Kilo Almıyor Mama İstemiyor

258 görüntüleme
D

Dilan S.

30 Ağustos 2025 16:22
Oğlum 11 aylık son aylarda ancak iki yüzer Gr alıyor. Doğum kilosu 3050 şu an 8300. Boyu da 72 cm. Dr zayıf diyor oyunla zorla vs yedir diyor. Ama mamayı iyice azalttı zaten meme reddi vardı mama istemedi ek gıda ile de aramız iyi olduğunda bile kilo almadı mamayı iyi içtiği aylarda bile kilo alımı çok azdı hatta bazen hiç almadı. Kan değerleri 9. Ayda iyiydi 12.ayda tekrar bakılacak kilo yapan mama kullandık onu da içmedi çok yıprandım artık düşünmekten yoruldum üzülüp ağlıyorum bazen ona kızıyorum o da bana bakıp aynısını yapıyor yani ne yapacağımı bilmiyorum. Gören zayıflamış diyor ona ayrı üzülüyorum. Zayıf bebek ama hareketi akıllı yürümeye de başladı bir sn yerinde durmuyor. Benim gibi olan anneler var mı ne yapacağımi bilmiyorum artık:((
K

Kübra B. ..

30 Ağustos 2025 19:06
Ben yazdım sandım bı an kızım 11 aylık dk 3050 iki gün önce 8300 çıktı kilosu 100gtan düştüler boyu 72.ek gıda hiç yok meme yok mama da zorla iciryorum herşeyi normal 1 sn yerinde duramaz muhtemelen yiyip içtikleri de o yüzden yaramiyo
D

Dilan S.

30 Ağustos 2025 19:13
Gelin sarılıp ağlayalım birlikte 🥺 bir an durmuyor kızıyorum bazen çünkü hem kucak istiyor hem kudurmak. Uyku deseniz gündüz o kadar direniyor ki çırpınıyor uyumamak için deli ediyor beni. Gün içinde hiçbir şey yiyemiyorum tahammülüm azalıyor iki kaşık bir şey yedirene kadar kan ter içinde kalıyorum. Yediği zamanlar da almadı ama gelişimi geride olacak diye çok endişe ediyorum
E

Es

1 Eylül 2025 21:39
Bebeklerin gelişimsel bulguları iyiyse, boy uzaması, kafa çapı büyümesi devam ediyorsa, kan değerlerinde ciddi bir sorun yoksa kilolarına takılıp kendinizi de bebişleri de üzmeyin lütfen 🥹 Sadece zayıf, minyon bir bebek de olabilir, diş huzursuzluğundan büyüme ataklarından kaynaklı iştahsızlık da olabilir. O kadaaar çok bebek ve çocuk tanıyorum ki ergenliğe kadar hep persentilin altında kalıp sonra hızla o açığı kapatan. Her daim dengeli düzenli beslensinler, güzel bir çocukluk yaşasınlar, sağlıklı olsunlar kilo nasıl olsa alınıyor. Hatta sonra da verilemiyor 😬😂
K

Kübra B. ..

11 Eylül 2025 19:47
Gerçekten dayanacak gücüm kalmadı ya bakın saat 4 te içti en son mama saat 11 şuan ağzına sürmedi elim kolum bağlandı resmen ne yapacağımı şaşırdım açlıktan uyumadı çığlık çığlığa en son ağlaya ağlaya uyudu.
D

Dilan S.

11 Eylül 2025 19:50
Mamayı bıraktı artık benimki sadece gece uyanınca azıcık içiyor ek gıda ile götürmeye çalışıyorum onu da az yiyor ama ısrar edemiyorum çünkü onu da reddeder diye korkuyorum. Siz de mamayı vermeyin gündüz sadece ek gıda ile devam edin bizde biraz fark etti çünkü mama ek gıda derken saat kaçta verdim vs kafam karışıyordu şu an biliyorum ki 3,4 saatte bir bir şeyler vermem lazım az da yese şükrediyorum en azından nefret etmesin mama gibi
K

Kübra B. ..

11 Eylül 2025 19:54
Benim kızım ek gıda asla istemiyo az yiyo değil hiç yemiyo aç biraktim yemedi süreyi uzattım yemedi blw yaptım yok 2 -3 ay tadım zamanlari güzel ilerledik ayalrdir mama reddi biberon reddi ek gıda reddi bı türkü asamadik şimdide azı dişleri cikiyo . Ağzına tek lokma surmuyo çoklu besin alerjimiz var vereceğim şeyler kısıtlı onlarida asla kabul etmiyo hele kaşıkla yemek tövbeler olsun asla ağzını acmiyo elim kolum bağlı resmen
K

Kübra B. ..

11 Eylül 2025 19:56
Azdan kastiniz ne kadar mesela bı öğünde neler yer ne kadar yer yanlış anlamayın gerçekten sadece merak ediyorum ne kadar yese yeterli gelir diye düşünüyorum yani bı öğünde olsa o miktara gelebilecekmiyim
D

Dilan S.

11 Eylül 2025 20:01
Ben de o kadar sıkıntılı zamanlar geçirdim ki inanın hâlâ da ara ara ağzını açmadığı ağzındakini attığında kalp krizi geçiriyorum resmen . Ya mesela sabah yumurta ve labne yer yumurta komple bitmez tabii. Öğlen çorba bir çay bardağından az içiyor iki saat sonra meyve o da yediği kadar öyle tabak dolusu ya da bir tam meyve değil. Akşam üstü yine bir çay bardağından az ana yemek akşam da yoğurt o da aynı ölçüde. Ama yetmiyor ki kaç gecedir uyanıyor bence açlıktan mamayı azalttı kaç gündür iyice bıraktı ben de vazgeçtim mamadan bıktım ben de açıkçası ek gıdayı az da olsa yesin diyorum napiyim
S

Sinem Ö.

11 Eylül 2025 20:05
benim bebeğmnde alerjis var alerji maması içiremiyorum anne sütü çok az berebiliyorum sağarak ek gıda kilit kaşık asla ağznı açmıyor anlamaıyorum birden neden iştahı kesilirki 6. aydayız
S

Sinem Ö.

11 Eylül 2025 20:06
kavun uzattım elimle zor aldım ağzından ama kaşık görünce tükürüyor püskürtüyor bi nedeni varmıdırki acaba dvit verirken sadece heyecanlanıyor ağzını açıyor
K

Kübra B. ..

11 Eylül 2025 20:12
Anladkm teşekkür ederim cevap için niyetim yani acaba ne kadar yedirebilirsem öğün sayayimdi. Ben bı yemek kaşığı yediğinde şükürluk oluyorum çünkü. Sizin bebetoda az yiyomus sadece ek gidaysa gerçi kilo alimida önemli bu durumda.
K

Kübra B. ..

11 Eylül 2025 20:14
Sinem hanıma yazıyorum kişi seçerek yaziliyomu bilmiyorum sizin bebek blw istiyodur o zaman o şekilde ilerleyin çünkü benim kızım tek lokmada yese eline alıp yiyecek ağzını açsa yanlışlıkla cikarie bakar ne vermişim inceler o şekilde beğenirse şeklini dokusunu o şekilde yerse yer yemezsw yemez
S

Sinem Ö.

11 Eylül 2025 20:28
blw de biraz korkutucu geliyor bana blw üzerine araştırmam lazım ozaman öyle deneyeyim bakalm bu ay sadece 300 gr almşz 1 kilo dan gidiyodık ne güzel alerji maması bütün dengemizi bozdu yıpratıcı bir süreç
Z

Zeynep K.

11 Eylül 2025 20:30
Benim kizda 8 aylık 6.5 kilo , doktoru zorla yedir diyor ama yemiyor zaten alerjik bebek çoklu gıda alerjimiz var yedikleri kısıtlı olanı da benim kız yemiyor , mama içmiyor , beni istiyor ama benimde dermanım kalmadı meme reddi oldu 3 ayicmedigi zamanlarda sağım da yapamadım biberon tutmuyor diye haliyle süt de azaldi
K

Kübra B. ..

11 Eylül 2025 20:33
Biz 5 aylıkken başladık 7-8 kadar blw ile ilerledik korkmayın bebisiniz belliki kendine guveniyor sizde güvenin kendielrini kurtarabilirler emin olun iyice bakın sonra deneyin öğurduğunde oksurdugunde müdahale etmeyin sıkıntı görene kadar kendilerini kurtarabiliyolar şok olursunuz. Yaşadık bı kaç defa sakın kalmak önemli
Z

Zeynep K.

11 Eylül 2025 20:43
Blw derken ne veriyorsunuz o şekilde yemesi icin
K

Kübra B. ..

11 Eylül 2025 20:54
Yakalsik 3 aydır ek gıda yemiyo haliyle biseyker yemiyo ama herşeyi verdim. Haşlanmış sebzeler parmak gıda şeklinde tutabilcegi sekidle dilimleyerek örnek olarak havuç patates kabak tatlı patates brokoli.. elma armut vs gibi meyveleri boğazına kacmamasi adına fırında pişirip yumuşatarak eline verdim. Kuzu pirzola direk pişirip elien verdim makarna peynir dilimi avakado kabuğunu yarım soyup veriyodum elinden kaymasin diye portakalin zarlarıni ciakrio veriyodum . Sebzeli mücver yapıyodum , kıymadan köfte , yani kısaca elle tutabilcegi tarifler deniyodum yada tek başına eline veriyodum doamtes salatalik yani aklınıza ne gelirse parmak boyutunda ayarlayıp veriyodum.
S

Sinem Ö.

11 Eylül 2025 21:32
deneyeceğim teşekkür ederim🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir