Kilo Boy

178 görüntüleme
T

Tuğçe Ç.

26 Ekim 2025 21:18
Kız bebeğim doğum kilosu boyu 3320 ge 50cm
Şuan 1 ay 26 günlük kilo 4855 boy 56 cm
1aylık kontrolünde kilosu 4150 ydi dr az demişti 3 gün iki saatte besleyip tekrar gittiğimde 4320 oldu. O zamandan beri geceleri yavaş yavaş 3 4 saat aralığa çıkardım. Dr o iki saatte bir beslediğim zamanla kıyaslayıp az kilo almış dedi.Aslında 26 günde 705 gr almış sayılır daha 2 ay olmasına 4 gün var mesela
T

Tuğçe Ç.

26 Ekim 2025 21:21
Sadece emzirerek besliyorum dr a gidene kadar acaba sütüm yetiyo mudur diye düşünmüyordum çünkü bebek aç olsa ağlar memede uzun kalmak ister. Dr direk süt azaldı mı diye sorunca aklıma endişe düştü ama bebeğim doyup memeyi bırakıyor zaten
T

Tuğçe Ç.

26 Ekim 2025 21:23
Gündüzleri yine iki saati çok geçmiyorum ya da isterse emziriyorum gece 4 saat 3.5 saatte bir oluyo kendisi uyanıyor emziriyorum çişli bezde altını her açtığımda oluyor
Ş

Şeymanur A. ..

26 Ekim 2025 21:58
Benim oğlum da 3530 g50 cm doğdu 1 ay kontrolünde 4100 gr olmuştu anca göğüs yaraları yüzünden emzirememiştim mama vermeyi de reddettim doktor da iyi demişti, ama sizin göğüs yaranız yoksa daha sık besleyebilirsiniz kilosu az olduğu için değil ama benim bebeğim bana kilo alamıyor gibi geliyordu hep yaralar iyileşince sık sık emzirdim ve çok güzel kilo aldı. Bu arada bebek istedikçe emzirmek hem sütünüz hem de bebeğiniz için daha iyi bence.
A

Arzu.G

26 Ekim 2025 22:08
Aslında annesi olarak herşeyin yolunda olduğunun farkındasıniz sadece bebeğiniz çok kucuk ve beslenmesi sutunuze bağlı olduğu için ve sizi evhamlandiran bir doktor olduğundan emin olmak istiyorsunuz .içiniz rahat olsun kafanıza ozellikle su donemde asla takmayin böyle şeyleri hatta tadını çıkarın cunku ek gıda donemi yeterince stresli artık sadece sutumuz yetmiyor yesin diye bin takla atıyoruz çoğu zaman. 2-3 saatte bir emzirmek bol su tuketimi bolbol dinlenmek sutunuzun artmasina yeter zaten hiç endişe etmeyin doymayan bebek huzurla uyumaz siz de mutlaka anlarsınız açlığını
A

Arzu.G

26 Ekim 2025 22:10
kilo aliminin miktarı da anne sutunun yağ oraniyla değişiyor. Beslenmenize de özen gosterdiginiz takdirde inanın herşey yolundadir
T

Tuğçe Ç.

26 Ekim 2025 22:17
Gündüzleri uyanık durduğunda 1.5 saatte bile emziriyorum geceleri de uyuması da gerek ki kendisi uyanıyo acıkınca artık yinede enfazla 4 saat olcak şekilde alarm kuruyorum. Evet dr dan dolayı aslında. Normalde çevredeki insanların ne dediğini önemsemicek bilinçteyim ama dr diyince insan bi düşünüyor. Her bebek farklıdır tabi ama başka bebekler nasıl kilo almış onu merak ettim teşekkür ederim cevaplar için
T

Tuğçe Ç.

26 Ekim 2025 22:19
Beslenmeme çok özen gösteremiyorum normalde çok iştahlı yiyen bi insan değildim zaten bide şimdi çocukla yanlız kalınca vakit oldukça yiyorum bişeyler ama sıvı alımına dikkat etmeye çalışıyorum artık daha da dikkat ederim
A

Arzu.G

26 Ekim 2025 22:25
Cok doğru yapıyorsunuz osman hoca da ilk aydan sonra geceleri bebeklerin istedikleri kadar uyuması gerektiğini soyluyor ki açsa mutlaka uyanır zaten . özellikle kafanıza takmayın diyorum cunku ben o hatayı yaptım annelik zaten zor hele ilk aylarda .o yuzden kendinize fazlasını yük etmeyin . bebekle beslenmek de zordur elbette ama Allah onun nasibini veriyor gun boyu hiçbirşey yiyemeseniz bile .sağlıkla buyusun bebeğiniz 🌸🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir