Kilo Almıyor
176 görüntüleme
S
Selin K.
5 Eylül 2025 17:26
Bebeğim 2 aylık. Dk 3455. Bu zamana kadar kilo alıyordu. Son iki haftada sadece 40 gram almış. Şu an 4340. Tekrar mama desteğine başladık. Güzel emiyor aslında neden kilo almadı anlamadım. Boy 50 cm doğdu şu an 58 cm. Sütüm mü yetmiyor anlamadım. Çok hareketli bi bebek onun etkisi olabilir mi sizce ne yapacağımı şaşırdım. Çok mu geri boyu kilosu
M
Mervee
5 Eylül 2025 17:42
Doktorun yönlendirmesiyle mi mamaya başladınız? Bende emziriyorum ama sütüm yetmediğini düşünüyorum meme+mamayla başlamıştık hala emziriyorum sonrasında mama veriyorum 2 buçuk aylık oldu
G
Gül S. ..
5 Eylül 2025 17:43
Sutunuzu yaglandiracak besinler tüketin zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı tavsiye edebilirim
S
Selin K.
5 Eylül 2025 17:46
Evet Merve hanım doktor mama da verelim dedi. Mama+meme şu an. Yeni doğduğunda da kilo kaybı fazla diye doktor mama başlamıştı sonra bırakmıştık güzel gidiyordu. Şimdi tekrar mama başladık
S
Selin K.
5 Eylül 2025 17:47
Teşekkür ederim Gül hanım zeytinyağı kullanıyorum günlük ama hindistan cevizi yağını da denerim iyi geliyorsa
S
Seçil E.
5 Eylül 2025 18:15
Kusması var mı ? Benim kızımda benzer durum yaşadı. Mama başladık fakat asıl sorun reflüsüymüş reflüye çare bulunca mamayı da bıraktık. Ve herşey normal ilerledi. Gündüz uykuları aşırı kısaydı reflü rahatsız ediyormuş kiloya da sebep buymuş ortalama bu aylarda belirti vermeye başladı fakat ilk zaman aşırı kusması yoktu o yüzden çözmemiz zaman aldı.

Tuba F.
5 Eylül 2025 18:39
Seçil hanım nasıl tarzta bir kusmayı fışkırır gibi mi çökelek tarzında mı , biz de her beslenmede genellikle çökelek tarzı çıkarıyor mama da yiyor ve.çözümü nasıl sağladınız
S
Seçil E.
5 Eylül 2025 18:51
Bir şurup kullandık rahatladı. Tabi ki doktorumuzun önerisiyle. Fışkırır tarzda hiç kusması olmadı. Fakat süt ve çökelek dediğiniz kıvamda oluyordu. Sadece beslenme sonrası değil aralarda da oluyordu. İlerledikçe mide gazına fazla fazla geğirmeye sebep oldu. Bizim midemiz rahatsız olduğunda kuru geğirme gibi oluyor ya benzeri oldu.
M
Mervee
5 Eylül 2025 18:51
Benim kızımda da reflü var kusuyor çökelek tarzında son zamanlarda azaldı kusması ama yine de mama+meme ilerliyorum çünkü beni kesintisiz emmiyor ama mamayı kesintisiz içiyor o yüzden mamayı bırakamıyorum 2,5 aylık 5300 dü kilosu mama vermesem hiç kilo almaz demekki
S
Selin K.
5 Eylül 2025 18:55
Seçil hanım sadece emerken pek kusması yok. Olursa da çok az çökelek tarzı. Ama mama aldığında illa kusması oluyor. O yüzden az az veriyorum hep. Fazla geliyorda o yüzden kusuyor diye düşünüyordum. Belki de reflüden. Hiç aklıma gelmemişti. Pek gazlı bi bebek değil. Ama bilemedim reflüsü var mı acaba
S
Seçil E.
5 Eylül 2025 19:11
Tabi tanıyı doktor koyar ama annenin gözlemi de çok önemli aklınızda bulunsun diye yazmak istedim.
S
Selin K.
5 Eylül 2025 19:25
Tam olarak nasıl belirtisi oldu sizde reflünün
S
Seçil E.
5 Eylül 2025 19:33
Sadece beslenme sonrası değil aralarda da kusma oldu. Sütüm olduğundan emindim ama kilo almadı. İlerleyen dönemlerde mide gazı kusmadan rahatlayamama. Uykuya geçişte zorluk çok sıkıntılı olduğu anlarda meme reddi. Tabi bunlar bir süreç 2,5 aylıkken hafif başlayan belirtileri 4. Ayda anca çözebildik o döneme kadar şüphelenip reflü yatağı, emzirdikten sonra hemen yatırmama dik tutma gibi bildiğim yöntemleri denedim fakat fayda etmedi.
S
Selin K.
5 Eylül 2025 19:41
Anladım sağolun. Ben de daha dikkatli bi gözlemleyeyim bakalım nasıl olacak