Kötü Alışkanlık
399 görüntüleme
M
Merve ..
19 Kasım 2025 21:14
Hamilelikte sigarayı bırakmıştım zor bir doğum ve zor bir lohusalık geçirdim ikinci dikiş atıldı ve tek başımaydım yani desteksiz eşim çalışıyordu iki buçuk aylıkken tek tük tekrar içmeye başladım şu an neredeyse beş aylık günde üç tane veya dört tane içiyorum ne yapacağım bilmiyorum kendimi suçlu hissediyorum hani aranızda kötü alışkanlığı olan var mı zararları nelerdir
B
Buket ..
19 Kasım 2025 23:14
Ben hamilelikte de bırakamadım doktor günde 5i geçmemek kaydıyla müsade etmisti. Suan 7 aylık hala daha içiyorum ama genelde o uyurken babasi ilgilenirken veya dışarıya çıktığımızda içebiliyorum. Suan için zararını görmedim insallahta görmem ama uzmanlar farklı düşünse de bebekle aynı ortamda içilmediği sürece ciddi sorunlar oluşacağını sanmıyorum (annem beni emzirirken içermiş ..kendinize çok yüklemeyin) içerken farklı kıyafet giyip saçlarımı toplayıp kapşonlu bir şey giyiyorum sonra üstümü değiştiriyorum mümkünse yarım saat kucağıma almıyorum
M
Merve ..
20 Kasım 2025 04:56
Yanıtınız için çok teşekkür ederim buket hanım Allah hepimizin evlatlarınıbaioşlasın 🌸
A
Afra K.
20 Aralık 2025 20:10
Nasıl bu kadar rahat konuşup tavsiye verebiliyorsun buket hanım inanamıyorum. Kendinizi boşverin bebeğinizi zehirliyorsunuz. Nikotinin ne olduğunun farkında mısınız gittiğiniz doktora da hayret ettim beş taneye izn vermiş. İnanılır gibi değil. Bari başkasına tavsiye verip vebale girmeyin. Biz evdeki kokulu mumları attık siz sigara içiyorsunuz o bebeğe yazık.
B
Buket ..
20 Aralık 2025 20:28
Kimseye tavsiye verdiğim yok bana söylenen ve kendi yaptığım bir şeyi söylüyorum , sende böyle yap vs demiyorum? ki bunu yargılamak size düşmüyor bebeğimi sizden daha çok düşünüyorum sizi ilgilendiren bir kısım da göremiyorum. Ben vebale girmem içen içiyor içmeyen içmiyor ama siz bence bu şekilde konuşupta insanlara karışmayın @Afra Konya
M
Merve ..
20 Aralık 2025 20:40
Afra hanım size hak veriyorum ama bazı şeyler insanın elinde olamıyor yanında içmemeye dikkat ediyorum ama stres çok kötü birşey bende hatta hiç kullanmaya başlamamayı isterdim sizi tebrik ediyorum Allah hepimizin evlatlarını korusun bağışlasın 💞
Ş
Şeyma Y. ..
21 Aralık 2025 16:27
@Afra Konya ben sigara kullanmıyorum eskiden İqos içiyordum çok iyi bir hastanenin iyi bir dahiliye doktoru en azından normal sigara içmiyormuşsun iyi idemişti, kendi kadın doğum doktorum da bazıları gebelikte sigara sebebiyle çok strese girip bebeği daha fazla etkiliyor o yüzden günde 3 ü aşmamak kaydıyla izin veriyorum demişti. Yani kimseyi yargılamak size düşmüyor. Herkes kendi bebeğini düşünecek durumdadır diye düşünüyorum. Yukarıdaki hanımefendi de kendi durumunu anlatmış tavsiye dediğiniz şey de çok yüklenmeyin kendinize demiş herhalde odur diye düşünüyorum, aksi taktirde okuduğunuzu anlamamışsınız maalesef
M
Merve ..
21 Aralık 2025 16:53
Çok teşekkür ediyorum şeyma hanım anlaşılmama sevindim kendimi çok suçlu hissedip bazen ağlama krizleri yaşıyorum biraz fikiralmak için buraya yazmıştım
A
Afra K.
23 Aralık 2025 19:18
Kimseyi yargılamıyorum sadece çok şaşırıyorum hepimiz anneyiz bibirimizi desteklemek konusunda bazen aşırıya kaçtığımızı düşünüyorum. Hayatlarınızın ne kadar stresli ve zor olduğunu biliyorum ben de desteksiz tek başıma bakıyorum benimki de 8 aylık hergün ağlıyorum. Sadece şunu bilmenizi istiyorum nikotin süte geçer. Sütten bebeğe. Bebekte inaılmaz etkileri olur kalp atım hızını bile arttırır. Annenin de süt miktarı azalabilir çünkü nikotin prolaktin hormonunu baskılar. Kıyafetinizi değiştirseniz bile dumanı saçlarınıza siner6 aylık benek pasif içici olmuş olur. Bu bronşit zattüre hatta SIDS riskini bile tetikler. Ben en çok doktorlarınıza hayret ettim bunları doktor anlatmış olmalıydı. Umarım önce bebeğiniz sonra kendi sağlığınız için en yakın zamanda sigarayı bırakabilirsiniz. Hiçbirimiz mükemmel anne değiliz hepimizin inanılmaz kusurları var lütfen ama lütfen yorumlarımı hakaret gibi algılamayın eminim hepiniz elinizden geleni yapıyorsunuzdur.
O
Ozlem Y.
23 Aralık 2025 19:29
Bebegim 2 yasinda eger planli bi hamilelik olsaydi onceden birakip hamile kalirdim . Ama birakamadim bebegim suan 2 yasinda ve malesef hala kullaniyorum. Herkes kendi işine baksin anneleride bi rahat birakin.

Aysel K.
23 Aralık 2025 19:40
Sigaranın kokusu üzerinizde bile çocuğa zarar verir nokta

Aysel K.
23 Aralık 2025 19:42
Ve stress sigaradan kötürdür diyenlere de katılmıyorum anne karnında çocuk stresse karşı korunuyor
M
Merve ..
23 Aralık 2025 20:15
Keşke şu konuyu açmamış olsaydım ben çocuğum bi gece küvezde kaldı sabaha kadar ağladım koşturmaktan dikişlerim açıldı yine de içmedim hamileliğim aşırı zor geçti hem çalıştım hem hamileliğim sürdürdüm mide bulantısından kraker dahi yiyemediğim günler oldu yine de içmedim sizden dahafazka düşünüyorum çocuğumu bi
Çok şeyin de farkındayım ama kendimi suçlu hissettirmekten başka birşeye yaramadı buradakikonu açma tabiki hepinizi kastetmiyorum ama gerçekten yoruyorsunuz
Çok şeyin de farkındayım ama kendimi suçlu hissettirmekten başka birşeye yaramadı buradakikonu açma tabiki hepinizi kastetmiyorum ama gerçekten yoruyorsunuz
B
Buket ..
23 Aralık 2025 20:28
Lütfen kendine yüklenme insanın en yakını yeri geldiğinde neler söylüyor, burda kimse birbirini tanımıyor tabi ki kendini suçlu hissetmene sebep olacak şeyler söyleyecekler . Kendini suçlu hissetme. Yer yüzünde bebeği olupta sigara içen biz değiliz. Ayrıca allah aşkına herkes paket paket sigara içiyormuşuz gibi yorum yapmış boş vakit olunca içtiğimiz 3-5 sigaradan size ne yüklenmeyin insanlara ya.siz içmezseniz olur biter içen insan bilmiyor mu ne olduğunu zaten ?