Kıymayı Verirken Boğulur mu?
224 görüntüleme

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
26 Ağustos 2025 21:23
Merhabalar. Biz ek gıdaya başladık. Bir çok şeyi tattık ancak henüz kıyma yedirmedim. 6 ay 20 günlük her şeyi pütürlü şekilde ezerek verdim. Dişi yok ama çiğneme hareketi var. Kıymayı vermek istiyorum boğulma vs olmaz değil mi? Boğulması en büyük korkum nedense
B
Büşra ..
26 Ağustos 2025 21:59
Merhaba ben deneyimimden yola çıkarak yazmak istiyorum 6,5 aylıkken kuzu kıyma kullanarak sebze ile pişirip çatal ile ezdim verdim ilk verdiğimde yemedi öğürdü yutmakta çok zorlandı,bi süre pütürlü vermedim,1 hafta geçti aradan ve kahvaltıda kabak havuçu yumurta ile pişirdim elimle kopararak verdim,bi kaç gün sonra kıymalı sebze yaptım ve sebzeleri çatalla ezip elimle verdim gayet rahat yedi öğürme de olmadı hatta rahat çiğnemeye başladı diyebilirim,kuzu kıyma zaten çift çekim olduğu için çok pütümü olmuyor tek vermek yerine yanında yumuşak şeyler ile denemenizi tavsiye edebilirim
D
Duygu E.
26 Ağustos 2025 22:02
Benim bebeğimde bir ay sonra ek gıdaya geçecek daha şimdiden çok stresliyim ve korkuyorum ya bir şey olursa diye nasıl bu kaygımı yeneceğim hiç bilmiyorum

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
27 Ağustos 2025 06:37
Tamamdır çok teşekkür ediyorum

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
27 Ağustos 2025 08:49
Duygu hanım sizi anlıyorum ben çok minik minik veriyordum korkuyordum bir şey olmadığını gördükçe daha fazla vermeye başlıyorsunuz bebek de alışıyor. Bazı yeni tatlarda öğürmeleri oldu çok korktum ama bir şey olmadı sonrasında hep çatalla ezerek verdim. Az az başlayıp yavaş yavaş arttırırsınız

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
27 Ağustos 2025 08:49
Kıyma taneli olunca ilk olacak bizim için ondan sordum ben de 🫢☺️
D
Duygu E.
27 Ağustos 2025 10:53
Çok teşekkür ederim bende alışacağım inşallah demek ki ☺️ dişleri olmadığında taneleri yiyecekler korkuyor gerçekten kolaylıkla yesin şifa olsun bebişinize inşallah 🤲🏻😊

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
27 Ağustos 2025 18:43
Amin inşallah 😊
M
Merve
1 Eylül 2025 19:14
Başlangıçta Kıymayı çorbaya katıp blenderdan geçirin. Öyle daha kolay olur alışma süreci