Kilo. Lütfen Cevap Verir Misiniz Çok Önemli

191 görüntüleme
C

Cennet Ö.

23 Ağustos 2025 14:38
Bebeğim erkek 35+2 olarak doğdu. Anne sütünden kilo almadığı için mamaya başladık. Şu an mama ağırlıklı gidiyoruz sütüm hiç yok çünkü😞 9 Eylül'de takvim yaşı 6 aylık olacak şu an 24 hafta. Kilosu 7200 geldi. Fazla mı sizce doktorum hep çok iyi güzel gidiyor diye konuşuyor. Mamayı 2.30-3 saate bir 120 ml olarak veriyorum. Ama her verdiğimde hepsini içmiyor bazen bitiriyor. Hiç beslenme konusunda zorlamadım istediği zaman istediği kadar verdim hep. Beni 2 3 defa emiyor ama sütüm hiç yok doymuyor zaten. Normalde ne kadar saat aralıklarla ne kadar ml mama vermem gerekiyor. Bana yardımcı olur musunuz fazla mı veriyorum acaba? Kilosu nasıl iyi mi fazla mı? Bu konuda kafam çok karışık.
K

Kübra Y.

23 Ağustos 2025 15:13
Eğer doktorunuz iyi diyorsa bence çok takılmayın kilosuna. Bebekler ilk 4 ay kiloyu çok güzel alıyorlar. Ben kendi bebeğimde gözlemledim 4. Aydan sonra boyuna gitti hep. Şuan 6 aylık. Bende mamaya başladım ek gıda da var. Kendi doktoruma sorduğumda bana 'farklı bir şey olsa size direkt söylüyoruz endişe etmeyin ' demişti
Z

Zerrin ..

23 Ağustos 2025 15:29
Geçenlerde iyi bir doktorun soru kutucugunda bende bu soruyu sormuştum fakat ben mama+ süt için sordum doktor bey sadece süt için cevaplamış, mama için miktar değişir ni bilmiyorum, benim bebeğim 5 aylık 6100gr için öğün sayısı ve miktarı sordum.
Doktor şöyle yanıtladı 5aylık bebeğin günlük süt ihtiyacı 700/900 ml dir 6/8 porsiyona bölünmelidir.
H

Hadra Ö.

23 Ağustos 2025 16:51
Merhaba cennet hanım benim de oğlum 34 hafta 2.400 doğdu ilk 1 ay hiç kilo almadı sütüm gelmediği için mamaya başladık şuan 3 aylık düzeltilmiş hafta ile 2aylık ben 150 ml veriyorum ve bitiriyo şuan kilosu 5.200. Her bebek kendine özeldir , doktorunuz sorun yok diyorsa bence içinizi ferah tutun ve bebeğinizin talebine göre miktarın belirleyin 🙏

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir