Kulaktan Ateş Ölçer mi Koltuk Altından mı Daha Doğru

125 görüntüleme
E

Elif E. Ş. ..

26 Eylül 2025 06:29
Braun kulak içi ateş ölçer ile ateşi ölçtüğümde koltuk altına göre 1 derece fazla çıkıyor. Bazen o kadar ateşi yokmuş gibi geliyor bana fazla gösteriyor gibi geliyor. Bir de hastanedeki bir doktor bize kulak içi ateş ölçer 1 yaştan önce için. Sizinki 1 yaşını geçtiği için alından ölçmeye geçmeniz lazım dedi inanamadım. Ne kadar doğru acaba. Osman hocanın kulak ölçümü daha doğru olur demesiyle almıştık
Gizem K.

Gizem K.

26 Eylül 2025 07:24
Biz hastanede kulaktan ölçüm yapıyoruz yetişkinlerde bile alından doğru bil ölçüm vermiyor . Ben bebeğimede hem koltuk altı hem kulak ölçümü yapıyorum sizde ikisiyle ilerleye bilirsiniz
M

Melike E.

26 Eylül 2025 07:24
Bizde koltuk altı ve alında ölçen almıştık alından ölçüm yapan büyükler için uygun fakat oda kesin değil çünkü çok değiştiriyor rakamları oyüzden güvenmiyoruz biz hiç kulaktan ölçüm yapanı alcaz çok pahalı ama sağlıktan önemli değil koltuk altından ölçen bence doğru ölçüyor fakat uzun sürüyor
E

Elif E. Ş. ..

26 Eylül 2025 07:28
@Gizem Kacar Evet ben de hem kulak içi hem koltuk altı gidiyorum ama işte 1 derece fark oluyor anlamıyorum ya.
E

Elif E. Ş. ..

26 Eylül 2025 07:40
@Melike Ergen evet çok pahalı ama biz de sağlıktan önemli değil ateş sonuçta önemli diyr aldık.dün doktor da 1 yaştan önce için geçerli kulaktan ölçümler. Siz alından ölçüme geçin demesi çok saçma geldi boşa mı verdik o kadar para
Gizem K.

Gizem K.

26 Eylül 2025 07:45
Çocuk doktorunuza giderken yanınıza alın onların yaptığı ölçümle kendi makinalarınızın ölçümlerini karşılaştırın ona göre anlarsınız
M

Merve İ.

9 Kasım 2025 05:40
Osman hocanın tavsiyesiyle aldığımız ateş ölçeri hastanede doğru ölçüm olarakkabul etmiyorlar 1 derece felan düşüğüne göre hesap edin diyorlar 8 aylık bebeğimi ateşlendi diye götürüyorum bu şekildediyorlar
E

Elif E. Ş. ..

9 Kasım 2025 05:44
@Merve İnanç Aynen öyle. Ben de anlamadım bu durumu. En doğru ölçen kulaktan demişti Osman hoca ama hem bana fazla ölçüyor gibi geliyor hem de diğer doktorlar kulaktan bakmayın diyorlar neye bakacağımı şaşırıyorum ateş zamanlarında

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir