Kitap Okuma

154 görüntüleme
M

Mine S.

30 Ağustos 2025 14:17
Merhaba bebeğim 10 aylık, ne zaman kitap okumak istesek dinlemek istemiyor, ağlıyor ya da ortamdan uzaklaşmak istiyor. Normalde kitapları çok seviyor ama bize okutmuyor. Nedeni ne olabilir, kitap okumayı nasıl alışkanlık haline getirebiliriz?
Fatma T. .

Fatma T. ..

Uzm. Hemşire

30 Ağustos 2025 14:30
Dikkatleri kısa süreli oluyor ama ben oğluma okurken ona konuşuyormus gibi okumaya çalışıyorum tabi hikayenin yarısını uydurmam gerekiyor 😊birde hareketinin azaldığı saatleri tercih ederseniz uyku öncesi ve ilk uyandiklarinda gibi oda etkili olabilir
Feyza Ö. .

Feyza Ö. ..

30 Ağustos 2025 16:26
Resimleri göstererek anlatmaya okumaya çalışın hatta direkt anlatın kendi kelimelerinizle dikkatini çekmeye çalışarak abartılı ifadeler sesler ,taklitler şeklinde ilerleyebilirsiniz belki o zaman dikkatini çeker . Sonra sonra sevecek hatta kendisi getirecek kitabı anlat diye belki :) Bir yetişkin gibi dinlemesini beklemiyoruz yavaş yavaş dikkatini çekmeye çalışın.
M

Mine S.

30 Ağustos 2025 16:39
Zaten sürekli dikkat çekici olmaya çalışıyoruz resimleri kendisine göstererek anlatıyoruz konuşuyor gibi yapıyoruz ama yine de pek oralı olmuyor, umarım dediğiniz gibi olur ilerde vazgeçmeden devam ediyoruz okumaya :)
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

3 Eylül 2025 20:33
Mine hanım merhaba. 12 ay civarında çocukların dikkat süresi 1-2 dakika şeklindedir bu nedenle çocuğunuzun kısa süre içerisinde ilgisini kaybetmesi normal bir durum. Bu noktada çocuğunuzun dikkat süresini geliştirici oyunlar oynayabilir, aynı zamanda günün bir kısmında yine kitap okumaya devam edebilirsiniz. Kitabı okumak yerine kitaptaki resimleri çocuğunuza gösterip ‘aa bak kapı, araba, beyaz araba’ şeklinde işitsel girdi sağlayabilirsiniz. Sesli kitaplar kullanarak seslere ilgisini çekebilirsiniz. ✨

Ayrıca oyuncak, kitap ve materyal önerilerime göz atabilirsiniz. ✨

https://app.hb.biz/HK5f5BCo6wpo

https://www.instagram.com/reel/DOI_pY_jGww/?igsh=bDZsdGZ2bWQ1ajdx

https://youtube.com/shorts/J_j2cZ6frmg?si=QTH92EmPEYiYrpL7
Ş

Şule G.

3 Eylül 2025 20:43
Ortada ulaşabileceği kitaplar bırakın. Benim oğlumda o aylarda hiç ilgilenmezdi hatta kitabı sevmeyecek galiba diye üzülürdüm. İlk zamanlar kitabı sadece ısırırdı dişlik olarak kullanırdı. Ama ben yinede kitaplara ulaşabileceği yerlere koydum. Şimdi günde 1 2 defa mutlaka kitaplarını kendisi karıştırırdı gördükleri işaretle bana anlatmaya çalışır. Bizde onunla resimlere bakarak kitabı yorumlarız. Bu süreçte kitabı isteyerek parçalama yırtma ve ısırma olayı bitti. Ama hala kitabı birebir okuduğumda ilgilenmez bizde resimlere bakarak konuşuyoruz. Daha çok küçük siz kitapları göz önüne koyun. Amaç kitaplara alışması vakit geçirmesi. Yaşı büyüdükçe kitapları olması gerektiği gibi okuyacaktır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir