Kullanılan Takviyelerle Tazyikli Süt

119 görüntüleme
S

Sema E.

25 Ağustos 2025 10:07
Merhabalar herkese sütüm az olduğu için bestlak damla ve solgarin takviyesini kullanıyordum şimdide sürümün tayzigi arttı aslında miktarinida büyük bir artma olmadı ama geliş hızı fazla.Daha öncede yazmıştım buraya bebeğim memeyi reddediyor diye megersem bundan dolayiymiş süt çok hızlı olduğundan boğazına kaçıyor.Bebegim bazen bu durumu tolere etsede zorlanıyoruz Takvileri bıraktım şimdi sütümün hızı yavaşlar mi zamanla?
Birde çalışmaya başlayacağım az kaldı bu durumu kullanıp sütümü sagip depolasam diyorum soruna yol açar mı sagmak daha da artar mi
Esma U.

Esma U.

25 Ağustos 2025 10:12
Bence ilk başta sağın akış azalınca emzirin. Fırsat buldukça sağın, emzirmezseniz de sütünüz iyice azalır. Takviyeler iyi geliyorsa bırakmayın. Benim iyice azaldı sütüm takviyeler de kar etmiyor. Gene doktorunuz varsa ona da danışın
S

Sema E.

25 Ağustos 2025 10:18
Benimde çok azalmıştı çok stresliydim takviyeler iyi geldi ama düzenli kullandım ilkkez sütüm yetecek mi kaygısı yaşamıyorum ve çok güzel bir hismiş ve korkuyorum takviyeleri bırakınca azalırsa diye sizin yazdığınız gibi
F

Filiz E. D. ..

25 Ağustos 2025 11:00
Süt sağmak sütü arttırır evet sütünüz az ise sağabilirsiniz. Ama artan sütün de etkisiyle tazyik de artar. Başta sütünüzü sağıp tazyiki azaltabilirsiniz ama bu kesinlikle manual pompa ile olmalı yani meme başını uyarmayan kendi kendine vakum ile bir miktar sütü boşaltmaktan bahsediyoruz. Meme başının uyarılması sütü ve tazyiki arttırır. Takviyeleri sütü arttırmak için değil de kalitelerndirmek için kullanmak gerek tazyik durumunda. Kuruyemişler ve bakliyat tüketimini öneririm.
Kübra Ö.

Kübra Ö.

25 Ağustos 2025 12:07
Bende de aynı sorun var maalesef. Emzirmenin ilk başlarında elektrikli ile sağdım gerekli gereksiz bu da hiperlaktasyona sebep oldu sanırım. Ve tazzikli geliyor süt. Gün içinde çoğu zaman bebeğim emmek istemiyor. Ya yatarak emziriyorum yalvar yakar yada uyku sersemi. Önden süt toplayıcı ile sütün fazlasını alabilirsiniz fırsatınız olursa. Göğüs ucunu uyarmayın önemli olan o. Ben bazen fazla dolduğunu hissedersem duşta sıcak suyun altında da sıkarak alabiliyorum iyi oluyor
S

Sema E.

25 Ağustos 2025 12:35
Çalışmaya başlayacağım ya istiyorum ki sağılmış sütüm olsun kayınvalideme bırakayım ama sagarsamda artacak nasıl yapsam bu noktada
Esma U.

Esma U.

25 Ağustos 2025 13:14
Bence sağın buzluğa atın ya benim de sağ göğsüm aşırı fışkıroyordu bebekken zorlanıyor du emerken boğazına falan kaçıyordu. Sonra büyüdükçe rahat emmeye başladı 3 yerinden fışkırırdı 1,5 - 2 aylık gibiyken. Sonra sütüm azalmış meğersem çocuk 5 dk Emip bırakıyordu. Yavaş yavaş göğüs doluluğm da gitti sütüm de 😞 10-15 dk da 160 ml e kadar sağardım şimdi yarım saat sağsam 5 ml bile çıkmıyor. Keşke daha çok sağıp da buzluğa atsaydım dedim çok pişman olmuştum. Ama rahatsızlıl derecesinde bi ağrı vs olıyorsa göğsünüzde onu da doktora danışın. Mastit yada arkadaşın yazdığı gibi bir durum var mı değerlendirir

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir