Kilo Almıyor, Boy Uzamıyor

174 görüntüleme
S

Sariye Ç. ..

4 Haziran 2025 13:21
Bebeğim 15 ay, doğum kilosu 2835. 47 cm doğdu. Şuan 9600 gr boyu 76 cm. Doktorumuz sınırda diyor sürekli. Mama başladık. Anne sütü alıyor. Gelişim geriliği olmasından korkuyorum. 10 kelime konuşuyor ancak anlamlı kelime sayısı 5.
D

Dicle S.

4 Haziran 2025 13:47
Bence endişelenmek için çok erken henüz yaşını tamamlayali 3 ay olmuş bu zamanda anlaşılır konuşmasını beklemeyin zamanla olan birşey eğer hiç konuşmasaydi evet bir sorun olabilirdi Ama bence şimdilik bir sorun yok bol bol kitap okuyun şarkı söyleyin çocuklar taklid etmeyi sever sizi taklid ederek şarkıyı söylemeye çalışabilir. Beslenme konusunda kuruyemis verebilirsiniz hem sağlıklı hemde kalorisi yüksek olduğu için kilo alımına destek olur. Ben kendi cocugumda kuruyemisten bir karışım yapıp yediriyorum kilo alımına ve boy uzamasına katkı sağlıyor
1 şu bardağı çiğ fındık
1 şu bardağı çiğ badem
1 şu bardağı çiğ ceviz
1 su bardağı kabak çekirdeği
1 çay bardağı beyaz kavrulmamis susam
Yarım çay bardağı chia
Bunları blenderdan geçirip üstüne kıvam alana kadar (ortalama 2 şu bardağı) tahin 1 çay bardağı bal ekliyorum karıştırıyorum günde 3 tatlı kaşığı kadar sabah öğle akşam yediriyorum mesela muz ezip içine koyabilirsiniz biraz pekmezle verebilirsiniz kilo alımına çok faydası oluyor üstelik tadında çok güzel
D

Dicle S.

4 Haziran 2025 13:55
Ve zaten bebeğiniz ortalamanin bir tık altında doğum kilosu ve boyuna sahip değerlendirirken buna göre değerlendirilmeli 3500 kilo 52 cm doğan bir çocukla 2835 kilo 47 cm doğan çocuk aynı gelişimi gostermeyebilir. Evet ortalamanin altında görünüyor ama dediğim gibi bunu degerlendirirken birçok kriteri göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bahsettiğim tarifi deneyin ben hem boy hemde kilo anlamında çok faydasını gördüm umarım sizde görürsünüz
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

5 Haziran 2025 08:32
Bebeğinizin doğum kilosuna göre kilosunun ilerden gittiğini söyleyebilirim. Tabii ki cinsiyetin erkek ya da kız olması sonucu etkileyecektir fakat bu 15 aylık süreçte ne yaşadığınız daha önemli. Şu an için büyüme miktarınıza kötü diyemem. Eğer bugün anne sütüyle başlamanızı tavsiye etmem. Eğer hep mama kullanıyor duysanız ve kilo alımınız mamayla beraber bu şekilde gelmişse bu durumda mamaya devam edebilirsiniz. Tabii ki burada bebek belirleyici olacaktır ve anne sütü öncelikle olması gerekir…
Y

Yeşim H. ..

7 Haziran 2025 19:07
Hocam kızım bir hafta erken doğdu doğum kilosu 2935 boyu 48 cm şuan 3 yaş 6 ay kilosu 14700 boyu 96 yaşıtlarına göre gelişimi nasıl yumurta ve peynir yemiyor süt konusunda temkinli ilerliyoruz böyle bir alışkanlık edinmedik yoğurt ve ayran günlük tüketmeye çalışıyoruz bu konuda ne yapmam lazım bilemiyorum
E

Elif Ö. ..

8 Haziran 2025 05:53
Hocam mrb. 5 aylik kiz bebeğim dogum kilosu 3350 gr hastane cikisi 3100 gr sanki kilosu 6790 fr bu ay sadece 250 gr almış kan idrar enfeksiyon durumuda yok gelişimi 4.ay cok yavaşladı nedeni ne olabilir mama besleniyor annesi sütü almıyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir