Kilo Almıyor
104 görüntüleme
B
Betül ..
3 Kasım 2025 12:15
Bebişim 3 ay 21 günlük erkek. Doğum kilosu 3200 ve 50 cm şu an ise 7300 ve boyu 63 cm. Normalde üst sınırda giden bir bebek biliyorum ama 4 ay bitene kadar düzenli kilo artışı bekleniyor diye biliyorum ve 16 gündür aynı kiloda hiç artmadı. Bu bir sorun mu ve neden olabilir? Beslenmesi ve ıslak bez sayısı aynı gidiyor çünkü

Özge U.
3 Kasım 2025 12:29
Merhabalar bebeğiniz hızlı kilo almış bazı aylar kendi genetiğini yakalamak için kilo alımları yavaşlayacak veya hiç kilo almayacaktır. Persentil değerinizde %50 nin altına düşmediği sürece bazı aylar yavaşlayan kilo alımını doktorlar da dikkate almıyor benim kızımda 9 aylıkoluncaya kadar hızlı büyüdü sonra kilo alımı durdu ve uzun a bir süre kilo almadı şimdi normal bit bebek
B
Betül ..
3 Kasım 2025 12:36
Evet hızlı kilo aldığını biliyorum ancak daha 4 aylık olmadı neredeyse 3. ayından itibaren kilo alımı birden durunca endişelendim çünkü yine de belirli bir kilo alması gerekiyor diye biliyorum

Özge U.
3 Kasım 2025 12:47
Belki sütünüzün içeriğide değişmiş olabilir anne sütü alıyorsa sizde beslenmenize dikkat edebilirsiniz farkı görürsünüz
B
Betül ..
3 Kasım 2025 12:56
Evet anne sütü alıyor olabilir belki de o yüzdendir yediklerime dikkat edeyim bu sıralar. Teşekkür ederim 🌸

Fatma A. U.
3 Kasım 2025 12:58
Bence kilosu gayet iyi benim kızımda 3200 doğdu şuan 4 ay 12 günlük 6700 Gr neden endişeleniyorsunuz ben mamayla besliyorum üstelik sakin olun
B
Betül ..
3 Kasım 2025 13:06
Kilosunun iyi olduğunu biliyorum ama doktorumuz yine de her ay düzenli kilo almalı demişti haftada 100-150gr civarı bu iki haftada 200-300 gr yapar. Oğlum hiç almadı hatta biraz vermiş bile olabilir o yüzden sebebini bulmaya çalışıyorum
H
Hiranur ..
3 Kasım 2025 13:54
Anne sütüyle alakası yokmuş bende öyle düşünmüştüm hemşireme söylediğimde bana aynı şu cevabı verdi o zaman Afrika’daki annelerin bebeklerlerinin hiç kilo almaması mümkün mü dedi onlar orda aç düzensiz besleniyorlar ama genede bebeği kilo alan almayan aileler var bizim sütümüzün içeriğiyle alakası yok
B
Betül ..
3 Kasım 2025 14:37
Benim de zaten beslenmemde bir farklılık olmadı aslında. Altta yatan başka bir sebep var illaki ama bilemiyorum