Kimsede Durmak İstemiyor Bana Aşırı Bağlı

117 görüntüleme
Ş

Şeyma Z.

9 Eylül 2025 06:32
Erkek bebeğim 15 aylık 6. Ayından beri kimsenin kucağına gitmez babası dahil kimseye kendini sevdirmez dokundurmaz bile bazı arkadaşlarımızı gördüğünde hemen ağlamaya başlar kucağıma yapışır ve asla inmez misafirliğe gidemeyiz kimse bize gelmez kolay kolay oyun gruplarına götürüyorum yalnız ikimiz oynuyoruz parkta yabancı bi bebek dokundu diye ağlıyor bu kadarı normal mi var mı benim gibi olan etrafımda hep sevecen cana yakın bebekler görüyorum anneme bile 1 saat bırakamıyorum kendimi kötü hissediyorum benim bir hatam yüzünden mi böyle diye var mı benim gibi olan lütfen anlatın
H

Hülya G. ..

9 Eylül 2025 06:48
Merhabalar, dokunma hassasiyeti yani duyusal hassasiyeti var mı diye bir değerlendirin bence. Benim oğlum da böyleydi. Aslında hala ufak ufak var (22 aylık Suan) birkaç ay önce daha beterdi. Ama biz iş dolayısuyla farklı şehirde birkaç ay kaldık o süreçte ikimiz yalnız kaldık babasını bile doğru dürüst göremedi. Doktorumuz bunun tetiklemiş olabileceğini söylemişti. Ama yine de 2 yaşına kadar bekleyin dedi eğer sıkıntılar devam ederse bir ergoteraspist görüşü almak gerekiyor demişti. Beklemedeyiz. Mesela oyun hamuru kinetik kum gibi şeylere dokunmak istemiyor. Normalde salıncakta sallanmayı çok severdi şimdi korkuyor ağlıyor. Kimsenin dokunmasına asla musade etmiyordu ilk zamanlar. Kıyafetlerden rahatsız oluyor. Ani yüksek seslerden korkup ağlıyor vs. vs. Yani açıkçası ben de ne yapacağımi nasıl düzelteceğimi bilmiyorum. Ama çocuğunuzu iyi gözlemleyim araştırın duyusal hassasiyet belirtileri neler bunlardan hangileri oğlunuzda var? Belki de böyle bisey değil tamamen size olan bağlıligindandir.
Ş

Şeyma Z.

9 Eylül 2025 07:17
Cevabınız için çok teşekkür ederim araştırmaya başlayacağım hemen anlattığım herkes normal bebek bu korlar falan diyorlar ama korku biraz abartı bizde kapı ziline bile aşırı tepki veriyor mesela
H

Hülya G. ..

9 Eylül 2025 09:24
Rica ederim evet kapı ziline benim oğlum da korkup tepki veriyor mesela karanlıktan korkuyor vs aslında normal de olabilir zamanla duzelebilir de ama işte insanın aklına kuşku düşünce panik oluyor. En azından araştırıp emin olmakta önlem almakta fayda var diye düşünüyorum. Çok bariz belirtiler varsa iki yaşıni bekleyip bir uzmanla görüşebilirsiniz siz de. Ya da belki hic öyle bisey değildir 2 yaş sendromu falandır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir