Kkk Aşısı
214 görüntüleme

Rümeysa E. ..
29 Temmuz 2025 12:12
Merhabalar kızım çoklu besin alerjisi
-yumurta
-süt ve süt ürünleri
-kuruyemişler
-dana eti
-susam
Sekiz buçuk aylık üç hafta önce şehir hastanesinde kan testi negatif çıktı ben süt ve süt ürünlerini yediğimde bir sorun olmadığı için kızıma normal mama yüklemesi yapıldı Anafilaksi geçirdi oradaki doktor artık burada tedavinize devam edemeyiz üniversitede araştırma hastanesi devam edecek dedi ama ben gitmek istemedim özeldeki doktoruyla sürece devam etmeye karar verdik buradaki doktorumuz diğer ay kızımıza kkk aşısını ve yumurta yüklemesini yapacağını söyledi sizce aradan henüz bir buçuk ay geçmişken yeni bir yükleme yapmak doğru olur mu bunu doktorumuza sorduğumuzda süre çok uzarsa çukur derinleşir dedi çok kararsız kaldık yumurta alerjisi olan bebeklerimize siz ne zaman kkk aşısı yaptırmıştınız
-yumurta
-süt ve süt ürünleri
-kuruyemişler
-dana eti
-susam
Sekiz buçuk aylık üç hafta önce şehir hastanesinde kan testi negatif çıktı ben süt ve süt ürünlerini yediğimde bir sorun olmadığı için kızıma normal mama yüklemesi yapıldı Anafilaksi geçirdi oradaki doktor artık burada tedavinize devam edemeyiz üniversitede araştırma hastanesi devam edecek dedi ama ben gitmek istemedim özeldeki doktoruyla sürece devam etmeye karar verdik buradaki doktorumuz diğer ay kızımıza kkk aşısını ve yumurta yüklemesini yapacağını söyledi sizce aradan henüz bir buçuk ay geçmişken yeni bir yükleme yapmak doğru olur mu bunu doktorumuza sorduğumuzda süre çok uzarsa çukur derinleşir dedi çok kararsız kaldık yumurta alerjisi olan bebeklerimize siz ne zaman kkk aşısı yaptırmıştınız
S
Sembo
29 Temmuz 2025 14:01
Benim kızımında yumurta alerjisi var ve doktor bize 1 yaşına kadar yasak dedi o yüzden 9. Ay aşısını yaptırmayacağız. Bir yaşına kadar yasak koyanda fakültede prof çocuk alerji doktoru sizden tavsiyem alanında gerçekten iyi bir doktor bulup gitmeniz hani belki yumurtayı açmak sıkıntı olmayabilir ama aşı nasıl bir yan etki yapar bilemeyiz

Rümeysa E. ..
29 Temmuz 2025 14:06
Evet Osman hocamın bu konuyla ilgili iki adet videosu var ikisinde de yapılmaması gerektiğini söylüyor buradaki gitmiş olduğumuz doktor bize gözlem altında yapacağını 2000 tl bunun için gözlem ücreti alacağını söyledi sonrasında ise yumurta yüklemesi yapacağım dedi onun için de tabiki ekstra ücretler olacak yani çok fazla araştırdım ve yapılmaması gerek diyor ama buradaki doktor neden böyle söylüyor anlamıyorum aklımıza tek bir şey geliyor işi ticarete dökmüş olması gitmek istemiyoruz bu kez de şehir hastanesinde yaşamış olduğumuz durum malum biraz el mahkum kaldık kendisine biliyorsunuz ki alerjik bebekler sürekli takipte olmalı yani tek seferlik ya da iki üç seferlik bir durum olmuş olsa gerçekten şehir dışına gitmek istiyoruz ama bu durumda o da mümkün değil maalesef
S
Sembo
29 Temmuz 2025 17:19
Bulunduğunuz ilde mutlaka alerji doktoru vardır fakültede özellikle ona gitseniz aslında çok daha iyi olur gittiğiniz doktor yapılmalı dediği için işi ticarete dökmüş olduğu belli hani tercihe bırakmış olsa anlarım açıkcası benim bile burdan içime sinmedi birde gözlem ücreti nedir ya

Rümeysa E. ..
29 Temmuz 2025 17:27
Ayın birinde fakülteden randevu almıştık oraya gidip bir de orayla görüşücez inşallah düzgün bir doktor ile karşılaşırız da gerek kalmaz özeldeki doktorlara maddi olarak çok yoruyor çünkü 😔
S
Sibel Y.
29 Ağustos 2025 21:53
Merhabalar rümeysa hanım aşıyı oldunuz mu

Rümeysa E. ..
29 Ağustos 2025 22:32
Hayır Sibel hanım henüz olmadık
S
Sibel Y.
30 Ağustos 2025 12:50
Neden olmadınız alerjiniz geçmedi mi bana biraz süreciniz hakkında bilgi verir misiniz

Rümeysa E. ..
30 Ağustos 2025 13:04
Bebeğim anafilaksi geçirdikten sonra biz tekrardan Murat Çapanoğlu diye özel bir doktor var ona dönüş yaptık kendisi yapacağını söyledi bir ay sonra yumurtalı kek yüklemesi yapalım dedi ama biz kabul etmedik bir de bebeğimin triptaz testi Anafilaksi geçirdiğinde 22 çıkmıştı şu anda tekrar ölçüm yapıldı 14 çıktı hala yüksek çıkıyor normal şartta sekiz olması gerekiyormuş şimdi tekrar bir daha verdik bebeği farklı hastalık açısından değerlendirmeye alınacak inceleyecekler sürecimiz farklı bir boyuta girdi bu yüzden aşıyı yaptırmadık henüz yaptırmayı da düşünmüyorum bir yaşında belki o zamanki durumuna göre yaptırabiliriz

Rümeysa E. ..
30 Ağustos 2025 13:06
Benim kızım da iki aylıkken kakasında çok fazla mukus ve kan vardı kan çok azdı ama mukus fazlaydı biz bu yüzden doktora başvurmuştuk keskin bir şekilde diyete girdim sonrasında biz alerji doktoruna yöneldik onunla ilerledik dört aylıkken deri testi yapıldı deri testinde süt yumurta kuruyemişler Susam dana eti bunları alerjisi çıktı Ben de emzirdiğim için yiyemiyordum sonrasında yumurtayı açtım şu anda yumurta tüketebiliyorum ama kızıma vermedim henüz yumurtayı süt yüklemesini de kendim de yaptım kızıma vermeden kendim tükettim onda da bir şey olmadı yalnız yaklaşık 20 gün sonra tekrar kanlı kaka ve fazla mukuslu kakadan dolayı süt ürünleri de kestim sonrasında zaten şehir hastanesine yükleme yapıldı bebeğime normal mamayla Besin yüklemesi yapıldı onda anafilaksi geçirdi şu anda bir yıl boyunca hem kızıma hem de bana ben emzirdiğim sürece tükete süt ve süt ürünlerini

Rümeysa E. ..
30 Ağustos 2025 13:08
Tüketmesi yasak şu anda bebeğim dokuz aylık cildine herhangi bir şey olmuyor çok nadir terlediğinde ufak ufak kızarıklıklar oluyor onun haricinde bir şey gözlemlemedim cildinde ama kakadakime kusumuz devam ediyor ara ara
S
Sibel Y.
30 Ağustos 2025 14:32
Anafilaksi geçirirken tam olarak bebeğinizde hangi belirtiler oldu
S
Sibel Y.
30 Ağustos 2025 14:35
Şundan dolayı soruyorum ben bebeğime yaklaşık 6:30 aylıkken yumurtanın sarısını üç gün denemesi ile yedirdim herhangi bir problem olmadı zaten o ana kadar herhangi bir alerjimiz de yoktu ben gayet rahat yumurta vs yumurtanın beyazını sarısını tükete biliyordum daha sonra yumurta beyazını tadımına geçtiğimiz ilk gün yedirdikten yaklaşık 1:30 2 saat sonra çok şiddetli fışkırarak kusma çok şiddetli ishal vücudunda kızarma meydana geldi acile götürdüğümüzde bize anafilaksi geçirdiğini söyleyip hemen müdahale ettiler gözetim altında kaldık solunumun da herhangi bir problem olacak mı diye kan testi vs yapıldı ancak sizin dediğiniz gibi triptaz testi yapılmadı yani bize bunla ilgili bir bilgi verilmedi daha sonra hatta ateş de oldu bebeğim de sabaha doğru tekrar şiddetli kusma ve ishal kesilmediği için tekrar acile gittik daha sonra kendi doktorumuza gittiğimizde bize farklı ilaçlar verdi bunların için iki tane de antibiyotik vardı hatta biz bunları da kullandık ben yumurta yemeyi tamamen kestim bebeğim de aynı şekilde
S
Sibel Y.
30 Ağustos 2025 14:37
Yaklaşık 40 gün sonra yumurtanın sarısını tekrar denedigimde ki daha önceden yumurtanın sarısını herhangi bir problem olmamıştı yine tekrar kusma vs olunca biz yumurtayı tamamen kestik şu an bir yaşına girmek üzere ve hala vermedim doktor doktorumuz bize herhangi bir alerji testi önermedi sadece ezbere birkaç besin söyledi bunları yemeyin dedi biz yumurtayı kestiğimiz için herhangi bir problem yaşamadık diğer besinlerde yalnız şu an yaşından dolayı aşı zamanı geldi ve ben tekrar bu alerji durumunu araştırdığımda aslında doktorumuzun bizi yanlış yönlendirdiğini çok geride kaldığımız çoktan alerji testi yaptırmamız gerektiğini çoktan eğer geçtiyse yumurta alerjisi tadıma başlamamız gerektiğini gördümbu yüzden bir araştırma içerisine girdim o yüzden soruyorum sizin sürecinizi biz eksik veya yanlış yaptık acaba
S
Sibel Y.
30 Ağustos 2025 14:40
Bu arada kiminle konuşsam doktorumuzun bize antibiyotik verdiğini duyduğunda bunu hayretle karşılıyor ne alaka diyorlar gerçekten ben de anlamıyorum küçücük bebegimi boşu boşuna iki kutu antibiyotik mi içirdiK zaten daha önceden de hastanede yatma bronşit zatürree öykümüz var gerçekten insan ne yapacağını şaşırıyor her kafadan her doktordan farklı bir şey çıkıyor

Rümeysa E. ..
30 Ağustos 2025 17:28
Canım rumeysa.ercgn instagram adresim Ordan istersen ekle beni arayım konuşalım olur mu bebekle buraya girip yazmam biraz zor oluyor hem daha net konuşmuş oluruz