Kucağa Alışma
142 görüntüleme
B
Berfin
18 Eylül 2025 21:45
50 günlük bebeğim var. Sürekli kucakta olmak istiyor. Kucağa alışma diye bir şey olabilir mi ? Yani ben alıştırdığım için mi sürekli kucak istiyor acaba ?

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
18 Eylül 2025 21:48
Bebeğiniz 4. Trimesterı yaşıyor ve şu dünyada ona en tanıdık sizsiniz 💕 lütfen bu günlerin tadını çıkarın ( zor da olsa) ve eğer imkanınız varsa kucağınızdan indirmeyin çünkü onun en doğal hakkı. Sizinle temasta oldukça herşey daha kolay olur, gaz sancıları bile..
sevgiler 🍀
sevgiler 🍀
Ş
Şule G.
18 Eylül 2025 21:51
Ben alıştığı için yada alıştırdığınız için kucak istediğini düşünmüyorum. Bebekler ilk 3 ay kendini anne karnında gibi hisseder diye okumuştum. Dünyaya adapte olma döneminde güvende olmak için kucak ister. Gelişiminin bir parçası.büyüyüp hareketlenince de kucakta durmuyorlar çünkü😀
M
Merve
19 Eylül 2025 01:56
Sizi koku bacağı olarak görüyor alıştırmak ile alakası yok , bol bol sev tadını çıkar çok hızlı büyüyorlar :)
S
Seher Ö. ..
19 Eylül 2025 05:02
Bizim de böyleydi. Hatta ben kırkımız çıkana kadar elbisemin içine katıp çıplak göğsüme yatırdım hep, huzurla uyudu yavrum 🥰 şuan üç aylık ve dünyayı keşfetmeye başladığı için hep kucak istemiyor. Tabi bazen ihtiyaç duyuyor, çok normal. Fırsatınız varsa bebeği kendinize tamamen bağımlı hale getirmeyecek düzeyde kucaklamak ona verebileceğiniz en büyük hediye ❤️
H
Hülya A. ..
19 Eylül 2025 17:52
Kolik bir bebeğim vardı tam 4 ay boyunca kucaktan indirmedim. Gece gündüz göğsümde uyudu. Şu an 5 aylık ve kucak sevmiyor. Sıkılıyor gitmek istiyor. Yani kucağa almakla alisamiyorlar. Bol bol alın kucağınıza. Bu zamanlar geri gelmiyor.:)