu arada kilo alımı da zaten iyi değil ilk 2 ay çok güzeldi sonradan meme reddi de başladı sütüm tazzikli olduğu için bu şekilde beslenmeye başladı. Ne yaptıysam olmadı tek çeşit yemeği bile 2 saate ancak yapabiliyorum.bebeğimin doğum kilosu 2770 şuan 5600 dü 1 hafta önce. 2 aylıkken 4960 dı zaten kilo alımı da iyi gitmiyor ve ben artık iyi değilim. Alerji durumumuz da oldu 2 ay ile 3 ay arası o da düzeldi yeni yeni. Ama ben napabilirim nolur yardım edin bana herkes bebeği uyurkeniş yapar ben emzirmeye çalışıyorum gece gündüz uyuduğunda bari düzgün emsin diye. Dışarı asla çıkamıyorum ağlama krizleri emziriyorum istemiyor yatarak emmek istiyor her yerde de yatamıyorum hiç bir yere gitmiyorum misafir gelse odadan asla çıkamıyorum 15 dk da bir emzirmeye gidiyorum 2 fırt çekiyor sadece. Yoruldum…

Canan Ç.
9 Ekim 2025 12:41
Ben de sizin durumunuzun tıpatıp aynısını yaşadım. Artık ayakta duracak halim kalmadı. Ben sütümü sağarak biberonla vermeye başladım. Ben sağıp bırakıyorum, eşim, annem kim müsaitse o besliyor, ben de az da olsa dinlenebiliyorum. Ne kadar zor olduğunu ben çok iyi anlıyorum. Emzireceğim diye ısrar etmeden bıraktım ve biberona geçtim, yaptığım en doğru şeydi. Doktorum da önemli olan senin sağlığın ve mutluluğun, kendine göre en doğrusunu yapmışsın dedi.
B
Bahar Ş.
9 Ekim 2025 12:43
Biberon da kabul ettiremedim ne yaptıysam ne aldıysam emmedi emzikte deniyorum yok almıyor ne yapacağımı şaşırdım vallahi

Rasime Ç. ..
9 Ekim 2025 12:55
Bahar hanım avent biboren denedinizmi bende bu durumu ilk ayda yaşadım sagıp biberonla verdim ilk başta istemedi aç kalınca mecbur yedi
B
Bahar Ş.
9 Ekim 2025 12:57
Aventi baştan aldı ama çekti çekti bi baktım hiç içememiş aşırı zor akışlıydı
L
Leyla E. A.
9 Ekim 2025 14:25
Benım ki de aynı problem 2/3 ay arası tazyikli sütten dolayı meme reddi oldu o zamandan beri sizin anlattığınız aynı durumdayım çok az emiyor sizin ki 15 dk bir emmek istiyor benım ki onu da istemiyor bıraksam 5 saat aç kalır y or o iki fırttan sonra bende dışarıya çıkamıuorum sürekli ağlıyor uykusu geldiğinde cebennem azabı yaşıyorum sanki öyle zor ki uyutması ve biberonla tutmuyor sağığ vermek istiyorum psikolojik olarak rahat etmek için
B
Bahar Ş.
9 Ekim 2025 14:32
Sizin bebeğiniz kaç aylık ben bu durum geçici diye avutuyordum kendimi ama durum geçici değilse Allah bize yardım etsin akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim. Bebeğim çok korkak ürkek boğazına kaçınca aşırı korkuyor biraz büyüyünce tazzik geçmese bile alışır tolere edebilir diye düşünüyordum
Ö
Öznur Ş. S.
9 Ekim 2025 15:27
Ben hem emziriyorum hem sağıyorum hem mama veriyorum. Kimse mükemmel olmak zorunda değil. Biz de değiliz. Mama yiyor diye dünyanın sonu değil lütfen emziricem diye akıl sağlığınızı yitirecek duruma gelmeyin. Benim bebeğim 3 aylık hepsinden karma besleme yapıyorum. Yeri geliyor hep biberon içiyor yeri geliyor sürekli emiyor. Patron o! Ama siz iyi olmazsanız bebeğimiz iyi olmaz hanımlar :)
B
Bahar Ş.
9 Ekim 2025 15:31
Sorun şu kibiberon da almıyor mama kaşığıyla çok zorlanıyorum alıştırmaya çalıştım ama olmadı almıyor bir türlü
L
Leyla E. A.
10 Ekim 2025 17:04
3 ay oldu bugünama öyle eziyetli ki emzirmesi çözemiyorum meme mi istiyor kucakta uyumak mı şstlyor her yolu deniyorum bu sefer çok ağlıuor
Z
Zehra Ç.
10 Ekim 2025 17:08
Merhaba eğer süt çok hızlı geliyorsa öncesinde bir kaç dk sağım yapabilirsiniz. Ya da makas yöntemiyle tutun memeyi eskiler öyle tutardı bilir misiniz. Ayakta yürüyerek emzirmeyi deneyebilirsiniz. Bizde başta biberon tuttuk artık tutmuyor eczacım lansinoh markasını önerdi daha denemedim ama isterseniz bir o biberonu deneyin. İnşallah düzelir her şey 🙏🏻 bir de tazyik mi sorun yoksa bir yerde sancısı mı var acaba onu da çözerseniz belki emmeleri rahatlar.
B
Bahar Ş.
10 Ekim 2025 21:11
İnanın çözemedik doğru düzgün bi doktora denk gelemedik doktor dinlemiyor bile Ankara’da önerisi olan varsa çok sevinirim. Lansinioh da aldım tutmadı yürüyerek de emmiyor sadece yatarak emiyor doktor asla yatırma çok tehlikeli öle emeceğine hiç emmesin dedi ciğerlerine kaçar dedi çocuğumun reflüsü var galiba bana öyle geliyor birde kusmaya başladı bir kusuyor midesi komple boşalıyor 2 gündür