Kucakta Uyuma İhtiyaç mı Alışkanlık mı
126 görüntüleme
T
Tuğçe M. E.
14 Ekim 2025 21:53
bir kesim yenidoğan bebeklerin uyurken desteğe ihtiyacı olduğunu, bunu ona sağlamanın doğru olduğunu ve güvenli bağlanmayı desteklediğini söylüyor . bir kesim de alışkanlıkların ilk 3 ayda oluştuğunu uykuluyken yatırılması gerektiğini uyku eğitiminin bu dönemde başladığını söylüyor. kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum. bebeğim kucakta uyuyor bazen herkes alıştırdın deyip duruyor moralim bozuluyor
E
Esra Ç. ..
14 Ekim 2025 22:01
İçinden nasıl geliyorsa öyle yap bu zamanları bir daha geri gelmeyecek herkes kendi yetiştirdiğiyle ilgilenmeli onlar anne rahmi gibi sıcak güvenli ve sessiz bir ortamdan böyle bir dünyaya geldiler ve haliyle bize ihtiyaçları var. Benim bebeğm üç aylık nasıl istersen öyle yapıyorum yeri geliyor kucağımda uyuyoryeri geliyor beşiğinde bırak kucağına alışsın onun senin varlığına ihtiyacı var başka birine değil ❤️❤️❤️

Ayça K. A.
Hemşire
14 Ekim 2025 22:06
Bebeğinizi nasıl istiyorsanız öyle büyütün ben kucağın alışkanlık yaptığına inanmayanlardanım. Her bebek kendine özeldir derken bunları kastediyoruz aslında. Yani aşı bebek bakımı vs objektif şeylerken nasıl büyütüp nasıl uyutacağınız vs objektiftir siz nasıl isterseniz öyle olmalı. Bu yaşa bir daha gelmeyecek öyle düşünerek yaşayın 💕

Özge Y.
14 Ekim 2025 22:39
Merhaba. Bebeğim hep kucakta uyuyordu bıraktığım an uyanıyordu 4. Ay atağından snra uyku eğitimi aldık şuan 7.5 aylık kendi uyuyor bazen yanına uzanıyorum bazen mama içerken uyuyor büyük rahatlık oldu benim içinde 4. Aydan snra uyku eğitimi kesinlikle öneririm

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
15 Ekim 2025 05:57
@Tuğçe Melike Ertürk Merhabalar Yenidoğan (ilk 3 ay) döneminde, bebeğinizin uyumak için kucağınıza veya dış desteğe ihtiyaç duyması tamamen biyolojik ve gelişimsel olarak normaldir. Bu dönemde destek sağlamanız, onun güvenli bağlanma ihtiyacını karşıladığınız anlamına gelir. Kafa karışıklığınız, birbirine zıt iki geçerli bakış açısının kesişmesinden kaynaklanmaktadır: Destek (bağlanma) ve bağımsızlık (uyku eğitimi). Ancak, uyku alışkanlıklarının ilk 3 ayda oluştuğu doğrudur; bu, sert bir eğitim yerine, uykulu ama uyanıkken yatağa koyma gibi yumuşak alışkanlıkların temellerini atmayı gerektirir. Bebeğinizin kucakta uyuması, size olan yoğun güvenini yansıtır. Size en çok uyacak yolu bulmak için bu iki yaklaşımı birleştirmenizi öneririm. İlk 3-4 ay boyunca bebeğinizi kucakta uyutmaya veya ona destek sağlamaya devam edin; bu, bağlanmayı destekler ve ona huzur verir. Ancak, her uyku seansı sırasında en az bir kez onu uykulu ama uyanıkken yatağına koymayı deneyin. Bu küçük denemeler, ona yatağının güvenli bir yer olduğunu ve kendi başına dalabileceğini öğretmeye başlar. Başkalarının "alıştırdın" yorumlarına takılmak yerine, kendi bebeğinizin ihtiyaçlarına ve sizin tükenmişlik seviyenize odaklanınız; destek vermeye devam ederken minik adımlarla bağımsızlığa yönlendiriniz.
T
Tuğçe M. E.
15 Ekim 2025 14:14
@Esra Çipilli @Ayça Karamehmetoğlu Arıkan @Özge Yolal çok teşekkür ederim yorumlarınız için yalnız olmadığımı bilmek güzel gerçekten
T
Tuğçe M. E.
15 Ekim 2025 14:16
@Fatma Uygur çok teşekkür ederim bu bilgiler için şu an 5. haftadayız biraz onun da zorluğunu yaşıyoruz çok zor derin uykuya geçiyor ama ona rağmen bir uykusunu çok uzun da sürse yatağında destekle uyutmayı başardım yorumunuz bana güç verdi