Kilo Sorunu
266 görüntüleme
S
Seher D. ..
11 Ağustos 2025 18:39
Bebeğim düzeltilmiş 10 aylık. 27 haftalık 800 Gr doğdu. Şuan kilosu 6.200 gastroenteroloji doktoru similac high energy verdi ama çok sık içmiyor ek gıda alıyor çoğu şeyi veriyorum.asiri hareketli bir kız bebek.Kilosu çok mu düşük ne yapmaliyim.
M
Melda T. ..
13 Ağustos 2025 19:28
Düzeltilmiş kaç aylık Seher hanım
S
Seher D. ..
14 Ağustos 2025 16:45
Düzeltilmiş 10 aylık. Doğum ayına göre de 13 aylık

İlsu O. K.
15 Ağustos 2025 00:24
Merhaba; biliyorsunuz ilk 2 yıl prematüre bebekler düzeltilmiş yaşa göre değerlendiriliyor, 2 yaşından sonrada çoğu yaşıtlarını ya yakalıyor ya da katlıyor 🤗. Açıkcası bir prematüre bebek annesi olarak şuan takvim yaşı 5 aylık oğlumun her bebeğin gelişiminin farklı olduğunu ve bebeğin özelinde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum ☺ Eğer çocuk doktorunuza düzenli kontrole gidiyorsanız ve bebeğinizin özelinde size zayıf ya da kilolu demiyorsa lütfen anne olarak bebeğinizin kilosunu sorun etmeyin 🤗
Ama aklınızda olan tüm sorularıda lütfen doktorunuza sorun bebeğinizin kilosunu düşük olarak görüyorsanız size en iyi ve en sağlıklı çözümü yine doktorunuz verecektir. Burada asıl odaklanmamız gereken genel sağlık durumları ve gelişimsel basamaklar olmalı.
Uygulama içinde çok fazla kilo karşılaştırılması yapılıyor prematüre bebek annelerinin süreci zaten kolay ilerlemiyor bi de biri çıkıp kilosu az ya da fazla diyince anneler iyice endişeleniyor.
Prematüre annesi olarak size kalpten sarılıyorum 🌸
Ama aklınızda olan tüm sorularıda lütfen doktorunuza sorun bebeğinizin kilosunu düşük olarak görüyorsanız size en iyi ve en sağlıklı çözümü yine doktorunuz verecektir. Burada asıl odaklanmamız gereken genel sağlık durumları ve gelişimsel basamaklar olmalı.
Uygulama içinde çok fazla kilo karşılaştırılması yapılıyor prematüre bebek annelerinin süreci zaten kolay ilerlemiyor bi de biri çıkıp kilosu az ya da fazla diyince anneler iyice endişeleniyor.
Prematüre annesi olarak size kalpten sarılıyorum 🌸
S
Seher D. ..
17 Ağustos 2025 05:46
İlsu hanım güzel mesajınız için teşekkür ederim. Doğu'da bir ilde görevden dolayı yaşıyoruz ve burda özel doktor sıkıntılı malesef. Şehir hastanesinde gittiğimiz çocuk doktoru ve gastroenteroloji doktoru farklı fikirde. Gastroenteroloji doktoru similac high energy verdi ama bebeğim çok içmiyor maalesef. Doğduğundan beri mama tarzı şeyleri sevemedi. Ayrıca çok hareketli bir bebek. Kiloyu sıkıntı etmiyordum çünkü her bebek özelinde degerlendirilecek bir konu bu, 800 Gr doğdu bebeğim . Ama prematüre Bebek annesi olarak sizde bana hak verirsiniz ki ara ara etraftaki insanların dedikleri ister istemez insana acaba mi dedirtiyor. En basit örnek asansörde tanımadığımız insanlar bile aa çok tatlı a ne kadar zayıf diyince sinirleniyor insan. Kilosuna engel bişey var mı diye endişeleniyorum. Yoksa kilo sağlık göstergesi değil tabiki de. Güçlü Bebeğiniz ve size sağlık huzur dolu bir hayat diliyorum ❤️
F
Filiz G. ..
18 Ağustos 2025 13:10
Merhabalar ben yeni katıldım buraya. Benim kızım da 26 haftalık 740 gram doğdu şuan düzeltilmiş 9 aylık 4750 gram. Bizde kilo alamıyoruz yediremiyorum infatrini mama kullanıyoruz. Bizede gelişim geriliği var dediler kilosu düşük olduğu için. Gastroenteroloji doktoru Burundan besleme yapalım dedi ama istemedi. Durduramicaz çünkü cikarticak biliyorum.insan üzülüyo etrafta tanımayan insanlar bile ne kadar küçük niye küçük diye sordukca
S
Seher D. ..
18 Ağustos 2025 13:14
Yaa sizi anca sizin durumunuzu yaşamış insanlar anlar. Çok sinirleniyorum böyle boş konuşan insanlara size ne zayıfsa. Ben sürekli ek gıda veriyorum çocuğuma. Yemiyorsa parka veya çocukların yanına gotirebilirsiniz. Yada kitap gösterip yedirebilirsinz ben bu şekilde yapıyorum. En güzel yediği zaman da bizimle sofraya oturduğu zaman. Biz de yiyince çok güzel yiyor kızım. Başka doktora danışabilirsiniz bazen kan degerleriyle de alakalı olabiliyor sanırım
F
Filiz G. ..
18 Ağustos 2025 14:22
Bütün değerlerine bakıldı ama hepsi güzel çıktı yememesine rağmen değerlerimiz iyi artık napiyim zorla da olsa yedirmeye çalışıyorum. Biz oksijenle taburcu olmistik eve oksijeni bıraktık artık tabi ekstra daha fazla efor harciyo onunda etkisi oluyo sanırım

İlsu O. K.
19 Ağustos 2025 23:49
Seher Hanım-Filiz Hanım
İnci Candemir'in youtube üzerinden prematüre bebeklerle ilgili videoları var belki beslenme ile ilgili bir faydası olabilir. 🙏🏻 sağlıkla büyüsün yavrularınız
İnci Candemir'in youtube üzerinden prematüre bebeklerle ilgili videoları var belki beslenme ile ilgili bir faydası olabilir. 🙏🏻 sağlıkla büyüsün yavrularınız