Kılo Alması Meme Reddıne Yol Acar mı

69 görüntüleme
T

Tuba K.

23 Ağustos 2025 19:39
Merahabalar bebegım 3.270 gr dogdu dogum sonrası malesef ıhmaller sonucu hıpertıroıdıye donustum aslında hıpotıroıddım ve ılac dozumun fazlalıgı sonucu 2 ay hıperlaktasyon sorunum vardı henuz yenı cozduk sorunu ancak bebegım su an 3 aylık ve 6200 gr bu cok mu fazla ve meme reddı yapar mı azevel osman hocamın soru cevabında bır anneyı uyardıgını gordumde .. bırde su an hıperlaktasyon sorunum buyuuuk oranda cozuldu ancak bebek emmeye başladıktan bır sure sonra hanı goguste bı sızlama oluyor ya oksıtosın salınımı … ıste o salınım sırasında sutum tazyıklı gelıyor hele de meme doluysa asırı tazyıklı gelıyor o sırada bebek tolere edemedıgı ıcın agzından cekıp kagıt havluya alıyorum sonra yavaslayınca yenıden emıyo hatta artık kendısı benı yonlendıryo yınede meme reddı yasar mıyım 😔korkuyorum, emzırmem en basından berı zaten çok sorunluydu sureklı mastıttım 😒
B

Bahar K.

23 Ağustos 2025 19:41
Öncelikle ben hiç mastit olmadım. Ama benim de sütüm tazyikliydi. Bebek ağzından çıkardığında bile hala tazyikli şekilde akıyordu. Bazen önden hafifçe elimle sağıyordum bazen makine. Ama bu hiçbir zaman meme reddine sebep olmadı bizde. Ama sütün fazla tazyikli gelmesi bebeğin fazla beslenmesine sebep oluyor kusma vs oluyorsa etkisi olabilir
T

Tuba K.

23 Ağustos 2025 19:45
Evet sık sık öğüryo bende bazen önden alıyorum tazyıgı farkettıgım an almama ragmen sık sık öğüryo 😔
Dicle Y. .

Dicle Y. ..

23 Ağustos 2025 19:46
Ben bircok doktordan şunu duydum önce anne sütü sonra biberon verilince meme reddi yasamasi çok daha aza iniyor anne sütünü makina ile önden sağın bebek kendi çekimi ile emsin doymazsa biberon ile de verilebilir ben öyle yapıyordum biberon ucunu da ayına göre alırsanız damlatmayan daha iyi olur
T

Tuba K.

23 Ağustos 2025 19:49
Evet mantıklı yapabılırım bunu cok tesekkur ederım ama sagımlardan cok yoruldum ve zaten sütümü zor kontrol altına aldım malum sagımla daha da artıyo 😒
Dicle Y. .

Dicle Y. ..

23 Ağustos 2025 19:49
Ayrıca kilo alımı meme reddiyle pek alakalı değil bence cinsiyet de önemli erkek bebekler daha çok alıyor yemek şeklinde bir sorun olursa meme reddi olabilir
Dicle Y. .

Dicle Y. ..

23 Ağustos 2025 19:51
Anne sütü çok geliyorsa o da bir sorun ama adaçayı ile kontrol altına alınabilir çünkü adaçayı anne sütünü biraz azaltıyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir